Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbenou firmu Mystery Inc. reprezentovali samolibý Fred Jones a kráska Daphne Blake, byli její tváří před veřejností. Skutečná práce však ležela na inteligentní brýlaté Velmě Dinkleyové a zručném Norvillu Rogersovi, přezdívaném Shaggy, který se staral o fyzickou práci společně s věčně hladovým mluvícím psem jménem Scooby. Před dvěma roky se ale pohádali, dokonce se od té doby ani neviděli. O nové nečekané setkání se postará Emile Mondavarious, majitel Strašidelného ostrova, oblíbeného výletního místa plného různých atrakcí. Ten všechny členy bývalé Mystery Inc. pozve na svůj ostrov. Děje se na něm totiž něco velmi podivného a chce, aby tomu přišli na kloub. Studenti, kteří se sem přijíždějí pobavit, se totiž záhadně mění v bezduché loutky obdařené prázdnou hlavou a velkou silou. Bývalí kamarádi se nedokážou dohodnout a rozhodnou se po tajemství záhady pátrat každý na vlastní pěst. Všichni členové týmu se však nechají vlákat do strašidelného zámku. Zatímco Fred s Velmou objeví místnost s videoprogramem, který slouží k vymývání mozků studentů, Daphne najde svatyni, ze které sebere podivný skládací jehlan s nápisy. Velma se v baru seznámí se sympatickým studentem, zatímco Shaggy se tu setká s Mary Jane, do které se zamiloval už cestou na ostrov. Zábava je přerušena monstry, která přepadnou bar. Shaggy a jeho čtyřnohý kamarád se ocitnou v podzemní jeskyni, kde se jim podaří zachránit všechny tři kamarády. Konečně se dají znovu dohromady a společně odhalí tajemství ostrova i skutečný důvod, proč na něj byli pozváni. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (202)

Matty 

všechny recenze uživatele

Scooby Doo, where are you? Jste v obraze? Tím „být v obraze“ myslím, dát si výše napsané dohromady s kultovním animovaným seriálem o čtveřici nestudujících studentů v pestrobarevných oblečcích, kteří se svým psem řeší strašidelné záhady (vysvětlitelné selským rozumem). Frank v modrém je přirozený vůdce party. Barbína Daphné v dokonale padnoucím růžovém. Velma, která jediná používá větší než nezbytně nutnou část mozkové kapacity, v oranžovém. A konečně hulič Shaggy se zeleným tričkem a mluvícím psiskem Scoobym. Už se chytáte? Tak teď si je zkuste představit v hraném filmu. Ano, je to značně ujeté, ale „poetika“ seriálu byla zachována na jedničku. Nepodstatný děj začíná rozpadem skupiny a následným pozváním jednotlivých členů na strašidelný ostrov, kde se nepřekvapivě dějí překvapivé věci. Barvité, avšak ploché postavičky pronášejí „starwarsovské“ dialogy, v nichž není moudré hledat moudra, popř. nějakou logiku. Celé si to dost dobře dokážu představit jako další animovanou epizodu seriálu, jenže ta by nemohla být tak sexy (jako Sarah Michelle Gellarová v růžové minisukni) a nemohla by tak rozpustile parodovat sama sebe. Hraný Scooby Doo je barevnou taškařicí pro celou rodinku, ale bohužel jen za podmínky, že celá rodinka zná původní seriál. Pro maximální požitek z filmu to je nezbytně nutné, nicméně těch oddechových osmdesát minut vás přinejhorším posílí, nikoliv zabije. 80% Zajímavé komentáře: tron, JohnnyD ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Úplně si nejsem jist…..je to asi částečně dáno faktem, že v našich končinách se Scooby nikdy nedostal na úplný top, plus některé věci by se zkrátka měly držet svého kopyta. Tady se moc nedá opřít o příběh, protože ten by se vešel do jedné dvacetiminutové epizody seriálu a spíš se sází na v té době populární mladé herce (Prinze Jr., Gellar, Lillard, Cardellini) a hru s názvem „nevíme o tom, že nejsme animovaní“. Jo a prdící scény………to snad nemůže pobavit ani malé děti. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fanúšik predlohy si príde na svoje - casting sa maximálne trafil (drevený Fred, uletený Shaggy, kráska Daphne...), poctivo sú tu prenesená trademarky/klišé zo seriálu (pohyblivé oči na obraze, sekundové prezliekanie Scoobyho do kostýmov, Scoobova pantomíma, chili-papríčky ...) - no má to aj svoje chyby. Dve veľké. Po prvé občas robí príliš veľké kompromisy s detským divákom (prdiaco-grgacia scéna), no a podobný problém je, že sa film odohráva v súčasnosti - pomohla by mu štylizácia do šesťdesiatych rokov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mluvící čokl, Daphne, Fred, Velma a Shaggy. Velmi vydatná série animovaných televizních seriálů a filmů natáčená pro legendární studio Hanna-Barbera. Parta řešila nejrůznější záhady, včetně zdánlivě nadpřirozených stvoření a byla nesmírně populární. Celovečerní verze se dala (až bude digitální německá doga jakž takž uvěřitelná) čekat. Chopil se jí solidní střihač (Sám doma, Pretty woman) a veleprůměrný režisér (Sám doma 3, Nepolíbená) Raja Gosnell. Tu a tam potěší dvojsmyslnou narážkou, nápaditou scénou nebo milým ohlédnutím. Myslím, že fanoušky tenhle postmoderní guláš bavil i byl pro ně svým způsobem vzrušující, otázka je, zda se u televize víc baví děti nebo jejich lehce infantilní rodiče. Dietní tři hvězdy. ()

racing666 

všechny recenze uživatele

No to je ale hovadinka. Všichni se chovaj jak naprostý idioti, příběh o ničem, scénář šílenej, herecký výkony nulový, trochu vtipnej velkej pes, strašně namachrovanej a drzej malej pes, kterej vypadá jak štěně velkýho psa, jeden zlej chlápek, kterej chce všechno ovládnout a hraje ho Mr. Bean a sladká třešnička na dortu Pamela. Ne...! To je moc :-D ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Pamela Anderson není uvedena v závěrečných titulkách. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 12. února do 1. června 2001 ve státu Queensland v Austrálii. (Varan)

Související novinky

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama