Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (471)

freddy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem ani netoužil tenhle film vidět, ale byl jsem svým okolím přesvědčen, že bych tomuto filmu měl dát šanci, což jsem udělal. Mé první dojmy byly takové, že se film svou barevností a celkově svým lookem podobá jinému českému muzikálu "Rebelové". Bohužel to je ale jediná podobnost mezi těmito dvěma muzikály, tomuto muzikálu, který nyní hodnotím, bohužel chyběl smysluplný děj a písně působily tak nějak neuspořádaně, skoro jako kdyby film byl jeden dlouhý videoklip pro celý sled písní, ale dějově tam ty písně skutečně příliš nezapadaly. Co se týče hereckých výkonů, tak tam to zase takový průšvih není, Karel Roden dokázal být ve své roli velice přesvědčivý a vtipný, Nina Divíšková jako hlavní záporná postava také dokázala přesvědčit, dokonce i ten Bolek Polívka mi nebyl tak protivný jako jindy, což se dá říci i o Lucii Bílé a dokonce sem tak nějak dokonale zapadl i její syn Filip, který svou miniroli zvládl velice přirozeně. Když bych to měl nějak sesumírovat, tak kladné body u mě film získává za herecké výkony a hudbu, záporné body za děj, celkově hodnotím film jako průměrný a uděluji mu tři hvězdy. ()

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele

MŮŽEŠ MĚ MÍT I ZA ŽIVA? To je nějaká narážka na nekrofilii? O_O (_!_) Tak za prvé. Když chcete něco takového točit (fantasii). NEDĚLEJTE Z TOHO MUZIKÁL! Za Druhé... a co je dost podstatné, než začněte točit, vyberte si scénáristu který pravidelně nešňupe peří a konečně za třetí.... Když už to začnete točit a vykašlete se na scénář... předhodíte ho dětem v mateřské školce aby na tom doladili nějaké ty kosmetické změny. NEUVÁDĚJTE TO JAKO RODINOU KOMEDII PRO CELOU RODINU.... (taktéž ten dvojsmysl "v pěřině") Chudáci děti z toho pak mají trauma že je nikdo nechápe. B) Nádherný důkaz toho že v téhle zemi si opravdu každý může realizova své divné představy a úchylné sny... za cizí peníze. Za účasti hvězd které po premiéře nechápají ještě teď. :) ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Očekávaná infantilita je přítomna (gagy na téma "někdo / něco někam padá a všichni kolem povykují"), je to celé hodně prvoplánové a navíc katastrofálně odvyprávěné, ale na nesnesitelnost Máje se to naštěstí nechytá. Dobrá zpráva je, že na plátně a ve 3D nevypadá obraz tak lacině jako v placatých trailerech. Špatná zpráva je, že film pravděpodobně neměl scénář a pokud ano, tak se skládal jen z citoslovců. Nějakou příběhovou výstavbu rozhodně nečekejte a pokud jste si náhodou mysleli, že písňové scény budou dějem nějak motivované, tak jste si to z větší části mysleli špatně. V peřině se objevuje několik dobrých nápadů, žel ty buď zůstávají nerozvedeny, nebo jsou do celku nelogicky zakomponovány (mohl by mi prosím někdo vysvětlit, jakým způsobem se dá dostat ze světa uvnitř peřiny, když to hrdinové dělají pokaždé jinak?); zakončení linie s Mádlem a jeho imaginární i skutečnou láskou je pak vrcholem scénaristické křeče. Přesto musím, podobně jako kolega gr8 escape, přiznat, že ač jsem měl proti filmu celou řadu vážných výhrad, stejně mě nedokázaly zatížit natolik, abych si občas nepodupával do rytmu, nebo se nezasmál některému z těch méně trapných vtípků. Proto nemohu náhodné kolemjdoucí od návštěvy kina vyloženě odrazovat. Ale uvědomte si prosím, že to říkám jako někdo, kdo ohodnotil třemi hvězdami Muzikál ze střední 3. _______________ P.S: Proč má ve filmu úchylný únosce dětí vzezření ortodoxního Žida? (Zlínfest 2011) ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Dalsi genialni moznost otevrit debatu na tema, kde zacinaj a koncej hranice kyce, pripadne kyce v tvorbe pro deti. A ze tenhle film chvilema spis nez kinematografii pripomina reklamu na margarin, je neoddiskutovatelny. A presto ma V perine svoje svetly chvilky. Pravda, stejne jako ty nejtemnejsi pochazej z cileny/necileny nedokonalosti tohohle filmu, ale presto tam jsou. Uz jen to, jakym zpusobem Brabec prodal Pisek, je v podstate genialni. I ta snova krajina ma svoji poezii, trebaze je technicky spis k smichu, a mesto svoji atmosferu.. Herci/neherci - vsichni doj ednoho - jsou v jeden moment totalne na zabiti, a hned na to zase k zulibani. Stejne tak muzika, tedy dokud nedojde na texty, ty jsou vazne otresny, totalne se mijejici s dejem, proste des. Zkratka a dobre, jak se vyrovnat s vedomim, ze jste prave videli neco, co je vlastne strasliva konina, ale i nekolik hodin po projekci mate "vinou" zhlidnutyho porad tak nejak dobrou naladu? Prumerny hodnoceni je podle me fer a jsem rad, ze jsem to nevidel jako mrnous, trebaze si tohle dilko na nic dospelyho (krom dvou tri blondatejch replik) v podstate nehraje. Ucinek Perin na hlavni cilovou slozku publika je pro me zcela neodhadnutelnej... ()

khedy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů které jsem nedokoukal (u filmu jsem usnul a pak už nebyla chuť a bohužel ani motivace toto "dílo" dokoukat). Je to sice celé takové nijaká, děj nedává smysl, postavy se chovají jak zdrogovaný a přesto tomu ty 2* hvězdy dám, protože si jsem jistě, že kdyby mi bylo o nějakých 20 let méně, tak by se mi takováto ptákovina líbila. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu V peřině zazní 22 původních skladeb. Hudbu k filmu a většinu písní složil René Rypar, skladatelskou sestavu ale doplnilo i několik unikátních hostů. Dvě skladby s názvem "Schody" a "Peří, prach a broky" z alba Banditi di Praga složila přímo pro film skupina Kabát a několik let po smrti Karla Svobody zazní ve filmu melodie, které pro „Peřinu“ exkluzivně složil. Skladby otextoval scenárista filmu Miroslav Adamec a František Moravec. (POMO)
  • Ve scéně hned po úvodní písni, kde babičce (Eliška Balzerová) chce strážník (Arnošt Goldflam) pomoct otevřít mříž, je v odrazu na dveřích vidět člověk v civilu, v modrém tričku a kšiltovce. (MissSimm)
  • Ve filmu se objevuje na dvacet minut trikových záběrů, přičemž každá vteřina digitálních kouzel obnáší tři až čtyři dny práce. Jedna osoba by tak zmíněných 20 minut filmu tvořila přibližně 13 let, k počítačům musel proto usednout celý tým lidí. (Taninaca)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama