Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slušná šokující otvírací scéna a výborní představitelé Izáka (proboha ten kluk je snad na dopingu, takovej výkon) a Malachaie (nepromarněný portrét buranského maloměšťáka poslušného kterémukoliv náboženství, co je zrovna v kurzu). Slabina filmu je snaha tvůrců diváky neděsit konstantně a zmírňovat napětí výstupy přeslazeného ústředního páru, dvěma roztomilými dětičkami a změna konce oproti výborné Kingově povídce je vysloveně debakl, ze kterého se svíjí trapností i podřezaná mrtvola chlapce zapomenutého v kufru auta. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Toto byl první film a zároveň poslední originální videokazeta, kterou otec koupil k našemu, kdysi novému videu. Ještě teď vzpomínám v nostalgickém opojení na ten rychlodabing, díky němuž měla spousta filmů svoje kouzlo. Jako děcko jsem tento horor hltal, ale dnes, už se střízlivýma očima musím říct, že Kukuřičné děti nejsou tak dobré jak za mlada. Opuštěné, kukuřičnými poli olemované městečko má věru dobrou atmosféru, ale k dokonalému zážiku mě k tomu opravdu něco chybělo. Potěšila mě sympatická hlavní dvojice (Horton a Hamiltonová) a ten zrzavý buran. Nostalgických 70%, jinak bych to viděl tak o dvacet procent míň. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Prostě klasika, i když ne tolik populární jako jiný podobný hororvý série, ale jedná se o celkem kvalitní horor z 80tých let, kterej nemá typickou vyčkávací a připravující hodinku a 30 minutový finále, ale hned od začátku na diváka pumpuje výtečnou atmosféru podpořenou perfektní hudbou, které ale bohužel zaznívá jen občas a slušně udělaný vraždění. Nicméně to co tenhle film sráží je za prvé nezajímavej, blbej a nesedící konec a z druhý trošku blbě vybraný dětský herci, sice některý působí dobře, ale například ten hlavní zrzek je naprosto příšernej. 3,5* ()

oLí 

všechny recenze uživatele

6/10 Než jsem si před pár dny Kukuřičný děti pustil ( asi po jedenácti letech ), měl jsem v hlavě vzpomínky polorozpadlýho policajta na kříži a začátku v hospodě - to mi bylo asi osm a v tý době to na mě zapůsobilo tolik, že když jsem ty samé scény viděl předevčírem, nevěřil jsem, co vidím. Byly uplně jiný, suchý, obyčejný. Ale i tak to bylo docela slušně koukatelný. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba v kombinaci s atmosférou vylidněného města a lánů kukuřice mě skvěle pobavila. Od Kinga jsem toho četl spousty, ale na CHILDREN OF THE CORN jsem zatím nenarazil. Osobně, ale co se Kinga týče, nejsem pro srovnávání s knižní předlohou. Už jsem pár Kingovin, co se mi líbily víc než knížka, viděl. Zajímavý je taky samotný "kukuřičný kult". Taková zvrácená mutace křesťanství. I když co se týká krve, která kvůli němu tekla, je ve srovnání s křesťanstvím náboženstvím lásky a porozumění. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V původním příběhu se Isaac jmenoval William Renfrew a Malachai se jmenoval Craig Boardman. (Chatterer)
  • Název písně, kterou si malá Sarah pouští na gramofonové desce, je "Runaway" od Dela Shannona z roku 1961. (K.I.N.G.)

Reklama

Reklama