Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý urobil z Rickyho Gervaisa megahviezdu. A celkom oprávnene. Súbor bizarných scénok v jednoduchých kancelárskych kulisách je super satirou, ktorá trefne odhaľuje zákulisie a miestami i absurditu úradníckej práce, kde sa každý tvári ako je zaneprázdnený a vo svojej funkcii dôležitý. Nie je to síce o hláške za hláškou ako napríklad v Dva a pol chlapa, ale spracovaný námet fakt stojí za to. Samozrejmosťou je typický suchý britský humor. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Hm, opravdu velmi zvláštní projekt:). Dokumentárně se tvářící sitcom (bez publika) bude pro leckoho opravdu nezkousnutelný... Humor zde je takový... divný. Spočívá hlavně v hlavní postavě šéfa Davida Brenta, který nešetří neskutečně trapnými a hloupými hláškami, kterým se ale nedá nesmát. Celkový dojem mi trochu připomíná některé kancelářské skeče Monty Pythonů, protože tyhle vtípky nejsou třeba kdovíjak vtipné na první poslech, ale když se člověk na celou scénu podívá s určitým nadhledem, uvědomí si, že to je vlastně HROZNĚ vtipné a absurdní.:) Ale nedá se to popsat nějak smysluplně, to se musí vidět. Hodnocení 20.5.2007 - 92%. Evidentně se na to dívali jen fandové british humoru, kteří umí (umíme:)) ocenit takovíhle šílenosti. Už se jen bojím, jak rating klesne, jakmile to začne dávat ČT a uvidí to i spousta diváků, kteří tohle rozhodně nečekají:). Za mě ale 90%. DODATEK PO SHLÉDNUTÍ POSLEDNÍHO DÍLU: Jednak jsem potěšen, že mi tip vyšel a po objevení se na ČT kleslo hodnocení o 10%... Za sebe ale opravuji svých 90 na čistých a bezkonkurenčních 100% a Office se posunul do top5 mých seriálů (i když jich tam je už asi 10:)). Postupem času totiž divák zjistí, že to neni jenom o té srandě, ale hlavně v postavách Tima a Dawn i o neskutečném lidství a problémech, touhách, nejistotách, kterými každý prochází... A konec 12. epizody, kdy poprvé vidíme Davida na kolenou, konečně jako člověka, ne jako tu bestii, co nám svou odporností 11 dílů protahovala bránice, to je jak rána do hlavy. Nemám slov, vivat England, vivat Ricky. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská záležitost, která není pro každého. Humor totiž není prvoplánovitý. Kancelářská subkultura má svá specifika, u níž neznalec tohoto specifického prostředí těžko ocení narážky na ni. Gervais je skvělý i když jeho herectví je omezováno prostorem mezi jeho ,,boxem´´ kopírkou a stoly podřízených duší to množství tváří vykukujících z košile s kravatou je až neskutečné... Dílů je třeba vidět více už jen kvůli seznámení s jednotlivými pracovníky office a jejich hlavními povahovými rysy. Po pár dílech už máte dojem, že sledujete kolegy z práce... :-) ! * * * * ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstaviteľka Dawn mi prišla dosť nesympatická (duplom v porovnaní s tým, aké zlatíčko je Jenna Fischer), čo je problém, pretože mi to kazilo chémiu medzi ňou a Freemanom (ktorý mi, na druhú stranu, prijde sympatickejší ako John Krasinski). A tiež mi vadilo, že tá love story nie je na tak vážnej úrovni, ako tomu bolo v americkom Office. S výnimkou postavy Davida Brenta prakticky žiadna z tém nie je dostatočne prepracovaná (kvôli stopáži), ale zrovna u toho, z čoho sa v remaku vyklul jeden z najkrajších milostných príbehov televízie, ma to obzvlášť mrzelo. Záver výborný. ()

El Pistolero

všechny recenze uživatele

9/10. Mimořádně originální, pozoruhodné dílo, které se vyvarovává žánrových schematismů a zkouší jít novým směrem, tam, kam do té doby noha britcomu ještě nešlápla. Chytře při tom využívá možností pseudodokumentu a reality show, balancuje mezi absurdnem, trapností, brilantním humorem a autentičností. Aby byl „Kancl“ divákem přijat, je zapotřebí přistoupit na pravidla této „hry bez pravidel“. Pokud se k tomu uvolí a dokáže to, možná bude také příjemně překvapen, jak fantasticky jsou zde skloubeny zábavné gagy a např. vztahová rovina mezi Timem a Dawn. Ricky Gervais rocks. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • Píseň z úvodních a závěrečných titulků se jmenuje "Handbags and Gladrags". Napsal ji v šedesátých letech 20. století Mike d’Abo, pro seriál ji upravil Big George. (skudiblik)
  • Při natáčení pilotního dílu se všichni herci až moc snažili, vytvářeli nepřirozenou atmosféru, která se blížila spíše Wall Streetu, než běžné kanceláři. Pochodovali před kamerou s kávou, snaživě kopírovali, okatě telefonovali, zkrátka přehrávali. Nechápali, že se mají vlastně nudit a chovat přirozeně a že u toho budou natáčeni. Když pak viděli první záběry, byli přesvědčeni o tom, že to nikoho nebude bavit sledovat. (don corleone)
  • Postavu Garetha měl hrát daleko silnější a militantně založený herec, když ale přišel na konkurs Mackenzie Crook, přišlo to Gervaisovi a Merchantovi o to zábavnější, že do role obsadí tak výrazně hubeného herce a ponechají silácké dialogy. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama