Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Na projekci filmu jsem byl pozván některými přáteli, kteří to strašně moc chtěli vidět. Ale já byl skeptický. Owen Wilson jako akční hrdina??? OK, více jsem se zmýlit nemohl. Film je velmi dobře uvařen a Owen Wilson hrál prostě náramně. Akce byla většinou realistická, let výborně zpracován a scénář zajímavý. V době, kdy jsme zahlcováni americkými válečnými snímky z Vietnamu či druhé světové války je Za Nepřátelskou Linií osvěžující závan větru, který konečně ukazuje i jiné než americké militantní složky. V kině jsem seděl v první řadě hned u dveří a přesto jsem odcházel nadšen. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Co říct víc? Snad kdyby šlo o nějakou smyšlenou událost a válku, dal bych aspoň jednu za technické zpracování, ale vzhledem k tomu, že si to pamatuju a že jugoslávský konflikt byl vpodstatě za humny, nelze jinak, než spláchnout do záchodu. BTW ten sestřelenej pilot ve skutečnosti prakticky celou dobu strávil v nějakým potoce a záchrana trvala tak dlouho, protože neuměl správně používat lokátor. P.S. cca 150 vojáků a pár BVP netrefí tři ve vzduchu těsně nad zemí STOJÍCÍ UH-1? WTF? ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený thrillerový akčňák, který bohužel trpí laciným americkým hrdinstvím. Prostě mě doslova přivádí k šílenství, když tak napínavý a zajímavý děj dokáží shodit četné scény, jak celá armáda po uši ozbrojená a pálící po Owenovi Wilsonovi vším možným ho nemůže ani trochu zasáhnout natož bez problému zabít. Wilson asi ovládá Matrix. Plytkost takovýchto scén je typická pro Američany v mnoha filmech, ale sem se zrovna nehodí. 65% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som si dal po rokoch opáčko a musím priznať, že John Moore asi nikdy nič lepšie nenatočí. Na jednu stranu je to fajn, pretože za tento film sa nemusí hanbiť, no na druhu stranu je smutne, že jeho kariéra ani nezačala a viac menej skončila. Aspoň čo dobrých filmov týka. Za nepriateľskou líniou je pekne natočený film (na základe skutočných udalostí), no čo ma na ňom tak bavilo, bola atmosféra a naháňačka o prežitie. Záver je oproti celému filmu dosť pritiahnutý za vlasy, ale zas správne hrdinský americký, ako to majú Amíci radi. A viete čo ? Vôbec mi to nevadilo, pretože Gene Hackman a predovšetkým Owen zlomený frňák Wilson, to zahrali perfektne. 80% - 4* ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jsem skvěle pobaven! Bravůrně natočený akční snímek s válečnou tématikou, jejíž příběh dává i celkem smysl. Akční scény jsou natočeny moc pekně - samozřejmě musíme přivřít většinu očí, co máme, protože realistická není ani jedna :) Přesto se nikdo nemůže nudit a když v jedné útěkové scéně začne hrát song ATOM BOMB od Fluke, je myslím jasné, že tuhle podívanou nemyslel nikdo příliš vážně! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Kamil Kollárik, ktorý vo filme stvárnil mladého chlapca Babica, nosí mikinu s obrázkom albumu od rapera Ice Cube. Názov albumu sa nazýva "War & Peace", čo môže byť odkazom na samotný obsah filmu. (Real Tom Hardy)
  • Do role Bazda tvůrci zvažovali obsazení Branka Tomovice. (KucC)
  • Režísér John Moore ve scéně, kdy tank projíždí stěnou, téměř zemřel. Život mu zachránil jeden z kaskadérů. (KucC)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama