Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s krásnou dobovou výpravou, který sice pojednává o slavné benátské kurtizáně, ale je zároveň i výpovědí o postavení žen v 16. století a jejich omezeném prostoru seberealizace. Především je to ale film pojednávající o lásce s takovou hravostí a poutavostí, jakou by mu mohla většina romantických snímků závidět. Bohužel závěrečná půlhodinka s inkvizicí trochu brzdí tempo, jinak bych neváhala se čtyřmi hvězdičkami. 3,5* ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neočakával som, že ma táto romantizujúca životopisná dráma zaujme a nebol som prekvapený. Filmy tohto druhu som spravidla pretrpel bez toho, aby som si na druhý deň spomenul o čom boli. Nadchýnať sa krásou predstaviteľky, koloritom Benátok a pokrytectvom, ktoré kráča naprieč dejinami sa mi nepodarilo, takže prajem všetkým obdivovateľom tohto filmu, aby ich dojem nebol ničím skalený. ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Nádherný film z Benátek v 16. století. Dokonalí příběh Kurtizány, Inkvizice, Mor a nebeská láska. Tento film pohladí po duši je dokonale zpracován a natočen. Nádherná Catherine McCormack si doslova krade celý film pro sebe, ale nevadí mi to ani trošku. Její strhující kreace nedobrovolné kurtizány je nezapomenutelná. Na diváka spustí doslova smršť emocí a hereckých kreací, lásky, díky kterým se řadí mezi absolutní herecké elity. Výborný film. ()

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Veronika tam něco mlela o pekle, v kterém žijí ženy její doby, ale osobně si umím těžko představit větší peklo, než načančanou nudu, kterou tenhle a podobné pseudohistorické a pseudodramatické filmy, které se dají shrnout slovy "kostýmy, kozy, kordy" (a to tam vzdor tématu těch koz zrovna moc není, aby si snad divák nemrava nemyslel, že si přijde na svý, holt puritánští Amíci v celý svý nekráse), představují v křišťálově čisté podobě. Prázdný postavy, prázdný kecy a spoustu mizerných nebo aspoň mizerně přeložených veršovánek nemůžou výstavní kostýmy a lokace zachránit, herci se moc nepředvedli, příběh se tváří náramně šokantně, ale není to nic jinýho než miliónkrát omletá červená knihovna o dvojce, co nemůže být spolu hlavně vlastní vinou a nemůže být bez sebe, protože... protože to tak scénárista vymyslel, větší chemii, než mají mezi sebou McCormacková a Sewell, totiž najdete i v učebnici anorganické chemie pro sedmou třídu, a hlavní hrdince to dvakrát nesekne. Co taky chtít po blondýně a ještě k tomu obarvené. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch církevních opičáren, tak mi ten fraškoidní konec nevadil. Ostatně byla to slušná parodie na politiku. Jinak spokojenost – vtipná romance ve stylu Casanovy s okouzlující Catherine McCormack v hlavní roli. Nadprůměr. A ty, komu není z crkvního vymývání mozku na blití, zaručeně potěší. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama