Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec a tím pádem asi nejsem ani fanda Star Treku. K sérii sem se dostal až díky skvělému Abramsově restartu. Po shlédnutí dílu X: Nemesis a naprosté neznalosti devíti celovečerních filmů a obrovské zásobě všelijakých dílů s cedulkou Star Trek musím konstatovat pouze jediné. Už vím jak to začalo (Star Trek) a vím jak to skončí (X: Nemesis). Zpět k filmu, překvapuje mě že série asi nebude zase tolik neakční jak se všude vypráví. Přišlo mi že se v Nemesis pořád něco dělo a děj odsýpal ve velice solidním tempu. Hlavní záporák byl dost fajn a souboj pleší nebyl snad nikdy tolik zajímavý jako tentokrát. Možná šlo vycucnout trošku více z tohoto střetnutí, ono je zajímavé utkat se svým vlastním mladším klonem. Když vy ste vy a on je on. Anebo vy ste on? Jo a ještě jsem si odpověděl na jednu otázku. V sitcomu Red Dwarf sem vždy tak nějak tušil odkud se berou inspirace pro jejich vesmírné přestřelky a kosmické bitvy lodí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| 10. ST film mi nějak unikal. Nedávno jsem si shlédnul treky s Pinem (z r.2009 a 2013) – moc mě to neuchvátilo. A poté vidět tento Nemesis se skvělou hereckou sestavou z TNG, to bylo ale něco. Asi bych měl dát 4 hvězdy, ale já tu 5 prostě dát musel. Picardův tým – veškeré postavy mě opět bavili, některé tu mohli mít víc prostoru, ale to nevadí. Příběh byl celkem přímočarý, ale měl výborného záporáka. Mladičký Tom Hardy to zahrál dobře. Akce je tu tak akorát, ani o ní tolik nešlo. Hudba od Goldsmitha skvělá jako vždy. No, co dodávat? Prostě klasický ST, který mě baví opakovaně. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dustojne rozlouceni Picarda a jeho posadky s filmovym Star Trekem. Nejvetsi highlight budiz jeden z uplne poslednich soundtracku Jerryho Goldsmithe, ktery je misty velmi povedeny a cloveka jen zamrzi, ze ho nikdo nestihl naklonovat, protoze ztrata tvurce takto skvelych soundtracku je citelna. 6/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem s filmy začínal a nezjišťoval jsem si o nich moc informací, jsem se díval prakticky na cokoliv a tak se mi stalo, že jsem tento poslední (v té době ještě nebyl film z roku 2009 ani v plánech) díl viděl jako úplně první z celé Star Trek série. A líbil se mi. Teď, když jsem zhlédl všech předchozích devět dílů (už v chronologickém pořadí :-)) jsem si zopakoval i tento a musím říct, že (a teď si připravte kameny, milí Trekkies) mi pořád přijde, že tenhle film je nejlepší dílem s novou posádkou. Ne, není to The Wrath of Khan této série, ani zdaleka ne. Nicméně ze všech těch filmových pokračování mi tohle přišlo jako nejlepší i přes tu zvláštní scénu, kdy kapitán Pickard řídí Buggynu přes poušť, i přesto, že tento film málem zničil kariéru tak skvělého a charismatického herce, jakým Tom Hardy nepochybně je, i přes ten "over the top" souboj na konci. Tenhle film měl dle mého nejzajímavější příběh, skvělé tempo a super akční scény (ano, i tu "over the top" akční scénu ze závěru jsem si užil). Takže pro mě Nemesis stále zůstává v popředí, co se týče filmů s novou posádkou. 90 %. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Finále s Picardovou posádkou, kde jsou konečně!!! pořádní Romulané a ne furt ti Klingoni. Toto, trvalo. Velmi temné (na ST) a dosti povedené i přes tu chabou Bairdovu režii. Pořád mě dodnes fascinuje, že když někdo dělá u filmu a je třeba původně střihač, tak si po letech myslí, že umí tu nejvíce odpovědnou funkci. Neskutečná ega. P.s. Marina Sirtis aka poradkyně Troi má fakt koule, když před pár lety prohlásila veřejně! že režisér Nemesis je idiot. Nekecám. Úvodní vizuální nájezd a sequence v romulanském senátu je pro mě samoz. vrcholem. Pokud nepočítám, kulervoucí bitku (vedle které je bitva v mlhovině Mutara v ST II, jen ´´chudý´´ příbuzný) a se svou stopáží se řadí k nejdelším kosmickým bitkám ze všech ST filmů, myšleno I-X. 1. významná role, dnes už parádního Toma Hardyho. P.s. B-4 je na nic a působí spíše směšně, než co jiného. V takovémto intergalaktózním thrilleru, je jak pěst na oko. Zřejmě projev ega Spinnera (též spoluautor námětu) páč mu nestačilo, že je v TNG filmech skoro vždy hl. postavou. Tak zde pro jistotu rovnou...2x. Goldsmith opět nezklamal, jen mi příjde, že do toho nedal 100% I tak je ovšem score, rozhodně...nadprůměrné. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se od 28. listopadu 2001 do 9. března 2002 v Kalifornii. (Varan)
  • Postava Shinzona (Tom Hardy) byla inspirována Johnem Brownem, abolicionistickým fanatikem z 19. století. (mirliflore)
  • Na fotce z akademie nemá mladý Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) vlasy. Přesto však v 19. epizodě 5. série s názvem „The First Duty“ seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987) poznamená zahradník akademie hvězdné flotily Boothby při setkání s kapitánem Picardem: „Co se stalo s tvými vlasy?“ (Honzíno)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama