Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šermířská pohádka plná intrik, soubojů a lásky... Komtesa Alexandra není jako jiné princezny. Nečeká v koutku, až jí štěstí spadne do klína a na bílém koni pro ni přijede krásný princ. Je tvrdohlavá, statečná, miluje šerm a jízdu na koni. Když ji otec (M. Štěpánek) nutí do sňatku s Arnoštkem (R. Kalvoda), uteče z domova v převleku za chlapce. Vydá se lesem za starou čarodějnicí (B. Holišová) s prosbou, aby se podívala do její budoucnosti. Bude ji to však něco stát. Ztratí své krásné vlasy, ale dostane kouzelnou mast. V převleku odejde do světa, kde potká mladého Valentina (V. Udatný), který se právě vrací domů z války… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Princezna je zelený mozek s úchylkou na zbraně, a tak uteče, ostříhá si vlasy a předstírá, že je kluk. Na útěku potká prince vracejícího se do sousedního království, ve kterém se jeho strýc snaží uchvátit trůn. Dobro vítězí, zlo je poraženo. Klišé jako prase, každopádně znám i horší pohádky. Proč se to ale jmenuje "Zkřížené MEČE", když mají všichni KORDY, to by mě fakt zajímalo.xD ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Příběh o silné ženské hrdince, z doby, kdy female empowerment  ještě necpali do každýho filmu a tak nikomu nevadil.  Docela se mi líbilo, že filmové "šermování" nesetávalo z obligátního "snažím se svým mečem máchat ve vzduchu a při nelepším trefit soupeřovu čepel". Problém ale je, že šermířské scény působily, jakoby byly vystřižený ze zpomalenýho filmu. Nejsme proto ochuzeni o komické situce, kdy jeden duelista čeká dvě sekundy na domluvený bodyček... A následně se kácí k zemi rychlostí zhulenýho lenochoda. Pomeje sice nebyl žádnej Harvey Keitel, ale přišlo mi, že z herecké družiny se uměl tím kovovým klackem ohánět asi nejlíp. V duelu s Čenským musel několikrát evidentně brzdit, aby náhodou Honzíčkovi nerozkřáp jeho divadelnickou palici. Jinak je to takový nějaký nijaký. Ideál k dopolednímu žehlení nebo jako mentální výplň po procitnutí z vaječňákový vopice... ()

Reklama

dogrose 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka, která má hlavu a patu a je dobře odvyprávěna, vše do sebe zapadá. Což není pro českou televizní a filmovou pohádku zas až tak samozřejmé. Nízký rozpočet mi nevadí, stejně jako mne nedráždí úroveň šermování. Herecké výkony vesměs na vyšší úrovni, osobně mne potěšila jako vždy skvělá Blažena Holišová. Určitě patří k těm lepším televizním pohádkám české (československé) produkce. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohádka jako stvořená k oddechu po nedělním obědě. Navíc je zajímavá tím, že v ní nejsou jen černobílé postavy a má mnohonásobně zajímavější zápletku než většina nových pohádek (včetně pokračování Zvonící a Zázračné meče, ty bych si klidně nechala ujít). Vlastně je to celkem slušná fantasy. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Tak náhodou to bolo celkom milá "šermiarska rozprávka" - vrámci možností tv spracovania. Ten šerm bol úsmevný, herci držali zbrane prvý krát v živote a bolo to hrozne zrejmé, takisto však bolo vidieť, že za choreografiou stál niekto, kto vie o čom to je a snažil sa duely stavať na reálnych technikách. To kvitujem. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama