Hubač dokáže zachytit ve svých scénářích životní peripetie opravdu věrně. Silný je moment, kdy psychicky zdeptaná matemetikářka řeší životní rovnici o 4 neznámých (Ř - ředitelka zastupující obecně učitelský/školní kolektiv + M -manžel zastupující rodinu/ tchýni + S - student (-stvo) + JÁ = kdo je viník?). Film z roku 1990, natáčel se před samatovou revolucí, takže se to ve sborovně hemží soudruhy, na stěně visí Husákův portrét, ale tělocvikář (Sváťa Skopal) čte Svobodné slovo. A dostal mě typický pozdrav kolegyň, které vpadnou do sborovny, kde sedí několik (desítek) učitelek a jeden učitel. Nazdar, děvčata..(26.6.2009)

Kvalitní televizní film, ve kterém si pan Hubač dal záležet na psychologickém podtextu a navodil stísňující a dusivou atmosféru maloměsta. Nejde ani tak o vyšetřování okolností případu, kdy student gymnázia křivě obviní svou profesorku matematiky (vynikající Simona Postlerová) z pohlavního zneužití, ale především o to, jaké peklo dokáží rozpoutat její závistivé a přízemní kolegyně, nejdříve na půdě gymnázia a poté v celém městečku.(9.1.2012)

Simonka Postlerová v roli sexy učitelky na ZŠ do které se zamiluje žák a po psychickém zhroucení se svěří psychologovi že s ní měl pohlavní styk a tím dostane učitelku do kolotoče výslechů na policii ale taky ji vystaví posměchu a opovržení nejen téměř celého zbytku učitelského sboru ale taky lidí z města.(19.1.2009)

Pouhé podezření z trestného činu jako absolutní stigma a příčina rozrušení veškerých, i nejintimnějších sociálních vazeb. Tento fenomén tvůrci zobrazili vcelku pregnantně. Ocenitelný výkon Tomáše Töpfera v roli manžela hlavní postavy, autentické zachycení sociální atmosféry odborové porady zaměstnanců školy.(15.1.2009)

Provedení sice poněkud pokulhává za stěžejním poselstvím, tedy že charakter lidí kolem sebe se pozná až v nouzi, ale je to rozhodně nadprůměr na dobu, ze které film pochází… "Všichni ti ublížili. I já jsem ti ublížil, ale to bylo z lásky. To mi věř."(15.1.2009)