Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Zix. 

všechny recenze uživatele

První film kterým Policejní akademie klesla hrozně dolů. První tři filmy jsou super a moc se mi líbí, ale tohle je oproti nim vážně bída. Vtipy tu jsou nic moc, dějově to je úplně o ničem, jen tentokrát místo nových policistů překvapili obyčejný lidé v čele se starší paní, která byla jediná výraznější postava. Bohužel ale překvapila pouze svojí aktivitou na svůj věk, kterou na první pohled nikdo nečekal. Tedy nic novýho ani originálního ve světě filmů i v této sérii. Dále se nám opakují vtipy z předchozích filmů, třeba Zedův uječený hlas a scény s tím, Hooksová není slyšet a poté překvapivě zaječí a další podobný scénky, který už známe. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velitel Lassard má další nápad, jak přiblížit policii (a tím i své kadety) veřejnosti. Vytvoří speciální program C.O.P (citizens on patrol), který umožní začlenit obyvatele města po krátkém výcviku do občanských patrol, které budou ve spolupráci s policií potírat kriminalitu. I když se nápad zprvu neukazuje příliš dobrým (zvlášť při snaze kapitána Harrise), brzy se občanské patroly osvědčí ... A klesáme a klesáme - tady si patrně tvůrci vzali příklad z nedávné historie i u nás, jestli si dobře vzpomínám, tak se těmto patrolám u nás říkalo pomocník VB (aka udavač do každé rodiny). No nic, vtipy (několikrát opakované) už nejsou vtipné vůbec (to by bylo aby si Marion Ramsey nevyzkoušela svůj pidihlásek (i v českém dabingu) a Bubba Smith svoji sílu), takže se ani nedivím, že někteří herci to po tomto filmu z celou sérií radši zabalili (Steve Guttenberg, Bob Goldthwait - a dobře udělali). Závěrečná honička (která v každém díle musí "trumfnout" tu předchozí) s balóny a historickými letadly je sama o sobě na odpad! ... ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Víš, že vypadáš trochu jako Tom Cruise ve filmu Top Gun?“ ,,Jó?“ Je to skutečně tak, že s každým dalším dílem jakoby ubývalo tvůrčích sil. Známé postavy už nedokáží nijak překvapit a stávají se ztělesněním jedné maximálně dvou vlastností. Snad jen Zed mi dokázal ještě vyčarovat úsměv na tváři, jinak je legrace málo a vtipy jsou ubohé a trapné. Příběh se potácí na pomezí frašky, nepochopitelnou roli v něm hraje skupina skateboardistů (ale zase jsem si mohl prohlédnout, jak vypadal Tony Hawk za mlada) a všichni z občanské patroly v čele s paní Feldmanovou, která jakoby vypadla z Kameňáků. Tackleberry bohužel nedostal tolik prostoru co dříve a už jen přihrává na smeč paní Feldmanové. Alespoň na Sharon Stone se příjemně dívalo. A úvodní píseň Citizens on patrol, to muselo být zlo už tenkrát. ()

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem tento film považoval za blbej a dnes jsem došel k názoru, že s odstupem času už lepší nebude. Navíc ta baba, co působila jako Jessica Fletcherová, tak to byla pěkná vražda...napsala. Dobrá komedie se nedá stavět na vykradení starých vtípků z předchozích dílů, a demenci většiny postav. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Další díl Policejní akademie! Film je opět horší než všechny předchozí filmy. Děj mi nepřipadá moc originální, ale je tu opět fajn humor, ikdyž některé vtípky občas sklouznou k trapnosti. Ale je tu pár nových postav, což je fajn a navíc se vrátil můj oblíbenec kapitán Harris! Dal bych téhle střeštěné “Občanské patrole“ 2 hvězdy, ale nakonec dám 3 hvězdy díky Sharon Stone, která je úžasná. Policejní akademie 4 dokáže v celku dobře tak nějak zabavit. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • V jedné scéně Proctor (Lance Kinsey) zastaví u veřejného WC a utíká vykonat potřebu. Jeho auto zůstane nastartované, ale když k němu v další scéně o pár vteřin později přijde Mahoney (Steve Guttenberg), tak už má motor vypnutý. (Pulos)
  • Skateboardista Tony Hawk prozradil, že toto byla jediná práce, ze které byl vyhozen. Hawk byl coby kaskadérský dublér Davida Spadea (Kyle) nahrazen kvůli svojí výšce. (HellFire)

Reklama

Reklama