Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (412)

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Po 20 letech a průkopnickém, přesto též nedoceněném On Her Majesty's Secret Service, se Bond s jeho představitelem opět loučí v čistě osobním stylu. Nebýt Licence to Kill, možná bychom dnes vůbec neznali hrdiny typu Jasona Bournea. Daltonovo rozervané a agresivní pojetí agenta 007 je mimochodem fascinující a Craig na něj svými bondovkami skvěle navazuje, obzvláště pak v Quantum of Solace s podobným motivem pomsty. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ono to bylo stejně pitomé, jako bondovka-daltonovka předtím, jen si to ještě víc uškodilo tím, že zde bylo o mnoho méně humoru či humorných scének. Vlastně nebyly skoro žádné. Táhlo se to jako týden před výplatou a Dalton byl opět za toho „stréce v obleku“. Byl hrozný. Agent amatér, příšerný milovník, špatný hráč, nedůvtipný plašan. Nikdy už asi nepochopím, jak někdo mohl připustit, že se agent 007 pral jako kluk ze zvláštní školy, aby rozhazoval ručičkama a rozdával tak směšné pěsťovky? Ale to je fuk, to je jen taková vrtošivá… prostě pitomost. Ale dál, byla to smutná a nudná podívaná. A celá ta drogová zápletka mi přišla jako ze špatného sedmdesátkového seriálu. Dalton předvádí jakési agentské motovidlo, po celou dobu s výrazem: Ano, bolí mě zuby. A vůbec, pro mě byl celý tento snímek jako jedno velké rozčarování z bondovské iluze na cestě časem od Skyfallu po Dr. No. Největším plusem, učiněnou spásou, byla Bond girl Pam Bouvierová. Byla velmi suverénní a velmi sexy. Na několik málo zaškobrtnutí dokonale vymyšlená, napsaná a hlavně zahraná. Jakoby vyskočila z úplně jiné doby. Tedy závěrem, Carey Lowell to svým charismatem vytáhla z úplné bídy a nebyla vlastně sama, velmi mě pobavil i mladičký Benicio Del Toro v roli mafiánského pohunka. Celkové mi to ale přišlo jako nějaký nezdařený pokus o vtip. Pokus o akční film, který se chtěl svézt na jméně BOND. Dávám dvě hvězdy. Jednu za Del Tora a jednu za lovely Lowell. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne povedena bondovka, fakt se divim tomu mizernymu hodnoceni. Ale ono to je asi tim, ze to neni uplne typicka bondovka a je to neco na pul cesty mezi klasickou bondovkou a craigovkama. Bond se tentokrat vydava za pomstou, takze stejne jako prvni bondovka s Daltonem je to prijemne drsny. Nicmene samozrejme nechybi nic klasickyho, mame tu bondgirl i vynalezy. Bondgirl je tentokrat zase jedna z tech lepsich, az bych rek nejlepsich, protoze je jednak sexy a pak ma docela slusnou roli, takze obstara i nejakou tu akci nebo humor. Llewelyn se tentokrat dostane i do akce, takze to neni jen ten teleshoppingovej prodavac s vynalezama, ale pouziva prevleky a je paradni. Co se tyce pana zaporaka, sice to neni nakej zapamatovani hodnej xicht, nejak vyjimecne taky nehraje a ani nema zadnej uzasnej plan. Na druhou stranu ale pusobi jako realna postava, ktera umi bejt hodne nebezpecna. Takze se zaporakem docela spokojenost. No a pak musim zminit mladickyho Del Tora v jedny z jeho prvnich roli, sice jeste neni tak charismatickej, ale spis vypada jak gay pornoherec, ale toho zabijaka si docela uziva. No a co se tyce samotnyho Daltona, ten ma tak trochu smulu, v prvni bondovce si vse osahal a misto, aby to tady uplatnil, nema moc prostor pro klasicky hlasky atd. Ale akci zvlada, herecky slusny. Takze proste ja jsem spokojenej, mozna ne uplne tradicni bondovka, ale uchazejici pribeh, dostatek akce, skvele vybusny finale, solidni zaporak a paradni bondgirl. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní bondoviek ma napadá jedna choroba. Mentálna anorexia. Zámerne chýba tejto sérii konzumných krimináliek akákoľvek výživa. Varia z jednej prevarenej vody. Popová pesnička v úvode, popová akcia tiež v úvode, očakávania - ktorýže herec si skúsil tú trapáreň tentoraz. Technické čačky -mačky a samozrejme inovácie. Tiež bez chuti zápachu a výživy. Hlavne nech je tam veľa hluku, ultrazloduch, čo vždy vysvetlí svoje grázlovstvá (chráň si chráň tie krásne grázlovstvá) a ženy čo hýbu Bondovým popredím i pozadím. Bondgrlz. No bomba! Tá hrozí buchnúť vždy v závere. A nemení sa to nemení, ani keď je odobraná licencia zabíjať. A nemení sa to ani s kadejakými morálnymi relativizovaniami a inováciami starých postupov a overených citátov, ktoré už údajne v posledných bondovkách chýbajú. Staré prevarené klišé nahradili iné umelé náhražky. Ale zase: bez výživnej hodnoty.Také vychrtnuté ako tie chudiatka anorektické, čo nabehli na diktát módy. Darmo, z hovna bič upletieš len veľmi výnimočne. Bondov prípad to ale nebol,nie je a nebude. ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Bondovky s Daltonem se spolu s Goldfingerem řadí k těm nejlepším starým Bondovkám co se děje týče (starým protože jsem ročník 91). Ohledně sympatičnosti hlavního hrdiny jsem byl také spokojen (možná nejspokojenější), Dalton dosahuje kvalit Conneryho (Lazenby mi nevadil) a co se týče R. Moora tak ten mi vzhledově moc neseděl a ani jeho bondovky se mi po dějové stránce moc nelíbily. Největší škoda je, že si Dalton zahrál Bonda pouze dvakrát (namísto nesympatického Moora, který jej ztvárnil 7x). ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Kamion jedoucí jen po dvou kolech na levé straně není žádný trik. Technici sice měli připravené speciální podpěrné rameno, ale zkušený řidič z týmu kaskadérů Rémy Julienne takové „udělátko“ nepotřeboval. Prostě nasedl, nastartoval - a jel. „Vlastně dodnes nechápu, jak se mu to povedlo," tvrdí režisér filmu John Glen. (WolfR)
  • Ve scéně, kdy Sanchéz (Robert Davi) střílí po Bondovi (Timothy Dalton) na návěsu cisterny, je možné zaznamenat, že zvuk odražených kulek od kovové konstrukce koinciduje s melodií filmu. (Zofan)
  • Při honičce Bonda (Timothy Dalton) s cisternami dojde ke rvačce mezi Bondem a Sanchézem (Robert Davi). Při tom Sanchéz přesekne mačetou brzdové hadice cisterny – návěsu. V důsledku toho se kamion s cisternou rozjede a nelze jej zabrzdit. Toto je však absolutní nesmysl, protože brzdová soustava soupravy pracuje přesně naopak, tedy pokud unikne z návěsu vzduch, jako v tomto případě, návěs se automaticky zabrzdí. (pjotri)

Reklama

Reklama