Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (415)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, je to strašná úchylárna, ale je to ten druh úchylárny, který jste jako dítě žral a doteď si pamatujete, kdy přesně jste to viděl. Bylo to den po Štědrém dnu dopoledne, dokonce bych si vybavil i ten gauč, kde jsem seděl a jak vypadal. No a docela mě překvapilo, že to na mě funguje i po dvaceti letech. Jednoznačně je to Arnoldův film. Ukazuje, jak je jako herec strašnej neumětel, což na něm ale všichni fanoušci mají tak strašně rádi, a zároveň salutování jeho filmového dítěte v poslední scéně filmu způsobilo, že se z Arnolda stal stoprocentní Amík. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Takže hollywoodsky producenti prehovorili aj akčného veterána Arnolda Schwarzeneggera, aby sa objavil v komerčnej vianočnej komédii. Zahral si úlohu večne prácou zaneprázneného biznismena, ktorý vôbec nie je schopný plniť sľuby, ktoré ľahkomyslene dáva svojmu malému synovi. Keď mu zabudne pod stromček kúpiť vytúženú hračku, superhrdinu Turbo-mana, tak to už zašlo priďaleko. Za každú cenu musí na poslednú chvíľu zohnať tento úzkoprofilový tovar. Na to je už ale neskoro. Všetko zachráni náhoda, keď ho navlieknu do plnefunkčného kostímu a sám sa stane Turbomanom na mestskej prehliadke. Tak i jeho mladý potomok pochopí, že najväčším hrdinom je jeho otec. V záplave rodinných vianočných komédií radím tento snímok skôr ku tomu slabšiemu. ** ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwargenegger jako Santa Claus? Příjde vám tato představa vtipná? Tak bohužel v této rodinné komedii Arnieho v tomto kostýmu neuvidíme, to nic nemění na tom, že se jedná o povedenou vánoční komedii, která nám ukáže jednu ze špatných vlastností Vánoc a to shon vedoucí šíleným nakupováním dárků a dva otce, kteří jsou schopni udělat, kvuli jejich dětmi vysněné hračce, cokoliv. Nevím proč si bez tohoto filmu nedokážu představit vánoční svátky, ale Arnold mi v této komedii příjde jedinečně zábavný a společně se svým rivalem tvoří velmi komickou dvojci. Příběh je povedený a zábávný již od začátku, nad koncem musíme trochu mávnout rukou, ale jako celek to působí příjemným dojmem. Nemluvně o tom, že Arnold pronese i pár výborných hlášek, které se bohužel v dabingu trochu ztratí. Ostatní herci podávají standartní výkony, ale nedá se říci, že by někdo výrazněji vyčníval. Trochu škoda, je že některé scény nejsou dotaženy do uplna, jelikož v některých situacích si o delší průlběh přímo říkaly. Celkově se jedná o jednu z neodmyslitelných komedií, kterou si vždy, v období Vánoc, rád pustím. Moje hodnocení 75% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„Put that cookie down! Now!“ Arnold je úspěšný člověk. Má práci, manželku a syna. Když se mu kvůli práci podaří zklamat syna, nezbývá mu nic jiného, než se syna zeptat jak to může napravit. Odpověď je jednoduchá – super akční figurku Turbomana. Arnie ovšem zapomene a tak jde tuhle hračku shánět na Štědrý den do obchodů. Ano zápletka je mírně předviděná, ale s tím se počítalo. Jako komedie je to místy docela vtipné. Většinu času to spíš působí ujetě, než vtipně. Nicméně bych řekl, že Rolničky, kam se podíváš spíš obstojí jako vánoční komedie se vším všudy. Nutno dodat, že americká vánoční komedie. (60 %) ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Prvy film s Arniem v hlavnej ulohe, ktory ma nebavil. Dodnes som ho videl len raz a bolo to utrpenie. Dnes som to skusil druhykrat a po 40tich minutach som to vypol. Je to totalna nuda. Zapletka ma vôbec nebavila a Arnie mi v tejto ulohe pripadal uplne zbytocny. Asi to mal byt zabavny rodinny film s moralnym ponaucenim, co je zaner, ktory mi sedi, ale v tomto mizernom prevedeni sa to neda ani dopozerat. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Tim Allen figuroval v původních plánech studia buď pro roli Howarda Langstona (Arnold Schwarzenegger) nebo Myrona (Sinbad), nakonec si ve filmu nezahrál vůbec. Kolem role Myrona se chvíli motal Daniel Stern, film ale odmítl. Myron mu jako postava přišel příliš podobný jeho nejslavnější roli, tedy Marvovi ze Sám doma (1990). (DavePave)
  • Turbo Man se barvou a oblekem nápadně podobá postavě DC komiks Flashovi. (Terva)
  • Arnold Schwarzenegger (Howard) za film dostal honorář ve výši 20 milionů amerických dolarů. Zhruba třetina rozpočtu tedy padla na plat hlavní hvězdy. (DavePave)

Reklama

Reklama