Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela dosti příjemné překvapení, které nám přichystal debutující režisér a zkušený scénarista Shane Black. Film má velmi ironický nádech a nebere se moc vážně, což je dobře. Většina gagů a hlášek jsou taky povedené, i když k závěru opakující se narážky na gaye už jsou trochu trapné. Herecké obsazení je bezchybné. Robert Downey Jr. hraje opravdu stylově a je vidět, že se s ním musí počítat. To samé lze říct i o Valu Kilmerovi, který zde má ovšem narozdíl od Roberta trochu méně prostoru a o jeho postavě se toho moc nedozvíme. No a jako třesnička na dortu zde je také Michell Monaghan, která je opravdu kost a to k tomuto filmu docela stačí. Větší šanci se předvést bude mít doufám v Mission Impossible 3. Celý tento film je jedna velká jízda, ve které Shane Black dokazuje, že je nejen dobrý scénarista, ale také režisér. Jestli chcete vidět pohodovou zábavu, při které se dostatečně odreagujete, tak nemůžu doporučit z poslední doby nic lepšího než tohle. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

To jak na sebe narace neustále upozorňovala mi po chvilce začlo lézt krkem. Samozřejmě, ano, film je vysoce sebeironický, dělá si srandu ze sebe i z žánru detektivek, naráží na klasický i současný Hollywood a vůbec všemožně experimentuje s narací i formou, ale tahle snaha být stůj co stůj originální je až příliš křečovitá. Dále - i přes výše uvedený fakt, že se film nebere nijak vážně mě často přišel až příliš hloupý a kýčovitý... No, teď se mé hodnocení asi příliš neslučuje s počtem hvězd, takže pozitiva: hodně slušné herecké výkony, některé opravdu vtipné odkazy na filmy, herce atd. a od začátku do konce slušná dávka zábavy a černého humoru. Hlavně většina rozhovorů Perry-Harry (alias Kilmer-Downey) je úžasná! 70% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další prohláškovaná akční komedie z pera Shanea Blacka, který si tentokrát sedl i na režisérskou židličku. Neuvěřitelný scénář, plný zvratů a výborných replik ještě doplňují skvělé herecké výkony. Robert Downey Jr. hraje jako o život a "buzík" Val Kilmer ho skvěle doplňuje. Nebýt místy pomalejšího tempa a někdy příliš přehnaných fórů bylo by to za plný počet. Stejně mě ale o to víc mrzí, že pátá SMRTONOSNÁ ZBRAŇ nakonec nebude protože mám pocit, že Blackův scénář mohl dát sérii o hodně důstojnější zakončení. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vydařený režijní debut Shanea Blacka (scénáře ke SMRTONOSNÉ ZBRANI, POSLEDNÍMU SKAUTOVI, POSLEDNÍMU AKČNÍMU HRDINOVI a DLOUHÉMU POLIBKU NA DOBROU NOC), jednoho z dvorních scenáristů producentského mogula akčních filmů Joela Silvera. Black vsadil na to, co umí nejlíp - na noirovou story, dobře napsané, sympatické postavy a úderné, hypervtipné dialogy. Výsledkem je jakýsi POSLEDNÍ SKAUT bez akčních scén, tj. konverzační detektivní komedie s mimořádně skvělým tandemem Downey-Kilmer, která ráda komentuje a pohrává si s různými klišé. Black režisér sice, jak se dalo předpokládat, zůstal ve stínu Blacka scenáristy a pouze se spokojil s důstojným převedením svého scénáře do filmové podoby (porovnejte třeba s POKREVNÍMI BRATRY Troye Duffyho), přesto si myslím, že jde o jeden z nejlepších debutů. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatický film díky řadě fungujících hlášek, sebeironii a dekadentnímu prostředí Hollywoodu. Je to ale přesně ten druh snímku, kde ocením spoustu jednotlivostí, ale celkový dojem už tak nadšený není. Přesně z těch důvodů, které shrnul uživatel Rob Roy, tedy přeplácaný scénář, samoúčelné ždímání humoru a násilné přeskakování mezi crazy situacemi a vážnějšími tóny. Navíc ze tří hlavních představitelů beze zbytku z mého pohledu funguje jen Robert Downey Jr. Vala Kilmera moc nemusím a zabodoval u mě snad jen v Salton Sea. Michelle Monaghan je sice fajn herečka, ale nějak mi do téhle role nepadla a dal bych přednost tuctu jiných. Navíc scénář pominul i spoustu sebeshazujících dialogů a legrácek, jede přesně v duchu očekávaného, zkrátka a dobře už to tady mockrát bylo. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • 15milionový návrat Shana Blacka si odnesl během prvních třech dnů (21. – 23. 10. 2005) promítání v amerických kinech 180 660 dolarů z osmi kin. Po třech měsících se celkový výdělek vyšplhal na 4,2 milionu. (imro)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama