Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (471)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Karel Roden vypadá komicky a do role mi moc neseděl. Jiří Mádl vypadal trošku jako gay a při jeho kreacích a výrazech jsem se musel řezat. Kdybych bral tento film vážně musím dát odpad, ale beru to jako pokus o vtip. Hudba se dala poslouchat a možná kvůli tomu si aspoň takové hodnocení zaslouží... 4/10 = 41% ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Kdyby Krystof ze Supportu celym filmem provazel nas jako vypravec, snad by urovnal to neprehledne vypraveni jakehosi pribehu. Tohle Brabec opet nezvladl. Ovsem ta pozitivni nalada, detsky naivni styl plny davoveho tance na malebnem piseckem namesti je uzasna a to je to co mi na ceskem filmu sakra chybi. Vice tance a zpevu a mene melodramatickych horkych nekomedii!!!! Jelikoz jsem sam detinsky hloupy naiva - musim tentokrat byt subjektivni a odpustit hodne much panu Brabcovi, protoze ja to proste hltal. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel v očekávání, že se jedná o největší průser za poslední roky. Příběh je holt takový,jaký je a o pěveckém talentu určitých herců bych zde také moc nehovořil. Ovšem, co se týče pestrosti obrazu, chytlavých melodiích, s tím, že 3D zde funguje velice obstojně o žádný propadák vyloženě nejde. A hlavně pozor!!!!! - jedná se zde o projekt, který je určen pro děti ve věku 5 - 10 let u kterých dle mého názoru úspěch bude větší, než na generacích, které vyrostli na Velrybě, bavícím se světě, žijících duchách a podobných kultů. Pan Brabec zkrátka zkouší určité žánry a vzhledem k posledním projektům několika uplynulých let vytvořených pro dětské obecenstvo, se nemá vůbec zač stydět, koor když se jedná o první třetí dimenzi. Za mě zkrátka ,,proč ne,, 2 hvězdy, jelikož už jsem z tohoto žánru přeci jen odrostl. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Brabec pochopitelně naprosto zvrtal vyprávění, dokázal ale přenést neuvěřitelně pozitivní náladu snad na každou třísku v kinosále. Především díky hercům, chytlavé muzice (rapující děti díkybohu nepřesáhnou rozsah prezentovaný v traileru) a fajn atmosféře tak mohu V peřině doporučit. Nečekejte zázraky. Ale očekávaný průser taky ne. Především ale, na rozdíl od autorů Kozího příběhu Brabec obstál jako průkopník - 3D je dobré a funguje. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Po hudební stránce poněkud rozpačitý film (jedna melodie a několik desítek různých variací této jediné melodie - zní mi ještě v uších), ale obsazení je sympatické, děj sice primitivní, ale tak to v pohádkách bývá. Mně se rozhodně líbí víc podobný žánr než české pseudopohádky, jaké poslední dobou chrlí naši rádobyrežiséři. Chtělo to ubrat na stopáži, přidat na hudební stránce a mohla z toho být pohádka, který by v televezi běžela každé Vánoce. Takhle na jedno zhlédnutí dobré, ale podruhé už to asi nemá co nabídnout. A ještě bych chtěla zmínit Jiřího Mádla, ze kterého se postupně stává rozhodně zajímavý herec a sympaťák. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně hned po úvodní písni, kde babičce (Eliška Balzerová) chce strážník (Arnošt Goldflam) pomoct otevřít mříž, je v odrazu na dveřích vidět člověk v civilu, v modrém tričku a kšiltovce. (MissSimm)
  • Ve scéně, kdy dědeček (Bolek Polívka) leze po žebříku v "tajemném světě pod peřinou", jsou vidět jen jeho nohy. Protože ale Polívka v den natáčení této scény nebyl přítomný, zastoupil ho jeden z osvětlovačů. Nohy, které pak ve filmu vidíme, tak ve skutečnosti herci nepatří. (LentilleLily)
  • Veškeré „peřinové„ prostředí bylo vytvářeno v počítači ve velikosti 1:1 k hercům. Rozloha tohoto modelu by v reálu představovala 12 fotbalových hřišť. (Beastmaster4)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama