Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,vaše pušky proti mýmu noži". celková atmosféra filmu na mě působila velmi dobře (lesy, zvěř, hudba). B.D.Toro vypadá drsně. bohužel mě zklamal T.L.Jones. působil tak nějak staře. a nic na tom nemění ani fakt, že má dobrou fyzickou a zde i psychickou kondici. úvodní masakr v kosovu mi charakteristiku postavy moc nevykreslil a myslím, že v celkovém vyznění filmu byl zbytečnej. vlastně kromě atmosféry a B.D.Tora, držel film nad vodou hlavně zvuk, který je ve spoustě akčních senkvencích výbornej. hlavně díky tomu za 3. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 55 000 000 $ Otvárací Víkend: 13 482 638 $ (v 2 516 Kinách) Tržby USA: 34 244 097 $ Tržby ČR: 54 634 $ Tržby Celosvetovo: 45 496 534 $Možno to bolo tým že som očakával,že to bude viac na štýl RAMBA 1,kde sa veľká časť odohráva v lese a sú nastražené rôzne pasce a podobne.Tu to je tiež,len oveľa menšom merítku,čo mi vôbec nevyhovovalo.Film vyzerá starší ako v skutočnosti je,tipoval by som mu 90-roky a nie pár rokov po miléniu.Akcia je celkom slušná a hudba komorná,veľmi drsné no zároveň aj miestami nezaujímavé,čo je dosť prekvapivé nakoľko sa furt niečo deje. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš oldschoolová rambovská variace o dvou zásadových skautech, vyvedených z míry světem, který žádných zásad nedbá. Učitel a žák, jasná páka, jenže kdo je kořist a kdo lovec? Tyhle dvě role jsou střídány výrazně častěji než výrazy na tváři Benicia Del Tora (oproti Slyovi je ale stále žabař). V tomhle přímočaře nalajnovaném střetnutí dvou mužů není místo pro nýmandské poldy z města, kteří jsou jenom palivem pro Del Torovu kudlu. Ten zjišťuje, že vám sebedokonalejší zvládnutí pravidel bude houby platné, nebudou-li pravidla dodržována. Mít více scén grády té závěrečné, kdy se chlapci celkem věrohodně řežou, a méně onen punc posttraumatické retardovanosti („jsem zlej magor, protože válka“), s chutí jednu hvězdičku přisadím. 65% Zajímavé komentáře: POMO, tron, Eddard, Jordan, cheyene, JohnFarst ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Benicio Del Toro: "Jo, scénář jsem četl, je to blbost, do toho nejdu... Cože, říkáte, že už vám na to kývl Tommy? No tak ještě uvidím." Tommy Lee Jones: "Jo, scénář jsem četl, je to volovina, se mnou nepočítejte! Aha, říkáte, že už vám na to kývl Bennicio, kluk jedna ušatá ? No tak uvidíme..." Takže po jedné hvězdě oběma mým oblíbencům, jako odškodnění za to, jak strašně s nima při podpisu smlouvy vydupali... A to vytrvalé dusání křovinami s ostrým nožem v ruce jsem mohl pořídit zadarmo v lesíčku u nás za barákem. V druhé ruce s plochým kamenem, kterým bych se čas od času pořádně jebnul do hlavy... Já prostě pár nelogičností dokážu zkousnout, tvůrci mě můžou i "houpat", ale nesmí moc, aby mě i s houpací sítí nepřevrátili a nevyklopili. Což se jim tady bohužel podařilo. Sice jsem to dokoukal, ale dost nerad. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Léta 90tá byla pro Friedkina (až na výjimku 12ti ROZHNĚVANÝCH MUŽŮ) plná průserů a průměrů, ale se ŠTVANCEM se vrátil v plné formě. Zarostlý stopař T.L. Jones tu má jednu ze svých nejlepších roli (daleko za Uprchlíkem), Friedkinova režie je chladná, ale zatraceně profesionální. "Když se do dvou dnů nevrátím, sem mrtvej ..." A pak už následuje jen série choreograficky úžasných bitek (daleko za nudným asijským stylem), které mě vytřely zrak. Parádní! A navíc krásně nasnímaná příroda. Aaaaa ... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)
  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama