Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (778)

novoten 

všechny recenze uživatele

Při propírání skrz veškerá média ztratila tahle pohodová komedie velkou část svého kouzla, ale Janákovi už nikdy nikdo nevezme, že tehdy v pravý čas trefil do černého. Vlna, která které přišla po zimním bláznění, za sebou bohužel nechala poněkud hořkou pachuť a několikanásobná divácké škody, ale první sázka na buddy-chemii Kotka s Mádlem naštěstí jako jediná funguje dodnes. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Projekci "Snowboarďáků" jsem hodně dlouho odkládal a když už jsem se k tomu uráčil, říkal jsem si, že se podívám na kousek a pak to zahodím. Ale s podivem jsem u toho zůstal až do konce. Nepůsobilo mi to sice fyzickou bolest, ale že bych byl nevaž se, odvaž se, to zrovna ne. Jinak Jirka Mádl je docela sympaťák, je civilní a věřil jsem mu to. Kotek mi tady ani moc nevadil, ale jeho přehrávané frajerství mě postupem času dost lezlo na nervy. Na holky se bezvadně kouká, ale to je asi tak všechno. Že mě štvalo to neustálý používání slova hustý!!! bude asi tím, že když jsem to viděl prvně, měl jsem už nejhorší telecí léta za sebou (i když nepopírám, že jsem zastuzelej puberťák). Zdejší humor mi mnoho neříká, ale sem tam se něco pro zasmání našlo. No, tak co na konec? Viděl bych to asi takhle: "Snowboarďáci" nejsou určitě špatný film, je to pouze film silně vyhraněný divácké skupině 13 - 17 let. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo okolo tohto snímku bol taký ošiaľ. Klasická komédia, z ktorej sa dokonca vytrácajú prvky klasickej dobrej českej komédie a snaží sa hrať na americkú teenagerskú komédiu, čo ale zmiešaním českej mi to voláko nešlo. Pár milých a niekedy aj nečakane cool momentov, ale inak nič moc. 60%. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Palec nahoru. Na naše poměry vskutku povedený a svižný teenagerský film. Charismatické duo Kotek & Mádl. Tři (možná dokonce čtyři) neodolatelně krásné holky. Langmajer. Parádní pop rocková písnička. Dokonalá iluze bezstarostného mládí... Po všech těch náročných, případně křečovitě socialistických, a pohříchu nepříliš veselých sondách do života mládežníků, jaké u nás vznikaly za komančů, je tohle jednoduše příjemná změna. Možná trochu chtěná, místy maličko křečovitá, ale změna, jakou (protentokrát) určitě mohu. Řek bych, že se na to ještě někdy (tajně) podívám znova. A rád. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ať si lámu hlavu jak chci, nemůžu přijít na to, co na tom filmu všichni mají. Jistě, je pro teenagery a to - upřímně řečeno - už nějaký ten pátek nejsem. Ale vzpomínám si, že když jsem byl, tak přesně tento druh filmu jsem nesnášel. Podle mě je to spíš naivní představa třicátníka o "teenagerovském světě" (pokud připustíme, že něco takového existuje, podle mě ne). Hrdinům je nějakých patnáct šestnáct, ale herci vypadají na třináct a chovají se jako desetiletí. Odmítám věřit, že skuteční teenageři takhle přemýšlejí. Ve věku šestnácti let je už člověk ve fázi jakéhosi prozření, deziluze. Čte Schopenhauera, Nietzscheho a jiné pozéry a zabývá se posledními věcmi člověka. :-) Snowboarďáci mi připadají víc jako povrchně vnějškový, "rodičovský" pohled na období, jemuž lidé s krátkou pamětí později říkají "sladké mládí". Jak napsal Anatole France: "Nic není tak zodpovědné za staré dobré časy jako stará špatná paměť." Ostatní to evidentně vidí jinak než já. Budiž. Ale v mých očích ten film příliš neobstál ani jako komedie. 40% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Podle režiséra Karla Janáka jsou některé nedostatky a nadnáklady, které během natáčení vznikly, následkem toho, že "produkční plán podcenil filmování na horách. Nevím, jestli to byl problém konkrétního vedoucího výroby nebo obecně českých filmařů, že už tak dlouho netočili v zimě na horách, ale točit tam v tuhle dobu neznamená jen to, že se ráno pozdě rozednívá a odpoledne brzy stmívá. (...) Natáčíte-li v zimě, nejenže máte o několik hodin kratší den než v létě, ale díky tomu, že jste na horách v ďolíku, dlouho jste ve stínu protějšího kopce, pak jste na chvilku na přímém slunci a za chvíli už je slunce schované zase za jiným kopcem, takže prakticky každé dvě hodiny se mění světelné podmínky, a roztočíte-li jeden obraz, musíte ho do těch dvou hodin bezpodmínečně stihnout, abyste zachoval srovnatelnou světelnou atmosféru. A to mluvím o dnech, kdy je počasí stabilní, to nemluvím o dnech, kdy je nějaká chumelenice nebo tak." (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Randy (Vojtěch Kotek) dává holkám babysiting do pokoje a na poslední chvíli ho stačí hodit na skříň, je vidět, že vysílačka leží. Když ji pak  holky objeví a sundávají ze skříně, vysílačka je postavena anténou nahoru. (JONYT)
  • Když se točila scéna, kde Jáchym (Jiří Mádl) leje na Martu (Ester Geislerová) polévku, tak se ve skutečnosti stalo to, že Jiřímu Mádlovi uklouzla ruka a místo Ester Geislerové polil člena štábu, který málem Jiřího Mádla zmlátil, všichni členové štábu se pak po odchodu rozzuřeného člena zasmáli. (Raichu.Cz)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama