Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (471)

Spooner 

všechny recenze uživatele

F. A. Brabec se pomalu ale jistě mění v režijního satana. Opět totiž přesvědčuje, že Kytice byla jenom jeden velký omyl a servíruje nám tuhle přerůžovělou a přepištěnou ptákovinu pro dě.....no vlastně ani pro ty děti to moc není, protože i těm se to prostě musí zdát naprosto dementní. Příběh, jestli se to tak dá vůbec nazvat, nedává žádnej smysl a chvilkama jsem si řikal, vo co že tam sakra jde. Postavy mizej a zase přicházej dle libosti, rozverné písničky se vždycky objeví na tom nejmíň vhodném místě a celé je prostě špatné odvyprávěný a natočený. Ty písničky jsou zde teda nakonec tím nejmenším problémem. I když poslouchat stále dokola ty samý 4 melodie a refrény typu ,,Jsem sen lalalalala" dá vašim mozkovejm buňkám taky docela zabrat. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Zákeřnost tohoto filmu tkví v tom, že nakonec není až tak hrozný, jak by člověk čekal. Já například počítala s tím, že u něj umřu, ale nakonec to byla průměrná trapnost, kterou v Brabcově případě šlechtí, že není ničeho adaptací (i když podle mě jsou tam zřetelné odkazy na Gombrowiczovu Pornografii). ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Dalsi genialni moznost otevrit debatu na tema, kde zacinaj a koncej hranice kyce, pripadne kyce v tvorbe pro deti. A ze tenhle film chvilema spis nez kinematografii pripomina reklamu na margarin, je neoddiskutovatelny. A presto ma V perine svoje svetly chvilky. Pravda, stejne jako ty nejtemnejsi pochazej z cileny/necileny nedokonalosti tohohle filmu, ale presto tam jsou. Uz jen to, jakym zpusobem Brabec prodal Pisek, je v podstate genialni. I ta snova krajina ma svoji poezii, trebaze je technicky spis k smichu, a mesto svoji atmosferu.. Herci/neherci - vsichni doj ednoho - jsou v jeden moment totalne na zabiti, a hned na to zase k zulibani. Stejne tak muzika, tedy dokud nedojde na texty, ty jsou vazne otresny, totalne se mijejici s dejem, proste des. Zkratka a dobre, jak se vyrovnat s vedomim, ze jste prave videli neco, co je vlastne strasliva konina, ale i nekolik hodin po projekci mate "vinou" zhlidnutyho porad tak nejak dobrou naladu? Prumerny hodnoceni je podle me fer a jsem rad, ze jsem to nevidel jako mrnous, trebaze si tohle dilko na nic dospelyho (krom dvou tri blondatejch replik) v podstate nehraje. Ucinek Perin na hlavni cilovou slozku publika je pro me zcela neodhadnutelnej... ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Večer jsem byl už unavenej, tak jsem si záměrně pustil nějakou blbůstku, u který nebude vadit, že uchrápnu. Ale kupodivu k tomu nedošlo a ani jsem se moc nenudil. A to i přesto, že film neoplývá kdovíjak propracovaným dějem a chvílemi dokonce jako by přešlapoval na místě (ideálně bych ho zkrátil tak o 15 minut). Film je totiž tak barevný, hravý, a nadýchaný, že mě docela naladil na pozitivní notu. Navíc mě občas rozesmál, zejména na místech, kde to zřejmě ani nebylo plánováno (choreografie a to především Mádlova :-)). Myslím si, že na dětské verzi ČSFD, by byl film v červených číslech, protože by tam našel svou cílovou skupinu. PS: Vojtka jsem poznal jen po hlase. Dva Kabátí songy, složené speciálně pro tenhle film, potěšily. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem šla z recese, a tak ho i hodnotím. Místy jako velmi zábavný (při závěrečné scéně, kde Roden vede kachny jsem vyprskla smíchy), většinou ale kvůli nekonečným písním poměrně zdlouhavý. Což by tedy tolik nevadilo, kdyby hudba posouvala děj někam kupředu, jenže ona je pro příběh asi tak nelogická, jako kdyby někdo vydal CD písní a následně se rozhodl vymyslet film, kde všechny tyto skladby zazní. Což možná odpustíte zábavnému a chytlavému Zpívání v dešti, ale rozhodně ne V peřině, kde maji všechny hudební hity totožnou melodii a zaznívají v nich inteligentní texty ve stylu: "Skok je víc než krok" nebo "A co takhle Simona? Nutil mě nosit kimona." O co tomuhle filmu šlo doteď netuším (dědeček zmizí, všichni sténají, ale nikdo ho nehledá, a když se nakonci filmu konečně tatínek dozví, kde dědeček uvíznul, rozhodne se o tom nikomu neříct a nechat dědečka, aby si poradil sám), osobně ho ale podezírám z feministického extremismu. Ve kterém jiném filmu narazíte na muže, který si ani neumí zavázat tkaničku u boty a i při zpěvu oslavných písní na ženu působí jako gay? Nebo jiného muže, který kdyby žil o dvacet metrů výše nad úrovní moře, asi by se závratí ani nepohnul z místa? ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Texty pro část písniček filmu byly už součástí původního scénáře. Jejich autorem byl Miroslav Adamec, který hudbu skládal přímo na text. Další část písní vznikala přesně naopak. Skladatel dostal jen zadání o náladě a místu písně ve filmu a až na hudbu, která vznikla podle potřeby scénáře, byly dotvářeny texty, kterých se chopil František Moravec. (Beastmaster4)
  • Příběh filmu byl původně situován do idylických časů první republiky ve 20. až 30. let minulého století. S nápadem přesunout celý příběh do let padesátých přišla Jaroslava Pecharová, která je autorkou celé výtvarné koncepce filmu. (Taninaca)
  • Veškeré hrubé záběry celého filmu zabírají 27 TB, což představuje 6 750 DVD nosičů. Z důvodu zálohy bylo třeba vše mít ještě jednou. Celkový datový objem tak čítá 54 TB. (Taninaca)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno