Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbenou firmu Mystery Inc. reprezentovali samolibý Fred Jones a kráska Daphne Blake, byli její tváří před veřejností. Skutečná práce však ležela na inteligentní brýlaté Velmě Dinkleyové a zručném Norvillu Rogersovi, přezdívaném Shaggy, který se staral o fyzickou práci společně s věčně hladovým mluvícím psem jménem Scooby. Před dvěma roky se ale pohádali, dokonce se od té doby ani neviděli. O nové nečekané setkání se postará Emile Mondavarious, majitel Strašidelného ostrova, oblíbeného výletního místa plného různých atrakcí. Ten všechny členy bývalé Mystery Inc. pozve na svůj ostrov. Děje se na něm totiž něco velmi podivného a chce, aby tomu přišli na kloub. Studenti, kteří se sem přijíždějí pobavit, se totiž záhadně mění v bezduché loutky obdařené prázdnou hlavou a velkou silou. Bývalí kamarádi se nedokážou dohodnout a rozhodnou se po tajemství záhady pátrat každý na vlastní pěst. Všichni členové týmu se však nechají vlákat do strašidelného zámku. Zatímco Fred s Velmou objeví místnost s videoprogramem, který slouží k vymývání mozků studentů, Daphne najde svatyni, ze které sebere podivný skládací jehlan s nápisy. Velma se v baru seznámí se sympatickým studentem, zatímco Shaggy se tu setká s Mary Jane, do které se zamiloval už cestou na ostrov. Zábava je přerušena monstry, která přepadnou bar. Shaggy a jeho čtyřnohý kamarád se ocitnou v podzemní jeskyni, kde se jim podaří zachránit všechny tři kamarády. Konečně se dají znovu dohromady a společně odhalí tajemství ostrova i skutečný důvod, proč na něj byli pozváni. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fanúšik predlohy si príde na svoje - casting sa maximálne trafil (drevený Fred, uletený Shaggy, kráska Daphne...), poctivo sú tu prenesená trademarky/klišé zo seriálu (pohyblivé oči na obraze, sekundové prezliekanie Scoobyho do kostýmov, Scoobova pantomíma, chili-papríčky ...) - no má to aj svoje chyby. Dve veľké. Po prvé občas robí príliš veľké kompromisy s detským divákom (prdiaco-grgacia scéna), no a podobný problém je, že sa film odohráva v súčasnosti - pomohla by mu štylizácia do šesťdesiatych rokov. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja to beriem. Kedysi som zbožňoval kreslený seriál s touto netradičnou detektívnou partou a ak vezmeme do úvahy fakty (= celovečerná hraná adaptácia animovaného seriálu, plného duchov, strašidiel a hovoriaceho psa milujúceho sucháre), je výsledok taký dobrý, aký len mohol byť. Aspoň si myslím. Scenár je sympaticky drzý, herci presní (vrátane pišišvoriaceho sa Rowana Atkinsona a zábavného Matthewa Lillarda), rozuzlenie šokujúce (pre fanúšikov seriálu určite, ale to by som spoileroval) a pestrofarebná vizuálna stránka správne bláznivá a bizarná (kostýmy, dekorácie, výprava). Nechýbajú seriálové trademarky (dodávka, stratené dioptrické okuliare, svižná titulná pesnička) a celé by som to prirovnal k rovnako bláznivým (prvým) FLINSTONOVCOM. Ale tak zrovna Kubrick to neni :-)) Kino Považan NMnV 2002 ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Neviem či sa autori snažili o to, aby spravili stupiditu na entu, ale ak áno tak to spravili dokonale. Nechápem ako tu môže byť hodnotenie 49% ?! Vôbec som sa nebavil, naopak som sa veľmi nudil a nebyť Atkinsona tak film by bol absolútnym prepadákom. On tam dodal aspoň trochu svetlej stránky, ale inak nič iné. Všetko vo filme bolo úplne nereálne ... 15% ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Rád bych se dočkal verze, ve které by stredoškolačka Daphne hlídala o prázdninách psychicky nemocného Shaggyho a jeho imaginárního psa Scoobyho... V patách by měla bývalého přítele, drsňáka a hezounka Freda a společně by se museli postavit nebezpečnému uprchmélmu pacientovi psychiatrické léčebny... S řešením záhady by jim pomáhala nehezká knihovnice Velma :D Nevím jak dnes, ale kdysi se mi to líbilo a alespoň po herecké stránce to není taková tragédie, jak by se u podobného filmu dalo čekat. ()

Izmo123 

všechny recenze uživatele

Já mám rád seriál Scooby-Doo ale co se mi nelíbí je když uděláte o tom film který není takový jak bych si představoval, největší problém tohohle filmu je ta hloupá komedie která je tady v některých momentech povedená ale v některých je zase naprosto otravná což se tady opakovalo častěji, další co mi taky vadí jsou postavy které jsou velice ploché, jedině kde mají hloubku tak to je na začátku a na konci filmu, CGI se mi líbilo ze začátku ale když se ukázaly ty příšery tak už to nebylo tak dobrý jak předtím ale i tak se nejedná o to nejhorší CGI, hodnotím Postavy 3/10 Příběh 3/10 Komedie 3/10 CGI 6/10 Celkově hodnotím⭐⭐ 3/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama