Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od filmu podle scénáře Charlieho Kaufmana čekám trochu víc. V téhle hříčce je složitý, alespoň okrajově nejspíš pravdivý, příběh jednoho televizního moderátora konfrontován se světem tajných služeb. Přitom řada scén vypadá, jakoby měla působit nereálně, ale jiné zas vyznívají, že je tvůrci filmu myslí smrtelně vážně. Nejspíš zásadní chybou George Clooneyho bylo, že si „vylepšoval“ Kaufmanův scénář, jako režisér je totiž celkem přesvědčivý. Sam Rockwell je vynikající a Drew Barrymore podává také až nečekaně soustředěný výkon. Pobavily mě pidiroličky Brada Pitta a Matta Damona:-) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

No... no... hmmmm... Čekal jsem od toho daleko víc a to byla možná chyba. Je taky dost možné, že jsem to na první projekci úplně nepochopil, Kaufman je tím proslulý, třebaže mě se vždycky zaklapl už napoprvé. Proti hereckým výkonům ani ň, Clooney si je povodil pěkně, sám to zvládl taky dobře. Režie je vynalézavá, třebaže stejně jako celé vyprávění občas zmatečná, čemuž se není nic co divit, uvážíme-li, jaký scénář se tady na plátno převádí. Docela jsem povytáhl obočí, když jsem viděl ten snad ten nejkratší záběr na dvojici superhvězd v historii narativního filmu (Dating game a Matt Daemon a Brad Pitt) - tohle mi trošku zasmrdělo reklamou, tj. kluci se tam Georgovi objevili, aby si je mohl dát do titulků na plakáty. Jinak to bylo správně ujeté, očividně se to nebralo vážně... tuším, že jsem nepronikl patřičně hluboko, ale do druhé projekce nemohu jinak než: 60% ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Clooney jako herec mě nikdy moc nebral, zato Clooney jako režisér - zírám. Úžasně hračičkovsky pojatá a občas geniálními hláškami okořeněná autobiografie jednoho podivného týpka a dokonalé herectví neméně podivného Sama Rockwella (mimochodem, pěknej zadek). Potěšila i menší role tradičně charizmatického Rutgera Hauera a naopak nepotěšila tradiční Julia Roberts. Ále co, díky tomu roztomilému závěru se snad ani nemůžu zlobit. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého je Confessions of a Dangerous Mind zatím nejslabší kaufmanovka. Možná, že je to tím, že se musel držet knižní předlohy. Na rozdíl od ostatních Kaufmanovek zde chyběl humor. Ale u Kaufmana člověk nikdy neví, co chce vlastně říci. Clooney odvedl docela dobrou práci a přizval si i kámoše z Ocean´s Elewen. Schizofrenní není bohužel jen hlavní hrdina, ale i celý film. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě potěšila pouze jedna věc a to ta, že měl jenom hodinu čtyřicet minut, jinak bych se asi zabil. Nemám moc ve zvyku vypínat filmy ještě před koncem, takže jsem to vydržel, ale bylo to něco neskutečného. Clooney se toho zhostil dobře, dělal to hlavně pro efekt a pobavení diváka, ale na mně tohle prostě nehraje žádný vliv, chci kvalitní podívanou, né navoněnou bídu, která se tváří jinak, než jaká doopravdy je. Asi jsem si špatně přečetl titulek, protože jsem vážně očekával něco úplně jiného. Sam Rockwell mi byl po celý film nesympatický, možná díky své vizáži bezdomovce a nebo hloupých grimas ala Austin Powers. Jsem rád, že jsem viděl Georgův režisérský debut, ale prosím, už nikdy víc! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Do role Patricie byla původně obsazena Nicole Kidman, ale projektu se nakonec nemohla zúčastnit pro časový konlikt s natáčením filmu Hodiny (2002). Postavu si tedy zahrála Julia Roberts. (PhillM.)
  • Hlas vypravěče, který má být hlasem ústřední postavy Chucka Barrise, zní trochu jinak, než ten, jakým mluví jeho představitel Sam Rockwell. Režisér George Clooney tyto pochyby rozptýlil konstatováním, že "je to stoprocentní Sam Rockwell. Do posledního slova. Původně jsme to nechali namluvit přímo Chucka, ale pak nám to začalo připadat nefér k Samovu výkonu. Nakonec to dopadlo dobře: Sam bůhví jak dlouho lítal po místnosti a řval a řval a řval... pak přišel k mikrofonu a začal do něj chraptět. Nejdřív jsem mu poradil, ať se prostě den předtím ožere - u mě to funguje -, ale on to udělal po svém." (NIRO)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama