Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

feeme 

všechny recenze uživatele

Dovoluju si použít stejné vyjádření jako jedna z těch žen, co tam pořád poletovaly, a sice – je to takové tvarohovité! Do konce nevím, co je hlavním tématem. Maloměsto? Krutá nemoc zabraňující v normálním životě? Vztah mezi matkou a dcerou? Předčasná smrt? Těžko se na něco začít soustředit, proto se soustřeďme třeba jen trochu a bude to fajn tvarohovitost. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Old-school komedie lomeno doják, takže nic moc. Spousta vaty a plků o ničem. Pak Julia umře a je to. Je fakt, že se povedlo její matce, v podání Sally Field, perfektně vyjádřit vztek a bezmoc krátce po pohřbu, ale to byla opravdu ojedinělá světlejší (kvalitnější) chvíle v celém filmu. Párkrát jsem se pousmál, ale jinak je to vážně plné všelijakých klišé a tak vůbec... Možná je to zkrátka určeno pro určitou cílovou diváckou skupinu...která se neshoduje s žádnou ze všech těch cílových skupin, do kterých rád patřím.. ()

Reklama

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Vynikající obsazení, obzvláště Shirley MacLaine v roli Ouiser předvedla skvělý výkon. Role nepříjemné baby pěstující rajčata, i když nesnáší zdravou výživu - "protože jsem stará jižanská baba a ty nosej legrační hučky, špinavý hadry a hrabou se v hlíně ne". Naprosto mi to k ní sedí a navíc má výborné hlášky... "The only reason people are nice to me is because I have more money than God." "Annelle, take your Bible and shove it where the sun doesn't shine." "Oh! He's a real gentleman! I bet he takes the dishes out of the sink before he PEES in it!" ()

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Vlastně jde hlavně o příběh několika žen, které se v jednom zapadlém městečku někde v americe 80let připravují na svatbu krásné Shelby (J.Roberts-nominace na oscara). Jejich životy jsou takřka od narození propleteny a tak se neustále povídá,vzpomíná,drbe a zase povídá. Ale jejich neustále klábosení Vám kupodivu na nervy nezabrnká, je povětšinou příjemné, roztomilé až vtipné. Zejména role Shirley MacLaine Vám hodně přiroste k srdci, je opravdu skvělá! A ačkoliv jde o komedii střiženou dramatem, jde hlavně o příjemnou a pohodovou zábavu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění lehce nadprůměrný film o skupince žen a slečen, které si žijí své spíše neobyčejné životy. Takový snímek z reálného světa, který ani neurazí a ani extrémně nenadchne, za to si u něj člověk krásně odpočine, trochu se zasměje, trochu si popláče. Nejlepší postava a mě nejvíce sympatická je jednoznačně Ouiser. Taková správná postarší trochu střelená "dáma". ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v malém městečku Natchitoches ve státě Louisiana a jako kompars v něm vystupovali i místní obyvatelé. Očividně bylo natáčení pro ně natolik vyčerpávající, že když se o několik let později ve stejném městečku natáčel film Muž na Měsíci (1999), bylo obtížné najit mezi místními někoho na roli statisty. (Aelita)
  • Název filmu měl poukazovat na to, že hlavní hrdinky příběhu jsou jemné jako magnólie, ale pevné jako ocel, ale toto vysvětlení ve filmu chybí. Jediný odkaz na tato dvě slova lze postřehnout, když Ouiser (Shirley MacLaine) obvinila Druma (Tom Skerritt) z toho, že jí utrhl květ z její magnólie, a pak v poznámce M'Lynn (Sally Field), že muži mají být z oceli. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama