Reklama

Reklama

Austin Powers: Špion, který mě vojel

  • USA Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Austin Powers je na první pohled londýňský floutek, obklopený krásnými ženami, ale v noci pracuje jako tajný agent, připravený zasáhnout na Středním východě, v zamrzlé ruské tundře nebo v podzemí Východního Berlína. Austin nikdy neodmítl žádnou misi, a co je hlavní, nikdy nezmeškal následující party. Teď se musí nechat na 30 let zmrazit, aby porazil zákeřného zločince, který vydírá svět. S krásnou pomocnicí musí proniknout do zločineckého centra, odkud se jim s pomocí zubní protézy a zubní pasty podaří uniknout, ale ještě musí porazit ženské roboty v minisukních. Na této nebezpečné misi se musí Austin vypořádat se svojí sexualitou, která zaspala třicet let, a získat lásku krásné pomocnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Chvílemi i vtipná taškařice okořeněná asi dnes už nějak nezbytnými - leč nadužívaně zbytečnými fekálnistickými ffftípky. No ale pro vnímavé aspoň pěkná přehlídka nádherných auťáků a dámských oblečků ze sedumdesátých let... Jinak trošku nechápu tolik úsilí pro tak zbytečný film. A tak ty hvězďule vojíždím jen dvě - ale pro ty sedumdesátkový reálie půl přidám a kvůli sladké Heather Graham to teda zaokrouhlím nahoru. A tak hlídejte si MUJO a duševní zdraví, fandící... :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Austin Powers si znovu střílí z Jamese Bonda a pořád balí holky na zkažený chrup. Mike Myers se zase jednou odvázal ve velkém stylu a vtrhl v pokračování svého hitu k divákům v takřka nevkusné kreaci muže, který je nejen důvtipný, domýšlivý, ale také neodolatelný svůdník, ale jen do té doby než ztratí svoje "múžo". V pokračování toho Myers semele ještě víc než v poněkud skromněji pojaté jedničce a stále se tváří korektně. Ušetřeny nezůstanou ani některé provařené celebrity, ale vše je tak nějak nahozeno bez ladu a skladu. Navíc Myers je poněkud extravagantní komik a jeho komika nemusí sednout každému. Často to tedy pro nepřipraveného diváka vyznívá tak, že Myers je trapný a nevtipný. S tím se nedá nic dělat, ale gagů různé úrovně je do filmu napěchováno tolik až to připomíná natlakovaný hrnec. O děj tady vlastně ani nejde, protože je stejně skrz naskrz prošpikován vtípky a narážkami a to nejčastěji na sexualitu. Nakonec se u téhle svérázné komedie dá pobavit, ale jde o to, jak moc máte rádi Mike Myerse a jeho stylově podávaný humor nehumor. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nezvladatelná salva skečů, proti které není obrany. Chce to klid, dobrou náladu, originální znění a nemůže to dopadnout jinak než láskou - či nenávistí. Kdykoli se totiž objeví Dr. Evil, nemám daleko k slzám smíchu a dochází mi, že budu tuhle přepálenou šílenost občas hláškovat asi až do konce života. Tlustej parchant je sice šlápnutí vedle, které zabraňuje nejvyššímu hodnocení, ale výbušný Myers a žhavá Heather Graham zachraňují vše ostatní. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam v těch končinách, kde zanechali tvůrci Špionátora vyrostlo podivně hybridní stvoření jménem Austin Powers: Špion, který mě vojel. To co sem kvitoval u jedničky se tady bohužel obrátilo proti mě. Tudíž retra přeplácáno, pitvání gagů ještě hlubší a s ještě horšími následky než ta patologie prvního dílu. Lepší jest ovšem vizuální stránka filmu, kde se občas velmi povedené sekvence strídají s naprostými kiksy. Za uznalé pokývání stojí hudební doprovod a účast slavné to osobnosti Elvise Costela. Taktéž kostýmy a flexibilita postav, od zatraceně nervního trpaslíka k tlustému prasákovi, jehož neuvěřitelně asexuální proporce probouzí v divákově žaludku podivné pnutí, to vše znamená převážně plusy. Mike značně přehrává a některé hlášky už jsou takzvaným opakováním starých vtipů. Jiné zas naopak skvěle jednotlivé textové sekvence propojují. Především v závěru filmu při pohledu na oblohu s "neidentifikovatelným" předmětem. Austin dvojka tak potvrzuje pravidlo o tom, že druhé díly jsou více fekální, více vykastrální a ještě mnohem více ulítlé než jedničky. Ale na hodnocení opět půlené na dva a půl stáru se ovšem nedá už nic zlomit. Dokonce ani ještě větší koncentrace hvězd v malých cameo roličkách a štěcích to už nevytrhne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi som divný, ale po sklamaní z jednotky (iba miernom) som bol z dvojky príjemne prekvapený (ale iba mierne). Vlastne je to na rovnakej kvalitatívnej úrovni. Keď som sa pri prvom filme zasmial asi trikrát, na druhom asi päťkrát. Podĺa tržieb by bol asi veľký risk sa vzdať aj humoru toho najhrubšieho zrna, takže asi nemá zmysel sa pozastavovať na momentoch, ktoré nás, "inteligentných" divákov, odpudzovali. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • V německé verzi je Austin dabovaný Rickem Kavanianem a Mustafa je dabovaný Christianem Tramitzem. Oba dva jsou známý komici z Bullyparade. (PußyMagnet)
  • Základna Dr. Evila je rozdělena na dvě části: Moon Unit Alpha a Moon Unit Zappa. Druhý název je shodný se jménem dcery Franka Zappy. (PußyMagnet)
  • Překlad německého názvu filmu je Spy in the Secret Missionary Position. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama