Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (471)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Brabec pochopitelně naprosto zvrtal vyprávění, dokázal ale přenést neuvěřitelně pozitivní náladu snad na každou třísku v kinosále. Především díky hercům, chytlavé muzice (rapující děti díkybohu nepřesáhnou rozsah prezentovaný v traileru) a fajn atmosféře tak mohu V peřině doporučit. Nečekejte zázraky. Ale očekávaný průser taky ne. Především ale, na rozdíl od autorů Kozího příběhu Brabec obstál jako průkopník - 3D je dobré a funguje. ()

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Padám únavou z těchto "módních" výstřelků české kinematografie. Nacpat do filmu co největší množství známých jmen. Splněno. Obsadit režiséra, který se svou tvorbou nepokročil za ty roky k lepšímu, ale spíše naopak. Splněno. Udělat z toho nechutnou sračku, myslící si, že uspěje, protože jsme všichni ovečky, co budou říkat, "ale vždyť tam hraje Roden". Splněno - ale žádné zkurvené ovce nejsme. Pěknej trapas pro ČR, asi jako song "Je třeba zabít Davida", kterej to stejný akorát na poli hudby. Velebnosti du blejt. 0% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za exteriéry Písku. Jinak "holy shit". Bez děje, přeplácané, přebarvičkované, písničky unylé, svět v peřině bez nápadu. Přitom mít to v ruce schopný scenárista a dramaturg, možná by z toho vykřesal slušnou pohádku s nějakými zákonitostmi. Ale tady prostě nefunguje vůbec nic, a přes veškeré 3-D to vypadá neuvěřitelně lacině. (Už třeba jen lokace snu a písniček - všechny u kostela, maximálně na mostě). Lituju všechny, co na tom byli v kině, protože u DVD lze alespoň přetáčet. A i tak to byla neskutečná nuda, trapas a přehrávání. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pár pěkných písniček, hrozné počítačové animace, podivná choreografie a scénář, pár dobrých herců a zpěváků zbytečně ztracených v kupě nevkusu. Tohle všechno V PEŘINĚ je. Občas se zasmějete, ale většinu času budete jen znuděně sledovat urputně křečovité taneční kreace, písně bez kvalitního textu a animace, za něž by se mohli stydět i před 10 lety. České filmy ztrácí na kvalitě a nevidím žádné plus v honbě za 3D, u nás určitě ne. Ono to 3D s tou hloupou animací asi stejně bude nic moc a navíc věřím, že se máme co učit a kam se posouvat v klasické podobě filmu. U nás má 3D ještě hodně času a tohle je celkem marný pokus o ukázku nových technologií i na české poměry. Nakonec to vypadá, jako když se např. fotograf učí zacházet s bleskem, ale neumí používat fotoaparát samotný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Se vztyčeným prostředníkem na F. A. Milimetrově přesná (tedy dokonalá) kamera snímá vyglamourovanou směsici nevkusu (to by se ještě odpustit dalo) a kýče s pitvořením a přehráváním celé plejády tuzemských hvězdiček (i to by se ještě sneslo). Brabec je patrně vůbec první, kdo se nebál "všude a ve všem stejně vypadajícímu" Rodenovi nasadit knírek a zrzavé kudrlinky, a za odvahu a už zmíněnou kameru, ve které pro mě je českým mistrem, má jedinou hvězdičku. Od Máje však režisérský propad zpět a nasnadě je tolik proklamovaná pravda o ševci a držení se kopyta. Zcela děsivá a všechny dobré mravy urážející je složka hudební. Autora hudby namočit do louhu a pro textaře vymyslet torturu ještě horší, aby ho na rýmy typu "když se štípnu do pysku, tak nalistuju v notýsku" přešla chuť. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Když tatínek (Karel Roden) telefonuje do kachnoservisu, tak si objedná kachny bez toho, aniž by se představil nebo řekl adresu doručení, a přesto mu jsou dodány. (SONY_)
  • Čistírna peří láká zákazníky sloganem s gramatickou chybou "Vyčistíme Vaší peřinu..." Správně však má být "Vaši". (skudiblik)
  • Ve filmu V peřině se objevuje i celá řada triků pro diváky neviditelných. Jsou jimi odretušované dopravní značky, antény, kanály a další detaily z reálného světa, které by ve stylizovaném muzikálovém vyprávění působily rušivě. „Diváka ani nenapadne, že jde o triky, a přitom jejich realizace je někdy dost obtížná. Je to nevděčný trik, protože nemá popularitu, divák si ho ani nevšimne. A přitom je to podobné práce, jako by tam měla proletět vesmírná raketa,“ vysvětluje Martin Paleček. Retuše a image processing efekty na reálných záběrech jsou náročné už v klasickém 2D. Ve 3D je navíc nutné na 100 % ctít prostor. „Pokud bylo nutné odstranit například anténu, odstraňovala se věc, která je 80 m od Vás, a k tomu se zároveň pracovalo v obraze, kde jsou mraky třeba 3000 m od Vás,“ popisuje Paleček. (Beastmaster4)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama