Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

tron 

všechny recenze uživatele

Na Policajnej akadémii 5 je vidieť, že je... piata. V tomto okamihu sa séria zlomila na uchádzajúce prvé štyri diely a neuchádzajúce (nasledujúce) tri vrátane dnešnej piatej (a to ešte nepočítam kreslený a hraný seriál). Kvalitatívnu zmenu symbolicky predznamenáva odchod Stevea Guttenberga (viď. komentár od JohnnyD). Obľúbený Mahoney sa s nami rozlúčil v štvorke a hoci sa v päťke vracia väčšina jeho parťákov (Hightower, Tackleberry, Jones, Callahanová, Hooksová, kapitán Harris, Lassard), už to skrátka nie je ono. Nikdy by som nebol povedal, že mi raz bude chýbať niekto ako Steve Guttenberg. Tvorcovia si zjavne boli vedomí popularity danej postavičky a tak sa v päťke objavuje Lassardov synovec Nick v podaní Matta McCoya, chvíľkovej hviezdičky konca 80. rokov (Deep Star Six, Ruka na kolíske). Je to vlastne Mahoney, akurát hraný iným (vizuálne relatívne podobným) hercom a s iným menom. Pozoruhodné je, že samotný Mahoney nikomu nechýba, nikto sa naňho nepýta a žiadnemu z jeho parťákov nepripadá čudné, že tu zrazu nie je.  To sú teda kamoši, to vám poviem. Kebyže sa objaví aspoň nejaká trápna hláška, že je odcestovaný v Európe! Ďalšou zvláštnosťou tejto lacnej hereckej náhrady je, že sa Nick v deji objaví až v polovici filmu, wtf. V päťke by ste taktiež márne hľadali aj Zeda, starého dobrého Sweetchucka a Nogatu. Naopak, vracia sa obrovský Tab Thacker ako House, ktorý debutoval vo štvorke. V šestke sa však už neobjavil, zomrel predčasne v r. 2007 ako 45-ročný na problémy s cukrovkou. Scenár sa mi komentovať nechce, ostatne už prvé štyri nestáli za veľa. Mohlo by sa zdať, že zápletka o výmene batožiny nepatrí k najprepracovanejším, ale toto je Policajná akadémia, scenáre predchádzajúcich dielov pravdupovediac oveľa lepšie neboli. Tentokrát ale snímke chýba vnútorné tempo a dynamika a humorným scénam humor (ehm) a scenár je  proste viac, ako inokedy predtým, mozaikový, roztrieštený do nesúvislých scén, ktorým šéfuje nekonečná pasáž z pláže. Nie som náročný; spravidla mi v predchádzajúcich častiach stačilo, ak dôchodkyňa vystrelila z veľmi veľkej pištole a spätný náraz ju naučil na pár sekúnd lietať. V päťke ale prakticky nič také nie je a väčšina vtipov je trápna a ťažkopádna. Mimochodom, spolu s dnešnou päťkou sa v r. 1988 na scéne zjavil aj spomínaný kreslený seriál. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Vynálezce knihtisku prásknul do bot a udělal jen dobře, přece jen mu v hlavě zbylo nějaké to deko rozumu a on se rozhodnul, že si ho uchová. Měl pravdu ten chlapec. Lassard tu opět představuje toho nejzabedněnějšího mamlase a celá policejní skvadra je ohraná a nudná...a parta zločinců? To už páťáci z českých základek jsou větší drsňáci. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Je to tak, Steven Guttenberg asi věděl proč se o další díly nemá zajímat a hrát v nich. Ikdyž scénaristé mají skoro stejnou partu těch super policistů, nápady jim pro ně už dočista došli a na jeden podařený gag mají tucet trapných forku. Poslední díly jsou jen dojení starší krávy, která ještě nějaký ten litřík mlíka (dolaru) je schopná dát. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +prostředí, dobrej hlavní záporák a jeho kumpáni -film sice vyloudí úsměv na tváři, ale smíchy se trhat nebudete, a samozřejmě mnoho obehraných forků/// Pátý díl určitě pozvedl laťku trošku výš. Rozhodně oproti čtyřce je to celkem koukatelné a přestože se nebudete hlasitě smát, budete se aspoň slušně bavit. Težko říct kdo byl z herců nejlepší, každý měl pro sebe svůj prostor, ale zaujal mě ten tlouštík. Jinak jsem tak nějak postřehl, že některé posatvy už jsou dost obehrané. Ale to patří k věci. Jinak standartní dobrá hudba a plus je pochopitelně změna prostředí./// Celkem 63%/// ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Všetci fanúšikovia béčiek POZOR! Policajná akadémia sa dostáva do miest, kde vládne Ed Wood a tvorcovia seriálu 7th Heaven. Toto nesmiete zmeškať. Tento diel je priamo úžasný. Moja teória vzniku filmu: "Scenár" bol hotový, vystupoval v ňom aj Mahoney (Guttenberg). Ale Steve si zhodou okolností pozrel predošlé diely a zistil, v akých sračkách to hral. Tak ten scenár odmietol. Producenti sa rozhodli, že bude stáť veľa peňazí prepisovať scenár, tak iba preškrtli meno Mahoney a zamenili ho za "Lassardov synovec". Dodali jednu dve repliky na odôvodnenie toho, že kto to vlastne je a mohlo sa nakrúcať. "Lassardov synovec" je úplná kópia Mahoneyho. Dokonca napodobňuje aj jeho úsmev a grimasy! Všimnite si to niekedy. Táto debilita tvorcov sa zakryť nedá a pokračuje to ďalej. Sú tu dvaja idioti-zlodeji, čo je podľa mňa autobiografický prvok, ktorý do filmu vložili jeho tvorcovia. Vlastne celý film je autobiografia. Stupidita v najväčších rozmeroch - lepšie sa tento film okomentovať nedá. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama