Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobře fungující harmonickou rodinu řidiče autobusu Františka Strnada (I. Bareš) a knihovnice středních let (V. Jeníková) zasáhne jako blesk z čistého nebe otřesná událost: jejich nadaný, talentovaný, slušný a „hodný chlapec“ Michal (B. Holiček) se doslova přes noc stane těžkým zločincem. Jednoho dne, zdánlivě bez jakéhokoliv motivu, zavraždí svou první lásku Moniku (B. Seidlová). Rodiče nemohou pochopit, jak se to mohlo stát a pátrají po motivech, jejich okolí se od nich odklání… (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Když chcete natočit v první řadě dobrý psychologický film, musí na pevných základech stát herecké výkony. Igor Bareš hrál ze všech nejlépe. Ostatní výkony mě až tak nezaujaly. Nicméně tenhle film je také originální právě svou podstatou. Totiž prvně máme možnost sledovat osudy jiné než oběti, vraha či rodiny oběti. Rodina vraha je vlastně také obětí a to právě můžeme vidět. I když...například po zdrcující zprávě o zabití dívky jejich synem si v klídku baští svíčkovou. Co mi přišlo zvláštní je další fakt. Puberťáci na Bareše vrhají vyčítavé pohledy. Jako by snad mladé lidi tohoto věku a nám představených zájmů četli noviny či se dívali na zprávy. I na internetu určitě hledají zajímavější věci. A aby mu čmáraly na autobus zprávu VRAH, to se mi taky nezdá. Když už tak spíše rodina oběti nebo její přátelé. Bez těch extrémních věcí, které mě osobně nedávali moc smyslu je to zajímavá psychologická sonda do duší těch, kteří jsou vlastně také obětmi i když nic neudělali. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Další ze série Českých filmů naprosto o ničem. Sice se tváříme že jde o drama, o drogy, a o skutečný život skutečných lidí. Ale ve skutečnosti je to jen sentimentální slátanina, s nechutným happyendem. Fakt jsou mimo, v životě je všechno daleko komplikovanější. Lidé jsou jiní, jejich problémy jsou jiné, jejich chování je jiné, a všechno končí jinak. Nevím co tímhle Češi sledují. Jakože, máme problémy ale dokážeme je řešit? Nebo co vlastně? Jaký byl morální nebo hlavní důvod pro vzniknutí tohoto filmu? Protože mě přijde že to žádnou nad příběhovou myšlenku nemělo. Ne, postavy to byli nesympatické, a to zejména rodiče. Nechápu k čemu to celé je, a kam to směřuje. Ale ať si to tam směřuje beze mě. ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Může se to stát komukoliv z nás. Celý život dřete, aby Vaše rodina měla co do pusy, vychováváte děti jak nejlíp to jde. Když vidíte na ulici partu zhulených náctiletých, jak dělají bugr, jste rádi, že něco takového nemáte doma, protože nad nimi držíte pevnou ruku.A najednou, ze dne na den, jste otec vraha.Média Vás otravují až doma, problémy v práci, manželka v blázinci, prostě život na palici. Dá se to všechno ustát? Dobré psychologické drama s výborným Igorem Barešem v hlavní roli. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nestačím zírat nad zdejšími komentáři. Doufám, že všichni opisují z textu distributora, protože jestli jsou to jejich vlastní názory, tak je to s českou společností horší, než jsem myslel (čestné výjimky: _Berunka, Leila75, Pepinec). Jaká spořádáná, fungující, harmonická rodina?! SPOILER: Otec nezná jediného synova kamaráda, rodina je plná skryté nenávisti a křivd, spousta věcí je tabu (drogy, sex), se sousedy se skoro neznají, nemají žádné přátele. To není divu, že se to pak zbortí jako domeček z karet. Jak si ke konci filmu uvědomila sama vrahova matka: "Nic není najednou." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Hodném chlapci se dá ocenit angažovaný námět, ale jinak se prakticky ve všem podstatném shodnu s komentářem uživatele honajze. Přesně tak. Je to chtěné, upachtěné, přehnané a v řadě detailů nedůvěryhodné. Ve vzácné shodě můžu říct, že jak herecké výkony, scénář, tak režijní pojetí stojí za dvě hvězdičky a nic nevybočuje z řady. Tohle se prostě nepovedlo, řada televizních filmů z 80. let by tenhle kousek spolehlivě převálcovala. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Igor Bareš, který hraje řidiče autobusu Františka Strnada, nemá řidičský průkaz na žádné motorové vozidlo včetně autobusu. (TomasSlach)

Reklama

Reklama