Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (471)

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele

MŮŽEŠ MĚ MÍT I ZA ŽIVA? To je nějaká narážka na nekrofilii? O_O (_!_) Tak za prvé. Když chcete něco takového točit (fantasii). NEDĚLEJTE Z TOHO MUZIKÁL! Za Druhé... a co je dost podstatné, než začněte točit, vyberte si scénáristu který pravidelně nešňupe peří a konečně za třetí.... Když už to začnete točit a vykašlete se na scénář... předhodíte ho dětem v mateřské školce aby na tom doladili nějaké ty kosmetické změny. NEUVÁDĚJTE TO JAKO RODINOU KOMEDII PRO CELOU RODINU.... (taktéž ten dvojsmysl "v pěřině") Chudáci děti z toho pak mají trauma že je nikdo nechápe. B) Nádherný důkaz toho že v téhle zemi si opravdu každý může realizova své divné představy a úchylné sny... za cizí peníze. Za účasti hvězd které po premiéře nechápají ještě teď. :) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tak toto je prúser, resp. priekak. Brabcova ambícia vytvoriť rozprávkový muzikál pre všetky generácie sa rozplynula v kŕčovitom scenári. Problém nastal už pri ňom, lebo takto polepiť scény a vkladať do úst hercom primitívne repliky môže len diletant. Tento film nie je pre nikoho. Pre deti je málo rozprávkový, na muzikál nemá jedinú poriadnu pesničku a aj odľahčené scény pripadajú trápne. Azda jedinou fungujúcou vecou je výtvarná zložka s pastelovou pestrofarebnosťou. Veľké sklamanie. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Šíleně moc neslučitelných barev, spousta ne moc povedených představení a kýčovitých kostýmů. Dětské obsazení je v mých očích bída největší. Holčička ani chlapeček moc hereckého talentu totiž nepobrali. Celé to potom vypadá uměle a trapně. Hafo známých jmén na jedné kupě také zázraky neudělá. Na place máme totiž nepřirozené antiherce a poměrně dobrýmé herce, kteří zase nemají šanci pořádně hrát. Neladí to..vůbec. Při životě to drží snad jen zpěv Lucky Bílé. 1*. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu 3 hvězdy a to z těchto důvodu: 1) Soundtrack se opravdu povedl a je mi jedno, že J. Mádl, N. Divišková a E. Balzerová neumí vůbec zpívat, 2) Choreografie se také povedla, herci a tanečníci předvádí vtipné kousky, 3) Barvy a vůbec celá vizualizace tohoto filmu, 4) První české 3D, které je na české poměry velice dobré a hlavně místy dobře funguje, na rozdíl od jiných 3D. 5) F.A. Brabec je šílený režisér a kameraman, což tomuto filmu hrozně pomohlo. Co k tomu ještě dodat? Je to hudební film, určený především pro děti a hlavně pro nenáročné diváky, kteří na tom nebudou hledat chyby. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Dalsi genialni moznost otevrit debatu na tema, kde zacinaj a koncej hranice kyce, pripadne kyce v tvorbe pro deti. A ze tenhle film chvilema spis nez kinematografii pripomina reklamu na margarin, je neoddiskutovatelny. A presto ma V perine svoje svetly chvilky. Pravda, stejne jako ty nejtemnejsi pochazej z cileny/necileny nedokonalosti tohohle filmu, ale presto tam jsou. Uz jen to, jakym zpusobem Brabec prodal Pisek, je v podstate genialni. I ta snova krajina ma svoji poezii, trebaze je technicky spis k smichu, a mesto svoji atmosferu.. Herci/neherci - vsichni doj ednoho - jsou v jeden moment totalne na zabiti, a hned na to zase k zulibani. Stejne tak muzika, tedy dokud nedojde na texty, ty jsou vazne otresny, totalne se mijejici s dejem, proste des. Zkratka a dobre, jak se vyrovnat s vedomim, ze jste prave videli neco, co je vlastne strasliva konina, ale i nekolik hodin po projekci mate "vinou" zhlidnutyho porad tak nejak dobrou naladu? Prumerny hodnoceni je podle me fer a jsem rad, ze jsem to nevidel jako mrnous, trebaze si tohle dilko na nic dospelyho (krom dvou tri blondatejch replik) v podstate nehraje. Ucinek Perin na hlavni cilovou slozku publika je pro me zcela neodhadnutelnej... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně hned po úvodní písni, kde babičce (Eliška Balzerová) chce strážník (Arnošt Goldflam) pomoct otevřít mříž, je v odrazu na dveřích vidět člověk v civilu, v modrém tričku a kšiltovce. (MissSimm)
  • Film obsahuje 476 trikových záběrů. Jedná se o výměny obloh, retuše antén nebo efekty v peřině. Scény "v peřině" jsou pak všechny vytvořeny počítačem. (Taninaca)
  • Nezbytným efektem ve světě v peřine jsou poletující peříčka, která musí stejně jako peřinová podlaha reagovat na pohyby postav. Zajištění jejich pohybu bylo dosaženo pomocí počítače, kde vznikla zjednodušená loutka herce a ta digitální peříčka rozhrnovala. Sníh z peří reagoval na takového digitálního předskokana a upraval se přesně podle něj, digitální předskokan se zase pohyboval přesně podle natočeného herce. Na konci pak skutečný herec vystřídal svou loutku a záběr byl hotový. Herci tak mohli chodit v peří, aniž by se později muselo náročně uklízet. Záběr letícího peříčka se objevuje také v jedné sekvenci záběrů z reálného světa, v níž je peříčko unášeno větrem skrz město. „Bylo několik možností, jak tuto scénu natočit. Bylo například možné použít skutečné peříčko a vést ho na silonovém vlákně. Anebo ho vytvořit jako 3D digitální model a zpracovat ho v počítači,“ říká Martin Paleček z ACE. Nakonec zvítězila digitální varianta, která tvůrcům umožnila větší kontrolu nad pohybem, nasvícením a celým „hereckým projevem“ peříčka. „Mohli jsme měnit textury, barevnosti, mít stoprocentní kontrolu nad tím, co se s peříčkem děje,“ říká Paleček a dodává: „Tenhle trik je na první pohled velmi jednoduchý, ale letící pírko má svůj specifický charakter. Aby diváci uvěřili, že je doopravdy nesené větrem, je potřeba vložit do jeho pohybu určitou chybu a nepravidelnost, která se v přírodě vyskytuje.“ (Beastmaster4)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama