Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[85%] Prvotřídní thriller; nervy drásající, napínavý až do konce. Pointa nebyla vyřčena úplně ve finále, ale ještě nějakou dobu před tím, takže v tomto ohledu jsem nadmíru spokojený. Veškeré to prostřední v letadle (postavy, zvyky, různá zákoutí letadla) – to vše bylo pojato na výbornou. Filmem hlavně dominuje skvělá Jodie Foster, která si jde odhodlaně za svým – najít za každou cenu svou dceru a to i navzdory tomu, že jí ostatní v letadle považují za blázna. V pokročilé cca třetině filmu trochu ztrácí dech ta pointa – tam je trochu děravý scénář, ale není to nic extra nelogické, aby mě to naštvalo. To neskutečné napětí a i pár chvilek emocí se na závěr našlo. Musím pochválit i vydařenou hudbu od Hornera, která té ponuré atmosféře dodávala ten správný šmrnc. Krom Foster mě bavil Sean Bean a Peter Sarsgaard. No, víc k tomu asi nenapíši, bavilo mě to dost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $89,707,299Tržby Celosvetovo $223,387,299 ║ Zo začiatku to vypadalo dosť zaujímavo aspoň ten ponúknutý námet o únose malého dievčatko na palube lietadla ale postupne ak sa to chcelo tváriť ako moc inteligentný príbeh plný zvratov a v tej chvíli sa to začalo potápať a meniť a okukanú frašku o hrdinstve z radov obyčajných ľudí, ktorý reagujú v skľúčených momentoch nad svoje možnosti. Prvá polovica filmu buduje dosť husté napätie, ta druhá sa už mení na takú klasickú naháňačku medzi zločincom a obeťou. Taký neškodný film, keď sa to neberie celkom vážne. /60%/ ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

*** Spoilery! *** Letový plán najviac pripomína Výkupné Rona Howarda. Zatiaľ čo Výkupné však stavalo "iba" na silnom zvrate, ktorý film rozdeľoval na dve samostatne i spolu fungujúce polovice, Letový plán chce zajsť ďalej, silný zvrat mu nestačí a pojíma ho ako veľkú pointu. Bezcitný a mätúci prechod prvej, psychologickej roviny filmu do tej druhej, akčnej, ale vyžaduje od diváka 10-minútové zorientovávanie sa v deji, po ktorom mu naservíruje už iba dávku amerického heroizmu. Letový plán je technicky precíznou, atmosféricky i psychologicky dobre predexponovanou drámou, ktorá sa zmení v ženské Air Force One. Škoda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

již úvod naznačuje, že by jsme měli mít co do činění se zajímavým a jednoduchým tajemným thrillerem. po zjištění, že všechny děti by měli mít na krku zvonek se o atmosféru stará hudba a herecký výkon J.Foster, která vypadá chvíli jako blázen a chvíli jako odhodlaná matka, čímž nás nutí přemýšlet, kde je pravda. bohužel tempo nevydrží a tak je potřeba jít do boje! ucházející zápletka, napětí, trocha tý akce. vcelku dobrej film, za lepší 3 hvězdy. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je mně líto, ale tajemný je leda tak název. Žeru filmy, u kterých se mi kouří ze škeble z přemýšlení, jestli je to tak či onak, ale nemám rád, když si na konci říkám, že to mělo dopadnout radši tou druhou variantou. Kdyby to bylo ještě o fous přitaženější za vlasy, měla by Jodie drdol až mezi lopatkama. (Filmfest Hurghada 2012, 51/67) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Herec Assaf Cohen, který ve filmu představuje jednoho z podezřelých arabských cestujících muslimského vyznání, je ironií osudu v osobním životě naopak židovského původu. Také tento fakt byl jedním z argumentů četných kritiků nesouhlasících s vyzněním celého snímku. (curfew77)
  • Jde o poslední film vydaný společností Touchstone Pictures na VHS. (veronikajel)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama