Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Dodnes si pamatuji jak oslňujícím zážitkem bylo vidět Herkula v kině, kdy se tuším jednalo o první 2D animovaný film, který jsem měl možnost vidět na velkém plátně. Disneyovský pohled na tradiční legendu nezklamal po příběhové, ani vizuální stránce a některé momenty a postavy mi utkvěli v paměti dodnes. Jedná se o jeden z těch vzácných případů, kdy film nestárně a kvalitám a vzpomínkám dostojí i po letech. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Začal bych zpracováním celé animace a její kostrbatostí, kreá se podobá spíš klaisckému Mutoscopu (to je např. sešit s rozfázovanými obrázky za sebou), ale na rok 1997 je to krásná animace. Co se týče příběhu, tak ten je zpracovaný na jedničku. "Hrdina", co není moc oblíbený, na co sáhne, to zkazí.. a nakokec musí ukázat co vše v něm je (což se mu jak jinak než podaří). Nádherně ztvárněné zlo, a jeho dvou patolízalů, které se snaží získat moc nad celým světem i víc, svržením nejvyššího boha Dia. Zeus, se však nedá a jako ten největší zástupce dobra nakonec zvítězí. Vše začíná tak, že se Diovi a jeho paní narodí chlapeček, Herkules, kretý je unesen nakrmen nápojem proti nesmrtelnosti a vychováván ve smrtelné rodině. Vše končí tak šťastně až se divím že u toho nebrečím, ale právě zde si uvědomuji, že tento film není směřován přímo mne, ale asi těm mladším, proto takové hodnocení. Co nesmí chybět je vtip, kterého je tu vskutku požehnaně! Někdy jsem nestíhal dýchat, jaké jsem schytával záchvaty. No a když k tomu všemu připočteme hudbu, a muzikální, zpěvné vložky, tak se nám snímek vyhoupl o solidní kategofii výš. Pokud se nudíte, máte prázdné odpoledne, a ještě hlídáte nejáké děcko, tak nelze učinit lépe než si pustit právě tento film. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Svižný a zábavný animák z dielne Walt Disney. Čo sa týka kritizovania pomerne slabších skladieb, môžem povedať len jedno. Nikdy som ich nemal rád. Či už tu alebo niekde inde, vždy len zdržujú plynulé odsýpanie deja. Na rok 1997 veľmi pekná animácia (CGI hydra,- tú nerátam). Navyše tému gréckej mytológie mám vo veľkej oblube. Nejaké výhrady? Nie. Rád by som však vyzdvihol scénu z 01:08:25 - "Hej kluci, Olymp je tuším opačne" - jednoducho zakomponovanie vtípku do vážnej scény. Čo môže pobaviť viac? ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca Disneyovka, na ktorej som vyrastal. Vynikajúci príbeh, ktorý pozná asi každý na svete o synovi boha Dia (Zeus) v nádhernom farebnom prevedení s množstvom skvelých vtipných scén, hudobných vložiek a slastným Happy Endom. Túto rozprávku, musím sa priznať som videl iba po Slovensky, ale musím tiež uznať, že animovanej tvorbe sedí slovenský dabing viac ako originál. Hádes bol asi prvý rozprávkový zloduch s ktorým som sa ako malý stretol a preto aj hodnotenie tejto animovanej rozprávky z môjho pohľadu vystrelí do nadpozemských výšin. 99% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Velmi rychle ubíhající disneyovka, která patří do skupiny těch, které se dají kdykoli vložit do přehrávače a opakovaně vychutnat. Bohužel má ale jedinou chybu - můzy. Jak většinou zpívání ve Waltových pohádkách poslouchám s radostí a Alana Menkena miluju až za hrob, tady mi parta "komentujících" kazila jinak bezchybné dobrodružství. Na druhou stranu ústřední Go the Distance patří k vůbec nejlepším Disney songům, co jsem kdy slyšel. A i zbytek je paráda - Hádes, jeho sluhové, Olymp a dvojnásobné finále. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Když Hercules nadzvedne sloup, který zavalil Meg, lze v anglické verzi následně slyšet zvuk „žuchnutí“ sloupu o zem. V české verzi však tento zvuk chybí. (Marsu88)
  • Scéna, ve které se malý Herkules vypořádá s přisluhovači boha Háda, kteří na něj v podobě hadů zaútočí, je odkazem na mytologický příběh o tom, kterak malý Herkules (Héraklés) uškrtil dva hady, které na něj poslala Héra, což bylo prvním důkazem jeho božského původu a síly. (vojtaruzek)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama