Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

MM11 

všechny recenze uživatele

Chaotické, dějově zcela tupé, špatně natočené, nevtipné,...počkat. To je hlavní problém. Přešel bych slabší režii a čajíčkové výkony herců, nevtipnost u komedie už nepřeklenu. Asi nejhorší je, když film vaří z něčeho, co vaří z toho předchozího. A Jim Drake asi nic jiného neumí. Tenhle film můžete shlédnout ze dvou důvodů - 1. Vidět mladou Sharon Stone, jak se neúspěšně snaží hrát 2. Pokud se chcete zasmát neschopnosti tvůrců. Steve Guttenberg to tady zapíchl. Asi správně, ale podobnou roli už nenašel a paradoxně se stal vyhaslou hvězdičkou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla takový malý kult mezi komediemi, byla neotřelá a skutečně zábavná. Lassardova skupina má tentokrát poměrně odlišný úkol: s pouliční zločinností má pomoci prostý občan. Očekávaně jde opět o různorodou skupinu adeptů, takže instruktorům bude znovu pořádné horko. Policejní akademie skončila v roce 1994 dost bolestivým sedmým dílem, ovšem i čtyřka už hodně střádala a jen parazitovala na populární osmdesátkové značce. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Čtyřka tak trochu kopíruje trojku. V třetím díle se objevují nové charaktery, které studují policejní akademii. Čtvrtý díl objevuje opět nové tváře jen s drobnou změnou. Tou změnou je, že se rekrutují z řad občanů a nebudou z nich policisté. Jinak opět vidíme výcvik a najdeme další vcelku vtipné postavy. To jen značí fakt, že tvůrci ještě jednou, a nutno dodat, že naposledy, dokázali vymyslet různé charaktery, povahy a fyzicky odlišné proporce lidí, kteří by ještě mohli být vtipní. Ale je to už na hraně. Jestliže se ve trojce celá řada vtipů opakovala, ve čtyřce je to ještě patrnější. A co je patrné mnohem víc? Že tvůrcům skutečně dochází dech. Lehce je to pozorovatelné i na množství chyb, které štáb udělal. Kromě těch uvedených v zajímavostech. Například tvář pilota letadla se Zedem a Sweetchuckem, což je také uvedeno v zajímavosti, je vidět prakticky celá, což považuju za opravdu velkou chybu diletantských rozměrů. Další kupříkladu když sedí Proctor v kabince WC. Vykonává velkou, dá se předpokládat. Ovšem jakmile na stadionu vstane, ač se tvůrci docela snažili, je mu vidět okraj spodků. A pro změnu jakmile se vydá Harris na plot, na Proctora se spustí doslova liják zatímco na poručíka neprší ani trochu. Roli Sharon Stone jsem nepochopil vůbec. Ano, v každém díle se vedle Mahoneyho objevuje krásná dívka, ale podle mě zde Sharon měla působit hlavně jako propagátor a lákadlo pro diváky. Jako by konec té nejslavnější série Policejní akademie symbolizoval i konec čtvrtého dílu. Steve Guttenberg alias Mahoney odlétá v balónu, v dalších dílech se již neobjeví a nejen on. Spolu s ním i třeba legendární Modrá ústřice. Další díly jsou podle mě už relativně zbytečné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pamatuji si, že čtyřka mě kdysi docela dost bavila, ale už to není úplně ono. Nastupuje recyklace ty dokola opakované vtipy už tak vtipné nejsou navíc původní parta z prvních tří dílů už je tu taková upozaděná. Místo nich nastupuje na scénu spousta nevýrazných postav a tak největším kladem je zde návrat Harrise a spoustu vtípků na jeho osobu plus jeho dokonale vylízanej poskok Proctor. Nicméně kouzlo se vytrácí dřív to na mě tak nefungovalo, ale teď už to vidím tak, že s každým přibývajícím dílem se úroveň snižuje. No ještě to bude těsně na ty nejnižší možné tři hvězdy, ale se zavřenýma očima a zkříženými prsty.50% ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Názornej příklad filmu, který ztrácí na kvalitě s tim jak stárne...anebo spíš s tim jak stárnu já. Poprvý jsem čtvrtou Akademii viděl ještě jako capart na VHS. V době, kdy jsem celou sérii miloval patřila k mým nejoblíbenějším dílům. Když jsem ji viděl asi před rokem naposledy, kouzlo bylo pryč. Zůstala řada komediálních skečů s infantilním humorem, opakovanými vtipy, které byly ohraté už ve druhém díle, a já se tomu přes dobrou vůli prostě nedokázal zasmát. Škoda no, ...další dětská klasika zemřela. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 17 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film mal pôvodne režírovať Jerry Paris, režisér predchádzajúceho filmu Policajná akadémia 3 (1986), ale ten pred natáčaním zomrel. Režisérska taktovka bola ponúknutá scenáristovi Genovi Quintanovi. Ten si však nebol istý, či to zvládne, a tak ponuku odmietol. V deň premiéry filmu povedal producentovi Paulovi Maslanskemu, že svoje rozhodnutie ľutuje, a ten mu zveril scenár a réžiu filmu V dobrom i zlom (1990). (beso74)

Reklama

Reklama