Reklama

Reklama

Horká vlna zaplavila L.A., všichni se chystají na velkolepé oslavy 4. července a svět stojí na pokraji katastrofy.  Vlna veder zaplavila Los Angeles. Všichni se chystají na velkolepou oslavu 4. července 2008. Hlavní postavou je boxer Santaros, který trpí amnézií a jehož osudy se spojí s pornoherečkou Krystou, která rozjíždí vlastní televizní projekt. Svět stojí na pokraji společenské, ekonomické a ekologické katastrofy a policejní důstojník Ronald Taverner má důkazy o spiknutí obrovských rozměrů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

"This is the way the world ends. This is a way the world ends. This is a way the world ends. This is a way the world ends. Not whit a whimper but with a big bang." - T.S. Eliot._ ___ Souložící automobily. Tank s reklamou na Hustler. Justin Timberlake v "berkleyovském" muzikálovém číslo zpívající protiválečnou píseň. Herci hrající své mediální předobrazy. Moby. Okázalá práce s obrazovým polem a četností informací v dnešním mediálně propojeném světě. Střet několika ideologií, neo-marxistické s kapitalistickou, fašističtí a rasističní policisté, lidé z vyšších kruhů v pozici Velkého Bratra. Black rebel Motorcycle Club a Pixies. Realita jako pop-art. Utahování si z mesiášského kultu. Filozofické podhoubí těžící z Lacana. Muse a Elbow. Fůra nápadů a palčivých otázek, na které se nabalují další a drží do překvapivě pohromadě. Kevin Smith jako Santa Claus z Vietnamu. Kinematografická reflexe nejen akčního žánru. Motiv zrcadel a střetu s Reálnem. Kelly jako novodobej Lynch pokukující okatě po kultovnosti a SOUTHLAND TALES jako pocta MULHOLLAND DRIVE. V tom filmu je prostě všechno a kdybych si měl vybrat, co chci vidět před svou smrtí, bylo by to tohle. _____Chcete vědět víc? Klikněte: http://hobituvblog.blogspot.com/2008/03/southland-tales.html . ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se hodnotí zatraceně těžko.Zhruba celé dvě hodiny to byl pro mě odpad jako vyšitý,jedno velké WTF a neuvěřitelně namyšlený pokus jednoho filmaře o největší film všech dob.Finální dvacetiminutovka je ale zase jedna velká filmová extáze,která mě připoutala ke křeslu a já jsem jen nevěřícně valil oči na to velkolepé završení.Jenže co mám z dokonalého závěru,sympaťáka Dwayna Johnsona a Seana Williama Scotta nebo krásné Sarah Michelle Gellar,když naprostá většina filmu nedává ale vůbec žádný smysl a jen se v ní neustále vrší různé zbytečné motivy a další dějové linky,které vedou do prázdna?Nebo jsem celkovou komplexnost filmu nepochopil?Nevím,ale podle mého názoru je to totálně prosraná záležitost,která mohla dopadnout fenomenálně,kdyby se Kelly krotil a dokázal film natočit trochu soudně a s mírou.Takhle mě film jenom vytočil. 30 % ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nepochopil som, ale nevadí. Najvýstižnejšie všetky moje pocity vyjadrím, keď poviem, že je to zamotané a zamotané a ešte raz zamotané. Kelly už v Darkovi príjemne prekvapil, no tentoraz je jeho projekt o kusisko tajomnejší a ťažko pochopiteľný. Oplatí sa však vidieť. Ja osobne som si ani nestihol uvedomiť, že mám pred sebou 145 minút, a bol tu záver. Síce pociťujem maximálnu dejovú dezorientáciu, ale na druhej strane aj akési naplnenie mojich chuťových pohárikov. Musím sa do toho pustiť ešte raz. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu bych přibaloval nějaký drogy. Totální úlet. Nejsem si jist, jestli lze Southland Tales vůbec pochopit, ale podstatné je, že jednotlivé scény jsou buď dostatečně ujeté, nebo vtipné, případně obojí současně. Southland Tales jsou jakýmsi křížencem pokračovatele Donnie Darka s Lost Highway a Mulholland Drive dohromady, ale k Lynchově komplexnosti a promyšlenosti mají bohužel daleko. Ale už jste někdy ve filmu viděli souložit auta, nebo ze vznášejícího se zmrzlinářského auta odpalovat raketou země - vzduch futuristickou vzducholoď, ve které tančí Dwayne Johnson? ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Popkultúrna genialita. Dokonalá postmoderna a zároveň paródia na ňu. Reflexia doby a zároveň presiaknutosť nadčasovými filozofickými otázkami. Každý najmenší detail dokonale premyslený a zároveň všetko kompaktné ako celok. Spolu s komiksovou "Prequel Saga" jedno z najlepších diel a najintenzívnejších kultúrno-umeleckých zážitkov, aké moje oči uzreli. 10 / 10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (22)

  • V roce 2006 se na festivalu v Cannes film nesetkal s příliš nadšeným ohlasem - průměrné hodnocení bylo 1.1 z 5! (hot_spot)
  • V snímke môžeme niekoľkokrát vidieť na obrazovke televízora film Kiss me Deadly (1955), ktorý mal podľa slov režiséra na neho obrovský vplyv. Napríklad Boxer Santaros bol vytvorený na základe postavy Mikea Hammera (Ralph Meeker). (ambron)
  • Snímek se umístil na 29. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Horor od tvůrce Donnieho Darka

Horor od tvůrce Donnieho Darka

04.07.2007

Režisér jednoho z nejkultovnějších filmů nového tisíciletí (je neuvěřitelné, že si vynikající Donnie Darko doposud nenašel cestu na tuzemský DVD trh!) se stejně jako další originální tvůrci (třeba… (více)

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Reklama

Reklama