Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Tajemný let" a "Noční let". Dva filmy lehce zaměnitelné názvem, nikoli však kvalitou. Zatímco "Noční let" je perfektní thriller, který nejen zamrazí, ale i pobaví skvělou úlisností hlavního mizery, "Tajemný let" předvídatelně přiletí a nudně odletí, aniž by se stalo cokoli, co by alespoň stálo za zmínku. (Nebo alespoň za zapamatování, protože já už si - krom vzkazu na skle a nepříjemné Jodie Foster - z filmu nepamatuju ale zhola nic.) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na buzerovanie si nájdite iného Araba.“ Výborný, ukážkovo hitchcockovský námet o bezbrannom civilovi v neuveriteľnej situácii. Problém je v tom, že skvelý námet ešte nerovná sa skvelý scenár. Tajomný let vinou toho ku koncu šumí do poloprázdna. Čím viac nudných odpovedí na vzrušujúce otázky ponúka, tým divákov záujem viac a viac klesá. Nuž a kvôli priemerným odpovediam dostáva zabrať i logika. Napriek tomu dokázal skúsený nemecký režisér natočiť chytľavý mix fincherovky Úkryt a Cravenovho Nočného letu. Avšak v konečnom efekte kvalitatívne nedosahuje úrovne žiadneho z nich. Napriek tomu sa mu podarilo vybudovať v prvej polovici nádhernú napínavú staromódnu atmosféru. Na tom má najväčší podiel pôsobivá výprava obrovského lietadla (pôsobiaceho dojmom, že by sa doňho zmestili dve z Bairdovho Boeingu 747 v ohrození) a s citom, zvolené, inteligentné herecké obsadenie. Skúsený kapitán Sean Bean, rozvážny lietadlový policajt v utajení Peter Sarsgaard (s riadne divným vodnatým pohľadom) a samozrejme tradične perfektná Jodie Foster, to sú ľudia, v ktorých spoločnosti chcete byť. Super je, že prvú polovicu sa všetci správajú realisticky a inteligentne. Viete si na ich mieste predstaviť seba. Akonáhle si pomyslíte "no dobre, ale prečo neurobia to alebo ono"... tak to o dve tri minúty urobia. Skvelý nápad so srdiečkom na okne. Ste fakt zvedaví, ako sa toto preboha skončí, lebo záhada je skutočne majstrovská. Napokon sa ale tvorcovia vytasili s vysvetlením, ktoré za mňa osobne ani zďaleka nepostačuje a spätne dokonca čiastočne ničí výbornú, napínavú prvú polovicu, počas ktorej zabúdate dýchať. Ľuďom sa to ale celkom páčilo a ja sa nečudujem: pri triezvom rozpočte 55 miliónov ich to na celom svete zarobilo fajnových 133. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Napínavý a temný thriller, který je zvláštní kombinací všech možných filmů s tématikou "problému v letadle". Byl jsem překvapený co se nakonec s dějem filmu stalo a jen jsem nevěřícně zíral, co scénáristé dokázali v tomhl snímku všechno skloubit. Co se týče únosce. Byl asi tak stejně nápadný jako dalších desel lidí v letadle. Přiznám se ale že jsem měl podezření ;-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt hrůzného scénáře mohlo se jednat o více než-li slušný thiller. Zajímavá úvodní premisa zůstala trestuhodně nevyužita. Přitom ze začátku (resp. v první cca hodině snímku) vše vypadá velmi dobře až do "šokující pointy", která je toho typu kdy jí každý ví, ale zároveň si ze srdce přeje aby to něčím takovým nepokazili... A oni pokazí. Po psychologicky-mystickém úvodu nastává akčně-dramatické finále toho nejhoršího a nejsmutnějšího střihu. Scénář je slaboulinký, se špatně napsanýma postavama. Aspoň že herci dokázali těm zoufale jednorozměrným a většinou i zbytečným postavám vtisknout něco více. I režisér se snaží seč to jde zamaskovat slabiny scénáře, ale ono to prostě nelze a tak zbývá po všech stránkách průměrná záležitost. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se mi velice líbila. Přesně takové psychologické filmy s hádankou mám ráda. Jenže najednou se grázl divákovi odhalí a začíná obrovská a ohraná nuda. Ona se snaží, bla bla bla...on je jí v patách..a ona mu nakonec uteče. Je za hrdinku. Až na ten nesmyslně odfláklý konec pěkná podívaná. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Herec Assaf Cohen, který ve filmu představuje jednoho z podezřelých arabských cestujících muslimského vyznání, je ironií osudu v osobním životě naopak židovského původu. Také tento fakt byl jedním z argumentů četných kritiků nesouhlasících s vyzněním celého snímku. (curfew77)
  • Krátce po premiéře snímku se zdvihla vlna odporu mezi personálem letišť, k ignorování filmu vyzvali zejména různé profesní organizace, které sdružují palubní personál. Ten je totiž ve filmu vykreslený negativně. (imro)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama