Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po orgasmu je člověk ve zvláštním rozpoložení. Směje se tomu, pro co by před chvílí vraždil, říká věci, o kterých by normálně nemluvil... Devět hlavních postav tuto situaci v našem filmu zažije mnohokrát, podle matematického výpočtu - čtyři muži x pět žen. Přesně dvacetkrát. Vzniká sled miniepizod, které se slévají do jednoho příběhu o lásce, intrikách a sexu. Film Post Coitum je především o vztazích, ze kterých se láska nevytratila, protože tam nikdy nebyla.

Celý propletenec vzniká díky intrice ambiciózní asistentky ředitele Sabriny (Eva Elsnerová), která cítí, že její biologické hodiny již bijí na poplach. Rozhodne se ulovit svého šéfa Zikmunda (Jiří Langmajer). Strhne tak lavinu událostí, která postupně smetává všechny aktéry příběhu. Počínaje bezelstnou Zikmundovou partnerkou Violou (Beata Greneche) a poživačným stárnoucím hipíkem, fotografem Bakchusem (Franco Nero), přes naivního Jarouška (Mira Nosek) a jeho manželku, barmanku Messalinu (Mahulena Bočanová), až po zmatenou pannu Kristýnu (Lucie Vondráčková), otrlou studentku medicíny, přivydělávající si prostitucí - Kleopatrou (Sandra Pogodová) a pak překvapivě i zdánlivě neprůstřelného bohéma, rockera Adama (Richard Krajčo).

Devět rozdílných charakterů se svými potřebami a touhami rozpoutává na filmovém plátně hru, která se zpočátku jeví jako komická fraška, ale postupně z ní začíná mrazit v zádech. Divák je miluje i nenávidí zároveň, protože každý má šanci najít ve filmu moment, ve kterém pozná sám sebe.

Chcete mít lásku za každou cenu? Tak plaťte! Účet však bývá dosti překvapivý...

Režisér Juraj Jakubisko se po dlouhé odmlce po filmu "Nejasná zpráva o konci světa" pustil do moderního kontroverzního příběhu, který zcela jistě zaujme diváky svou originalitou. Posledním filmem producentské společnosti Jakubisko Film je umělecky kvalitní a divácky velmi úspěšná "Kytice". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

remblis 

všechny recenze uživatele

Šukání, krev, hudba, akce, vztahy - člověk by si skoro řekl, že tomu filmu nic nechybí, tak proč tak hrozný hodnocení? Na druhou stranu - nemám rád Pogodovou. Všem tvůrcům: chcete udělat dobrej film? Neobsazujte prosím Sandru Pogodovou! (nic osobního v tom nehledejte, ale ta ženská mi prostě nesedí) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Je mi líto Juraje Jakubiska i Deany Horváthové a chápu její rozhořčení nad negativními kritikami, protože ty si Post Coitum opravdu nezaslouží. I kdyby se všem zdál děj stupidní, dialogy prostoduché a zbytečně vulgární, hudba diskofilní a jednoduchá, herecký výkon Jiřího Langmajera a výtečná kamera se nedají přehlédnout a podupat. Post coitum jsem viděl na Letní filmové škole v Uherském Hradišti na letním kině a bylo docela zaplněné, nikdo během představení neodešel a žádné emotivní výkřiky zhnusení jsem nepostřehnul. Líbil se mi pojetí, pohled na mezilidské vztahy v současné společnosti, ale současně režisér vyjádřil poetickým způsobem určitou naději, že to takhle nebude věčně, a že někdo dokáže žít i jinak než lhaním, podváděním a vzájemným ubližováním. Mě Juraj Jakubisko nezklamal ani tentokrát a fandím mu, aby s Čachtickou paní uspěl u publika i kritků mnohem lépe. ()

Reklama

davidek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych tento film neodsuzoval jako odpad ikdyž se tak mnohým může zdát, ale rozhodně je to pro mně nejhorší film Juraje Jakubiska. Tak drasticky ukázaná společnost bez lásky, smůla ve výběru partnera a když už se konečně zdá, že to bude ono, zase zádrhel. Prostě realita. Andělé jsou nádherní, ale jsou to andělé:-). ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak teda jako nevim, ale pro mě asi jako nejlepší film Jakubiska. Vím, že je to jenom o šukání, ale já se teda bavil a aji smál, chch, třeba: "Copak nám tady dělá naše kočička?" "Naše kočička nám tady sere!" Chch, to bylo dobrý. Nebo jak Krajčo háže kočkou. Ch. Nebo furt ty kecy o rakovině konečníku. Chch. Nebo jak na koncu rozprašujou ten popel z urny a farář říká: "Po větru!" (to jsem smíchy fakt vychrstl). Nejhustější hlášky tam ale má Franco Nero, třeba jedna z mnoha: čím ses to nastříkala, dyť smrdím jak stará kurva! Chchch. Ale jinak teda je to film, kterej popírá lásku, manželství a věrnost a soustřeďuje se jen na ten lidskej šuk. Myslím, že tenhle film všichni vidí dost nedoceněně. Já v tom teda mimo to šukání viděl i ty hlášky a sranda, ne? ***** Teď trochu z děje, tak si to rač dál nečtěte - i když to budu popisovat jenom na úrovni šukání. Rocker, kterej se má ženit, si chce ještě užívat, tak šuká. Zrovna šuká sekretářku, která chce šukat se svým šéfem. Pak chce vošukat jedu pannu. Mezitím barmanka šuká s manželem - rockerovým zvukařem a nebaví ju to, tak de ošukat hipíka fotografa. Zvukař zatím jde do bordelu, kde šuká s kurvou, budoucí doktorkou. Sekretářka pak taky šuká hipíka, kterej jde na koncert se ženou sekretářčinýho šéfa (zdravotní sestrou) a ošuká ju tam. To ale někdo natočí na videjo a pošle to jejímu manželovi (téhle věty si važte - není v ní slovo šukat). Ten si s ní naposled zašuká, pak ju seřve a jde do bordelu za doktorkou a pak s tou kurvou na drink. Tam potká barmanku, tak spolu jedou k němu a zašukají si u stromu na zahradě. Hipík zatím fotí pannu a pak ju odpaní vyšukáním. Zdravotní sestra zatím dostane od manžela úkol, že musí jakožto kurva ošukat prvního chlapa na hajzlu, tak ošuká rockera. Mezitím odpaněná panna přijde s fotkama za tím šéfem a ten ju ošuká. Ona pak uteče a potká zvukaře, tak si spolu zašukají. Pak si taky zašukají rocker a barmanka. Hipík zas fotí kurvu doktorku a myslim, že ju ošuká taky. Pak sekretářka dostane svýho šéfa a šukají. Nakonec ti, kteří spolu ještě nešukali, jsou tam popárovaní (takže spolu asi šukávají, ale to ukázaný není) a rocker a doktorka kurva jsou ti novomanželé. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Ehm? Niečo mi ušlo? Keby to natočil pseudoumelecký puberťák, tak sa ani neobťažujem komentovať, ale majster Jakubisko?? Na staré kolená sa nám Juraj asi trocha zbláznil, pretože jeho Post coitum plný sexu á la Beverly Hills 90210 (každý s každým, už som len čakal, kedy Nero prehne Krajča) a nulovej poetiky (to čo malo byť to fajčenie trávy??) zaujme zrejme len najskalnejších fanúškov, ktorí v ňom budú hladať nejaké skryté posolstvo alebo soft-pornových maniakov, ktorí si tiež moc neprídu na svoje. No a ako v prípade neskoršej Bathory, ani tu nemôžem dať odpad!, pretože niektoré hlášky (zvlášť Nerove) ma pobavili a Jirka Langmajer je proste skvelý. Ale nenúťte ma, prosím, vidieť to znova! Jediné posolstvo, ktoré Jakubisko týmto filmom môže dať je to, že kto sa nato vydrží dívať do konca musí byť fakt šialený masochista... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Když se film po premiéře nedočkal příznivých recenzí, Deana Horváthová-Jakubisková prohlašovala, že zažaluje všechny novináře, kteří kritickými články ublížili návštevnosti filmu. (imro)
  • Během prvního týdne (20.-26.5.2004) se vyšvihnul na druhé místo v návštěvnosti českých kin se slušnými 10 667 diváky, časem mu došel dech a žebříček Top 20 opustil po dvou měsících s 58 611 návštevníky. (imro)
  • Snímek byl natočen za 27 filmovacích dnů. (hippyman)

Související novinky

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (více)

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Reklama

Reklama