Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kožená tvář je velice fádní pokračování jen tak z povinnosti, v němž můžete co chvíli předvídat, co se v ději stane za pět minut, a ono se to pak opravdu stane. Zábavné to začíná být až ve chvíli, kdy se objeví charismatický a v jakékoliv situaci cool Ken Foree, který přináší trochu svěžího větru do jinak zcela schematické podívané (podobně jako over-the-top Dennis Hopper ve dvojce). Konec filmu, který jako by ignoroval celý předchozí dějový akt a vrací na plátno postavy, se kterými bylo už skoncováno, působil jako nelogická dotáčka. Ač jsem to nečekal, bavilo mě to ještě méně než ta podivně ztřeštěná Hooperova dvojka. Co naplat, ten skutečný a intenzivní Texaský masakr motorovou pilou je jen jeden. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Po parodickej dvojke, ktorú režíroval Hopper, sa trojka velmi dobre drží svojho originálu. Miestami prekypujú vtipné scénky, ale už nie také, aké sme mali u dvojky, nevtipné a naviac nudné. Leatherface je správne naladený, tentokrát nikoho nešetrí a ide rovno na vec, naviac rolu Kena Foreeho som si užíval, jeho pohyby so samopalom boli nezabudnuteľné 80 percent. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru se jedná o lehce nadprůměrný gore horor, který se může pyšnit tím, že v něm má zajímavou roli Viggo Mortensen. Bohužel musím však konstatovat, že oproti např. Jasonovi, Miku Meyersovi nebo Freddymu ztrácí každým dalším pokračováním Leatherface své kouzlo a již nic zajímavého nenabízí. Třetí pokračování však stále ještě ujde a fanoušek hororové klasiky si stále přijde na své. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zábavné béčko, které svoji krvelačností a naivním scénářem mě úplně odzbrojilo. Neplést si však odzbrojilo=zastrašilo. Je jasné že tento film nebude strašit již podle názvu:-)) Béčkovější název snad ani nenaleznete:-) Ve filmu naleznete plno vtípků, které buď mysleli autoři vážně či ne a sázím spíš na první variantu. Celý filmem se táhne ta správná béčková atmosféra, která vás jistojistě rozesměje a nechybí samozřejmě motorová pila a tvář sešitá z lidských kůží - i když jsem si nejdříve myxsle že jde o fotbalový míč.-))) Vřele doporučuji. a na závěr bomba! Ve filmu uvidíte Aragorna čili Viggo Mortensena ve skvělé roli :-) ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování Texas Chainsaw Massacre pod taktovkou Jeffa Burra, který si mimochodem střihl i pokračování Stepfathera, dopadlo na výbornou. Tentokrát se ve spárech kanibalské rodinky ocitá texasem projíždějící dvojice Michell a Ryan a příležitostný lovec Benn, který po dopravní nehodě také uvízne v lovné oblasti nekompromisního Leatherface. Převažující komediální složka druhého dílu zde ustupuje notně do pozadí a jen citelně dochucuje krvavý masaskr, který se pojetím a atmosférou přibližuje prvnímu dílu z roku 1974. Ve snímku se opět dočkáme klasického, kostmi vyzdobeného venkovského domku Hewittů, nervydrásajícího lovení nebohých obětí v lesních močálech a věčného dědy Hewitta. Snímek disponuje hutnou, místy vhodně odlehčenou atmosférou, parádní muzikou a přesvědčivím herectvím. Takže toto všechno, navíc bez hluchých míst, si může divák vychutnat do poslední kapky krve odkapávající z motorové pily s nápisem "Saw is a Family". A mimochodem, gore se ve snímku moc nedočkáme a vůbec to není na škodu. V porovnání s prvním dílem je trojka sice slabší, ale pět hvězd si určitě zaslouží. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 5,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Kane Hodder, který několikrát ztvárnil postavu Jasona Voorheese v hororové sérii Pátek třináctého, byl koordinátor kaskadérů pro tento film. (henrycruel)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama