Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste měli šanci prožít svůj život znovu, chtěli byste ho změnit? Peggy Sue Kelcherová (Kathleen Turnerová) tu šanci dostala. Měla dvě děti, právě se rozváděla, ale pak se náhle vrátila zpět časem o 25 let nazpět, na svou střední školu. Teď pro sebe může vytvořit novou, lepší budoucnost - ale touží po ní vůbec? Peggy Sue se vdává je fantastická komedie, která Vám poskytne námět k přemýšlení o “silách osudu“... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (75)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od vsetkych tych miestnych prechytralych tlchub a filmovych ynteleguanov, ktori tvrdia, ze "Coppola ma na konte daleko lepsie kusky", a podobne pseudoynteleguanske blaboly, si myslim, ze ide o kvalitny film. Kvalitna rezia zaistuje filmu pohodovu sledovanost, tempo sice nie je strhujuce, ale stale sa nieco deje, kulisy su na urovni a herci ako Jim Carrey , Kathleen Turner slapu naplno a Peggy sue Got married je krasnym prikladom toho, ze Nicolas Cage mal kedysi kvalitne filmy : 75 % ()

meave 

všechny recenze uživatele

Pozvoľne plynúci príbeh na mňa dýchol starú atmosféru a pripomenul, že každý vek má svoje vlastné omyly a chvíle šťastia. Peggy Sue a vráti do minulosti, a díva na na svoju mladosť s odstupom a očami dospelej ženy. Napriek tomu, že nemilujem Kathleen Turnerovú a Nicolas Cage vyzerá skutočne ako zo 60- teho /hrozne :)/, som sa cítila veľmi uvoľnene a príjemne. Istotne k tomu prispelo aj veľmi pozvoľné plynutie deja. V závere ma vydesil náznak neskutočne banálneho záveru, ktorý sa nakoniec nevyhol klišovitosti, ale aspoň trapnosti ano. Nebolo to dokonalé, ale ako oddychovka na upršané popoludnie s pripomienkou ešte mladíckych tváričiek Helen Hunt či Jima Carreyho to ujde. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Typický příklad zbytečného filmu z dřívějších časů. Jima Carreyho je zde zoufale málo. Cage má své nejlepší časy teprve před sebou a sledovat 100 minut Kathleen Turner jak se neumí rozhodnout s kým spojí svou budoucnost není zrovna dvakrát zábavné. Největší záhadou pro mě je, proč tohle Coppola vůbec točil. 40% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ještě že se rozumná Peggy Sue vdávala podruhé v sobotu, jinak bych přišla o tento lidsky hřejivý skvost. Nejkrásnější variace na anachronismus co jsem zatím viděla. Hltala jsem každou sekundu, každý záběr, okamžik nečekaného děje s přiblblým výrazem natěšeného snílka v dokonalém souznění s roztomilou Peggy a potrhlým Charliem. Parádní retro story o snaze změnit osud bez zbytečného moralizování, ale s nadhledem, vtipem a jemnou grácií, která mě strhla jak vodní vír. Dobové kostýmy a zachycení bezstarostného mládí 60. let nešlo natočit líp, o to milejší je zjištění, kdo se podepsal pod režii. Sám velký Coppola, který je mistrem v zobrazení detailů a charakterů postav. Radost, s jakou všichni bezvadně hráli, tutově přenesli i na mě a jsem jim za to moc vděčná. Vždycky jsem se chtěla vrátit do minulosti a něco změnit, ale už si nejsem tak docela jistá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediná výraznejšia vec bola Cageovo háro na hlave, po celý čas som premýšľal, či je jeho vlastné alebo len nejaký príčesok... Dejová linka iba priemerná, bez prekvapení a nudnejšie podaná. Možnosti cestovania v čase v súvislosti s jednotlivými postavami sa tu ani zďaleka nevyužili. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (13)

  • Roli Peggy měla původně hrát Debra Wingwer, ale pro zranění zad musela odmítnout. (Terva)
  • Nicola Cage málem roli nedostal, protože Francis Ford Coppola nenáviděl jeho hlas. Nakonec se však ve filmu objevil. (Terva)

Reklama

Reklama