Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zajímalo by mě, jestli bych mohl potkat dívku. Trochu jsem o tom přemýšlel. Jen asi posledních patnáct let.” Žít pětatřicet let s rodiči v atomovém krytu, tak by mé i jejich přežití záviselo pouze na velikosti toho krytu. Gentleman (není to ten, kdo vlastní koně) Adam to zvládl se ctí a odvážně se vydal hledat dívku svých snů. Já bych tedy na jeho místě asi nebyl příliš vybíravý, ale on má přesné požadavky - nesmí být mutant a musí být z Pasadeny. Mě to jeho dobývání Evy opravdu bavilo, ale celou tu avizovanou romantiku hravě překonal tatík krokující si nový bunkr, opilá matka pronikající výtahem na seance a samozřejmě staromódní Adam se svými kartičkami. A taky námět, protože začít poznávat svět v pětatřiceti je skutečně zdrojem spousty vtipných situací. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lehce paranoidní vědec Clavin Weber (Christopher Walken) udělá vše pro to, aby ochránil svoji rodinu před hrozbou atomového útoku. Postaví proto na zahradě kryt, který celou rodinu uchrání na minimálně 35 let, dokud případná radioaktivita neklesne pod bezpečnou mez. Havárie letadla, omylem považovaná za jaderný výbuch, způsobí, že se Clavin se svojí ženou uchýlí na dlouhá léta do krytu - kde se také narodí, prožije své dětství a dospěje v mladého muže Adam (Brendan Fraser). Po 35 letech Adam poprvé vkročí do skutečného světa... Tento film dokáže zaujmout možná jediným - a to vskutku originálním, a vtipně postaveným námětem - a tím, čím vším tato komedia mohla být. Vše ostatní už je o třídu horší - ať už "herectví" Brendana Frasera (začínám si myslet, že série Mumie byla jeho jediným povedeným filmem), hloupoučké dialogy, nudná druhá polovina (těšil jsem se na to, jak Adam bude objevovat vymoženosti současného světa) i nesmyslně romantický závěr (fakt nečekané). Škoda, potenciál tu byl, nápad byl rozhodně více než zajímavý... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Další báječná "malá" komedie. Souhlasím s POMEM. Námět je slibný a herecké výkony výborné, zvlášť Brendan Fraser je ve své roli "nedotknutého" mladíka skvělý. Nejvíc mě ovšem rozesmály prostřihy z baru v průběhu let a náboženské seance arcibiskupa Belknera. A Alicia Silverstone? Jako třešnička na dortu :-) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Já se bavil vlastně od začátku do konce... sice tam bylo pár hluchých míst, ale ty se dali přežít. Scénář byl skvělý, herecké výkony také.. Jediné co mne moc nesedělo je, jak úplnému neznalému ,,ňoumovi,, vše prochází a happyend je ten, že má fůru peněz a holku, která by o něj nejspíše ani nezavadila = za toto + sem tam to hluché místo dávám 4z5, ale pěkné 4 ani jsme neuvažoval o menším hodnocení. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Nejsem vysloveně fanoušek komedií, ale téhle dávám bez výhrad pět, protože je velmi chytrá a vytvořená z originálního nápadu, který je velmi originálně zpracován. Tatínek Ch. Walken je ve své urputné snaze chránit rodinu dokonalý, maminc e se člověk vůbec nediví. Adam je správně natěšený a naivní, zároveň na něm pozorujeme schopnost poměrně rychle se adaptovat do nového prostředí a hláškuje (citace dle paměti): "Sledoval jsem televizi. Barevnou!" "Tady to fakt graduje (písnička v autě)" "Evo, moc rád bych Tě vzal s sebou do našeho krytu, rodiče říkali, že když najdu pěknou a zdravou dívku, mám jí přinést s sebou a Ty se mi zdáš úžasně zdravá" Eva Adamovi zdatně sekunduje a je v podstatě taky čistá duše, neboť kdo by dneska Ty baseballový karty vracel a její představitelka A. Silverstone umí hrát uvěřitelně (především celá scéna, kdy má tepláky.) I vedlejší herci a motivy super Hudba je hollywodsky standardní, ale zapamatovatelné love theme, kdy se do klavírku s elektrickou kytarou v pravý okamžik přidá saxofon. Film není náročný, konec je snadno odhadnutelný happyend, pokud k filmu přistoupíte s tímto očekáváním, můžete se celkem příjemně bavit ;-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

Reklama

Reklama