Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice dobré a silné drama, které stojí hlavně na skvělém výkonu Johna Malkoviche. Ostatní herci jsou fajn ale nikdo se ani trochu kvalitou Malkovichově výkonu nepřibližuje. Nebýt některých pomalejších částí dal bych plný počet. Škoda, že to byl jediný režisérký počin Garyho Sinise, protože je vidět, že má nejen herecký talent. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kdybych dopředu neznal režiséra filmu, nikdo by mě nepřesvědčil, že to netočil Darabont. Takhle jsem si aspoň říkal, že Sinise měl nejspíš Darabonta našprtaného do poslední minuty a dokázal to perfektně zúročit. Pak ale koukám - WTF - 1992? Dva roky před Vykoupením?!!? Tak to teda klobouk dolů. Sinise to natočil a zahrál asi nejlíp jak mohl. Z Malkoviche, který se navíc na roli vůbec nehodí, vymačkal snad to nejlepší co šlo. Charakterní herec historických filmů tady předvádí debila tak neuvěřitelným způsobem, že si chvílema říkáte, jestli ho Sinise náhodou něčím tajně nanadopoval. Příběh ale bohužel silně doplácí na svou knižní předlohu. Ta má totiž jen asi 89 stránek a i když to, co vidíte, je neskutečná kvalita, na 115 minut je to holt zatraceně málo. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

O myších a lidech jsem prvně viděla před léty, jako divadelní inscenaci Zlínského divadla a velmi na mě zapůsobila. Snímek, který režíroval Gary Sinise nezůstává se svými kvalitami pozadu a přináší příběh stejně silný, jako byl ten, který jsem viděla v divadle. Možná jen ten závěr jsem čekala více emotivnější, v divadelním provedení měla ona osudná scéna mnohem delšího trvání, a když člověk nevěděl, co se vlastně stane, byl její dopad mnohem větší. Ve filmu mi tento zvrat přišel zbytečně rychlý, useklý, takže pro mě osobně nevyzněl natolik silně. Ale možná to tak mělo být a bylo to vlastně správně. Nač zbytečně oddalovat to, k čemu se člověk chystá a ví, že je to neodvratné, ač mu to způsobuje muka. Takže z tohoto pohledu to bylo vlastně rychlé řešení. Krutý je osud k člověku. Moc se mi líbil John Terry, který ztvárnil Slima. Takový ten typ mlčenlivého "kovboje", který více pozoruje, než mluví. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Až Vám někdo příště řekne, že Johna Malkoviche znají jen z V kůži Johna Malkoviche, tak jim do huby nacpěte tenhle film. O myších a lidech mi unikal hodně dlouhou dobu, ale až nadšený kolega z práce mě dokopal k tomu, abych se na film ve výsledku podíval a nemůžu proti tomuhle filmu říct vůbec nic. O myších a lidech je naprosto úžasná studnice lidských emocí každého z nás. Je o nás všech a obsahuje snad každý druh lidské bytosti. To všechno je pak zapojeno do jednoduchého, ale o to silnějšího příběhu, který dokáže napsat jenom život. Jo a John Malkovich? Na toho tady už nikdy nezapomenete. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jen mohu všem vřele doporučit původní a první verzi z roku 1939, která by stejnými měřítky vzato rovněž tedy měla mít své místo v topce... Kolegu Rob Roye potom prosím, aby svůj zjevně nevyspělý komentář (patrně jeho začátky zde) uvážil, případně upravil. Hovořit v případě zfilmování literární klasiky 20. století o překvapivém konci je hovadina (není sám, kdo tak činí). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama