Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

kingik 

všechny recenze uživatele

Herecké hvězdy se moc nepředvedly a tíhu nehororové podívané na svých bedrech nesl režisér Jan de Bont, který byl vždy technicky velmi zdatný, ale vyprávění příběhu mu nikdy moc nešlo. Tady právě citelně chybí vtažení do děje a prožitek dost často vázne s absencí skutečně děsivých hororových scén. Vzhledem k přístupnosti se rozhodně nedá říct, že by film obsahoval drsné scény, jedna uražená hlava zase není až takový nářez. Z filmu se rozhodně dalo vytěžit víc, ale rozhodně se vyplatí ho vidět i přesto, že zrovna výrazných hororových kvalit má tak akorát. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myšiam v bludisku tiež nepovieš, že sú v bludisku.“ Knihu Shirley Jackson som čítal a môžem skonštatovať, že táto literárna duchárska klasika značne zostarla. Na jej prvé (zo zatiaľ dvoch, ak nerátame Kingov Dom v ružiach, ktorý ju vykrádal) filmové spracovanie si spomínam o dosť lepšie. V roku 1999 dostal Steven Spielberg ako producent čudný nápad: dať v tej dobe „svojmu“ úspešnému režisérovi Janovi de Bontovi (ktorý mu perfektne zrežíroval trhák Twister) desiatky a desiatky miliónov dolárov a áčkarské obsadenie za i pred kamerou (Wilson, Neeson, Zeta-Jones, Goldsmith, Kahn, ILM) na remake. Pestrý, farebný, bombastický, veľkolepý, trikový. Vedel som, že lepšie, ako prvý film, to asi nebude, takže prvých 40 minút ma milo prekvapilo. Nebol to zázrak, ale zámok bol taký prekrásny, až sa mi nechcelo veriť, že také stavby niekde na svete naozaj existujú a nie sú iba vyrobené na objednávku bohatého štúdia. Herci boli fajn, atmosféra starosvetsky tiesnivá, kedy vás mal vystrašiť vzadu prebehnúci nenápadný tieň a nie tupá ľakačka. Bohužiaľ, v 41. minúte sa snímka zvrtla na prehliadku zbytočných efektov, chaotické pobehovanie postáv (kto uteká? Kam? Prečo? S kým? Proti čomu? Za akým účelom? Vráti sa ešte?) a nelogických kravincov (chlapík povie, že bude v noci na stráži a ako prvé si ľahne na gauč). ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Má to sice pěknou hudbu a PŘEKRÁSNÉ kulisy, působivostí a velikostí podobné těm, které můžete vídat ve starých Universal hororech, a film se jimi první hodinu patřičně opájí, ale tím pozitiva končí. To, co se děje v posledních zhruba 40 minutách, to jsem snad ve studiovém vysokorozpočtovém snímku, nad kterými se obvykle dramaturgicky dopodrobna přemýšli, ještě nezažil. Ten sled špatných tvůrčích rozhodnutí, kde se pokazilo všechno, co se dalo. Logika a zdravý úsudek všech postav šly do háje, zmateně se tu pobíhá sem a tam, afektovaně tříská svícnem do obrazu jak malé děti, a navzdory již v té době pokročilým CGI možnostem to má mnohem horší triky, než filmy několik desetiletí dozadu. Jasně, chyba už je ve scénáři, v ústřední (špatně zahrané) postavě Lili Taylor a jejím příběhovém pozadí, ale mizerné de Bontovo řemeslo tomu nijak nepřidalo. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála hororů, který mě docela zaujal. Ne však svým dějem, jako spíše prostředím, ve kterém byl natáčen. Pak mě překvapilo i velmi dobré herecké obsazení, které filmu trošku přilepšilo. A také hudba měla ten správně záhadný a strašidelný ráz. Tím však kvality snímku skoro i končí. Příznávám se i bez nátlaku ďábla, že třetí hvězda je za tehdy nádhernou Catherine Zetu-Jones. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

K čertu, zase remake, kdy už ta vlna opadne? Šlo to, než se ve filmu začali/y objevovat známí/é a profláklí/é herci a herečky, to mi hned začalo být jasné, že budu rád, když to dosáhne alespoň průměru. Nedosáhlo a doteď jsem hrdý na to, že jsem se sebezapřením vydržel celých 65 minut. Dál to prostě nešlo. Áčkově se tvářící horory prostě nebrat!!!! Tohle je ten film, kterej parodovali ve Scary Movie 2? Na to, že to byl nejslabší film ze série SM se na to narozdíl od tohohle ještě dalo koukat a dokoukat to. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Zámek, na kterém se tento film natáčel, se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Tereza666)
  • Rozpočet filmu činil 80 milionů dolarů, celosvětově pak vydělal 177,3 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Oficiální špenělský název pro film La maldición je přeložen jako Prokletí. (Chatterer)

Reklama

Reklama