Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kde se stala chyba? Vzdyt filmy z druhe svetove jsou dost popularni a stalice jako Willis a Farrell preci nemohou zklamat? Vzdyt ani nezklamali, tak kde je zakopany pes? Ja vubec nevim, zahrano je to dobre, odtoceno taky, scenar ma trosicku chyby, ale kdyz prejdu tohle, vznikne mirne nadprumerne drama z valecneho obdobi, ktere se natacelo v Praze, coz je hvezdicka navic. 7/10 ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný drama pod solidní režií a se skvělým obsazením. Sice jsem se občas ztrácel ve všech těch zvratech, protože jich bylo docela dost, ale nakonec to do sebe hezky zapadlo. Jen škoda, že celej ten tábor byl hodně filmovej až nereálnej, protože věřím, že za 2. SV to v takovejhle zařízeních chodilo o dost jinak. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. Asi do půlky (či druhý třetiny či jak) jsem si říkala, pročpak to má tak málo (plus malý zjištění - Němčouři jsou k zajatcům fakt fér...), načež jsem nekompromisně prozřela a můžu jen říct, že mít Ježíš kolem sebe aspoň z půlky tak chrabrý řízky, nejspíš by za něj dobrovolně vláčel kříž někdo jinej. Jenže měl smůlu - nebyl to Američan. A tak holt nebylo davů bodrých týpků, co jim jsou slova obětování, zásluha a čest cennější než život. Já jsem taky kdysi na intru přiznala, že ta s tim cigárem jsem byla já a ne kámoška, kterou obviňovali. Takže o tom něco vím. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bruce umí rozdávat charizma na potkání, proto je škoda, že se za ty dvě hodiny skoro nic nestane. Žádný pořádný úvod, rychlé uvedení Harta jako hlavního a čestného hrdiny, výslech a export do tábora, komplikace, soudy a dokonce zvrat na závěr, aby nikdo nepůsobil jako přílišný záporák. Všechno dost zdlouhavé, velmi patetické, ale místy (hlavně díky hudbě) naštěstí i překvapivě působivé. Herecky super, ale jinak bohužel zklamání. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo tento film zožal také negatívne reakcie a prečo tak brutálne prepadol. Podľa mňa to bolo zapríčinené zlou propagáciou. Dnes sa na filmy z druhej svetovej už moc nechodí, takže ich točenie predstavuje dosť veľké riziko. Od vyššieho hodnotenia ma odrádza fakt, že som na film pomerne rýchlo zabudol a že nezanechal vo mne žiaden pocit katarzie, o ktorý sa na konci pokúšal. Slušná komercia s výraznými hercami, ktorá vynikne viac v kine, ako v televízii. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Petr Moravec z české společnosti ETIC, která místní natáčení natáčení zajišťovala, v čase premiéry popisoval genezi vzniku filmu a jak se vlastně dostal k nám: "Příprava projektu začala už v devadesátém devátém, kdy na něm měl pracovat mexický režisér Alfonso Cuarón. Pak se přepisoval scénář a jako režisér nastoupil Gregory Hoblit. Taky roli poručíka Harta měl původně hrát Edward Norton a teprve později, když se neshodl se studiem na úpravách ve scénáři, tu roli získal Colin Farrell. (...) Co se našeho vstupu týče, Hartova válka byl film, který se dal natáčet prakticky kdekoli na světě. Devadesát procent příběhu se odehrává v zajateckém táboře, který bylo třeba postavit od nuly. Ve hře bylo několik zemí - kromě nás ještě přinejmenším Kanada a Německo. Nakonec se nám díky kreditu naší společnosti a cenám podařilo dostat natáčení sem. (...) Tenhle film byl svým způsobem unikátní tím, že šlo o první podobně velký studiový projekt, na kterém byla některá oddělení obsazena výhradně českými lidmi. Produkce byla kromě americké koordinátorky výhradně česká a i všichni osvětlovači a tvůrci speciálních efektů byli Češi. Toho se nám u žádné dřívější produkce dosáhnout nepodařilo. (...) Ta důvěra se projevila například, když bylo potřeba udělat dotáčky. Takové ty 'náladovky'. Například jsme museli čekat, až napadne sníh, protože v úvodních záběrech je vidět zasněžený celý hrad Kost. To už bylo úplně v naší režii, z Ameriky nepřijel nikdo. Věřili nám." (NIRO)
  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)
  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)

Reklama

Reklama