Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý rančer Ike Clanton se se svojí bandou pokouší za každou cenu ovládnout arizonské město Tombstone a jeho okolí. Tento záměr před nikým příliš netají, všechny nepohodlné přitom rychle a neúprosně odstraňuje z cesty. Proti němu stojí uznávaný šerif Wyatt Earp, jenž se marně a téměř osamoceně pokouší zastavit rozpoutané bezpráví a násilí. Spolehnout se přitom příliš nemůže na zbabělé zástupce ve vedení města, ani na úplatného soudce Hermana Spicera. Ve chvíli, kdy hrozí, že by mohl ztratit svůj vliv, se Clanton pokusí zasáhnout Wyatta na tom nejcitlivějším místě. Proto chce zákeřně zabít jeho bratry. Šerif Wyatt Earp se odhodlá složitou situaci řešit po svém. Pomoc proti přesile zločinců mu přitom nabídne známý pistolník, věčný opilec a hazardní hráč Doc Holliday... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Šéf nebezpečné bandy Clanton (Robert Ryan) se v osmdesátých letech 19. století pokouší násilím ovládnout arizonské město Tombstone. Jeho lidí zmrzačí jednoho bratra šerifa Wyatta Earpa (James Garner), druhého dokonce zabijí. Poté je však odplata Wyatta a jeho přítele Doca Hollidaye (Jason Robards) nemine... Asi nejlepší zpracování earpovské "legendy", které vyšlo z rukou koho jiného než Johna Sturgese, jenž se tak dobře zhostil i režie svého prvního earpovského filmu Přestřelka u ohrady O. K. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Dobrý western. Namýchaný osobními spory, komunální politikou a pár střeleckými souboji. Skvělý James Garner, jakožto Wyatt Earp, vystupující jako čestný muž, dodržující zákony, jenž si svou cestu pomsty ještě posvětí zákonými prostředky. Sturges tak naservíroval další ze zajímavých westernů s pěknou hudbou. Trn v oku je tu pouze Robards, jehož postava Doca Holliday pro mne byla velkým zklamáním a připravila tak tento snímek o jednu hvězdu. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Wyatta Earpa znám jako hrdinu z mnoha rodokapsů a představoval jsem si ho dost jinak. Tenhle film tak bourá můj mýtus, a stejně tak o Docu Hollidayovi upíjejícím si život pálenkou. Proto ale není špatný, jenom část, kdy hlavní padouch Robert Ryan (nemá tu co hrát, víc prostoru dostávají jeho pistolníci) uprchne do Mexika, je taková scenáristicky bezradná, tento zvrat ničemu nesvědčí. Viděno v dabingu Studio Bär pro MGM vzniklém o rok později než pro ČT, hnus. Vašinka ale docela dobrý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,8miliónaTržby USA $-Tržby Celosvetovo $-║ Režisér John Sturges dokázal , že vie točiť westerny hlavne vďaka bravúrnemu filmu ako Sedem statočných (100%), ktorý je môj najobľúbenejší v tomto žánry. Pri filme Hodina pušiek mu chýba lepšia dynamickosť a troška hlbšie vykreslenie postáv ale aj tak sa jedná vďaka téme z Tombstonského OK Corral o jeden z tých lepších diel. O niečo málo sa my ale pozdáva dá sa povedať že remake tohto filmu od režiséra George P. Cosmatosa Tombstone(85%). /75%/ ()

sud 

všechny recenze uživatele

John Sturges po deseti letech podruhé zavítal do Tombstonu a navázal tak na "Přestřelku u ohrady O.K.". A právě v této chvíli začíná "Hodina pušek". Co se týče scénáře, mohu pochválit, že se drží skutečnosti a faktů. Fanoušek westernů jistě pozná, že jde o typický film Johna Sturgese. Jemu se rovněž nedá nic vytknout, film je to svižný, napínavý, přestřelky uvěřitelné. Menší výtky mám k hereckému ansámblu. Zatímco James Garner byl coby Wyatt Earp opravdu skvělý a přesvědčivý, Jason Robards (ač ho mám hodně rád) se na roli Doca Hollidaye vůbec nehodil. Za celý film navíc zakašle jenom párkrát a vypadá zcela zdráv. Ale i tak v každém případě mohu prohlásit, že "Hodina pušek" je nadprůměrný western. 75%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Ještě před začátkem natáčení dali producenti Sturgesovi na vědomí, že nesmí obsadit nikoho z herců, kteří hráli v jeho předchozím filmu Přestřelka u ohrady O.K., aby bylo dáno jasně najevo, že se jedná o jiný film. Sturges však zamýšlel alespoň do menších rolí Virgila a Morgana Earpových obsadit jejich původní představitele Johna Hudsona a DeForesta Kelleyho. Producenti s tím souhlasili, ale Hudson v té době již s hraním skončil a o roli neměl zájem a Kelley zrovna pracoval na natáčení Star Treku a nemohl se pro tento film uvolnit. (liquido26)

Reklama

Reklama