Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší, tak se mi čtvrtá Policejní akademie celkem líbila, ale s odstupem času si člověk uvědomuje, že jde v tomto případě spíše už o podprůměrný díl, který vykrádá předchozí tři filmy. Stále mě nejvíce pobavily scény se Zedem a panem Sweetchuckem, místy i s babkou Feldmanovou - ostatní postavy spíš jen přicmrndávaly. První díl policejní série, u kterého už byl pokles kvality znatelný. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Posledný diel s Mahoneym, ktorý bol jeho najslabší. Filmu nepomohol ani návrat kapitána Harrisa. Štvrté pokračovanie už nemá veľmi čo ponúknuť. Po obsahovej stránke je to dosť slabé, zdĺhavý nudný záver a humorných scén je vo filme minimum. Už po tomto pokračovaní mala skončiť celá séria. /45%/ ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Už je to opravdu nějaký ten pátek, kdy jsem se díval na tuto sérii, nicméně vím, že jsem tento díl viděl jako poslední, protože při mým prvním dětským zájmu o Police Academy tento díl kdoví proč při vysílání série přeskočili. Každopádně jsem se narozdíl od dalších dílů bavil. Je tu pořád Gutenberg jako Carey Mahoney, za což jsem byl vděčný, i když nemá zas tak významnou roli jako dřív. Jsou tu ale pořád bývalý gangster Zed s 'malým mužem' Sweetchuckem, kteří mě bavili hlavně jako stand-out duo ve třetím díle. Taktéž mě bavila ta šílená babka. Tvůrci se tu více utrhli ze řetězu, ale rozhodně bych ho neoznačil jako někteří 'nejhorším' nebo 'nejblbějším' dílem. Ale každý má právo na svůj vlastní názor, to respektuji. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Ve třetím pokračování fenoménu videokultury osmdesátých let je jen málo okamžiků, kde novopečený filmový režisér se scénáristou, který si roli plagiátora vyzkoušel již o rok dříve, nevariují motivy z předchozích dílů nebo nenastavují děj vyprázdněnými záběry. Jaký jiný smysl pak má sledovat obměňující se starší příběh než v utvrzení se o křehkosti a povrchnosti vlastních smyslů, které snadno obelže jen pouhá připomínka někdejšího pobavení. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Čtyřka se mi po letech nezdá vůbec zlá, jak jsem se domníval. Konečně se vrátil poručík Harris, Zed je v tomto díle nejlepší, Callahanová nejvíc k sežrání a ta militantní babka nemá chybu. Jenom by se nemusely opakovat ty scény na ruby (Feklerova žena). Mahoney se tu nejen moc neobjevuje a nakonec v objetí krásné Sharon Stoneové odletí horkovzdušným balónem pryč. 60%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 28,1 milionu dolarů. (NIRO)
  • Film mal pôvodne režírovať Jerry Paris, režisér predchádzajúceho filmu Policajná akadémia 3 (1986), ale ten pred natáčaním zomrel. Režisérska taktovka bola ponúknutá scenáristovi Genovi Quintanovi. Ten si však nebol istý, či to zvládne, a tak ponuku odmietol. V deň premiéry filmu povedal producentovi Paulovi Maslanskemu, že svoje rozhodnutie ľutuje, a ten mu zveril scenár a réžiu filmu V dobrom i zlom (1990). (beso74)

Reklama

Reklama