Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (692)

hippyman 

všechny recenze uživatele

a zlatou medaili v lukostřelbě pro USA na LOH 1985 ve Vietnamu získáváááá.... anooo, John Rambo! i když měl v toulci jen pár šípů, postřílel s nimi půlku vietkongu a ještě mu jich několik zbylo, fenomenální! a když k tomu přičtu sérii výbuchů, za které by se nemusel stydět ani majkl bej, a 69x vyšší body count než v jedničce, vychází mi z toho o hvězdu lešpí podívaná, než právě Rambo: First Blood... 80% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Všeho, tedy akce, mrtvol, kamenných Rambových ksichtů a krve, je mnohem víc než v jedničce, bohužel o poznání míň je kvalitního filmového řemesla. Producenti si jedničkou otestovali reakce publika a zjistili, že značná část návštěvníků kin spadá do kategorie kluků puberťáků, kterým tohle podání zkrátka stačí. Snímek měl navíc v polovině 80. let silně propagandistický rozměr, který už dnes může vyvolávat už jen shovívaný úsměv. Celkový dojem: 20 %. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Rambo si utřel slzy a vrazil svou kudlu do srdce Vietnamu. A pak ho zapálil. Ikonický akčňák 80. let, špičková ukázka žánru plná nezapomenutelných scén, úžasné hudby, stylových killů a nekončících explozí. Na Rambo sérii je vidět stejnou (ale vzhledem k menšímu počtu dílů rychlejší) degeneraci jakou prošel i Rocky - realismus se vytrácí a nahrazuje jej naivní, maximálně efektní zábava 80. let spojená s reganovskou demonstrací americké síly a sebevědomí (ale stále se silným kritickým ostnem). Kvalita akce (a hudby) zůstává i po letech, kdy se člověk směje každé druhé větě. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Strašně to zestárlo a i tak si neumim představit, že by mě to tehdy po absolutně výborný a emocemi nabitý jedničce nějak bavilo. Jasně, Stallone je Stallone, ale když si odmyslim, že je tu asi v nejlepší formě za celou svojí kariéru, tak tu toho vlastně moc nepředvede a ve scénáři má napsanejch míň dialogů než Arnoldův Terminátor, což je všehovšudy asi pět vět. Po všech ostatních stránkách mi fakt přišlo, že to připomíná všechny ty laciný 80´s béčka s Chuckem Norrisem, akce mě moc nebrala, zbylej casting absolutně nezajímavej a finále už jsem vyloženě odzýval. Taky tomu moc nepomohlo, že jsme na to s kámošema koukali hned po Skále, takže tenhle souboj Rambo prostě nemohl vyhrát a zachránilo ho akorát to, že jsme se u toho občas zagebili. 40% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Rambo se na podruhé spálil úplně stejně jako napoprvé. Zase byli ti vysloveně špatní ti, kterým věřil a zase se jim docela brutálně pomstil. Úžasný je, jak se akčňáky tenkrát točili s úctou k divákovi. Užil jsem si vysloveně všecko. Scény s bombardováním zdejší divočiny byly fantastický a v současných filmech je to jev absolutně nevídaný. Do všeho se morduje ten splašený digitál a už to vůbec není zajímavé, natož pak upřímné. Upřímných akčňáků je pomálu, ale pokud bych se k něčemu chtěl vrátit, byl by to zaručeně Rambo. Tady dávám čtyři hvězdy spíš jenom z toho, že příběhově je to prakticky to samý, jako jednička. A ten závěr, tam se ten proslov Rambovi tolik nepovedl. U jedničky mě to daleko víc sejmulo. Každopádně paráda. Je to klasika, co víc dodat. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (74)

  • Všechny záběry z vojenské základny byly natáčeny na mexické letecké základně. Loga byla přemalována nebo zakryta a posádka základny byla ke kameře otočena vždy zády nebo stála tak daleko, aby nešla poznat. (HellFire)
  • Ve filmu se na straně amerických nepřátel z Vietnamu a Sovětského svazu objevuje válečná technika z arsenálu Spojených států, konkrétně se jedná například o Jeep Willys, vrtulník Bell Uh-1 nebo kulomet M-60. (Jirka_Globus)
  • Spoluautor scénáře James Cameron se nechal slyšet, že napsal první verzi scénáře, který pak Sylvester Stallone (Rambo) přepsal. Po premiéře filmu byl jeho „politický obsah“ považován za sporný. Cameron to komentoval tím, že on napsal „akci“ a Stallone přidal „politiku“. (HellFire)

Reklama

Reklama