Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $89,707,299Tržby Celosvetovo $223,387,299 ║ Zo začiatku to vypadalo dosť zaujímavo aspoň ten ponúknutý námet o únose malého dievčatko na palube lietadla ale postupne ak sa to chcelo tváriť ako moc inteligentný príbeh plný zvratov a v tej chvíli sa to začalo potápať a meniť a okukanú frašku o hrdinstve z radov obyčajných ľudí, ktorý reagujú v skľúčených momentoch nad svoje možnosti. Prvá polovica filmu buduje dosť husté napätie, ta druhá sa už mení na takú klasickú naháňačku medzi zločincom a obeťou. Taký neškodný film, keď sa to neberie celkom vážne. /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt hrůzného scénáře mohlo se jednat o více než-li slušný thiller. Zajímavá úvodní premisa zůstala trestuhodně nevyužita. Přitom ze začátku (resp. v první cca hodině snímku) vše vypadá velmi dobře až do "šokující pointy", která je toho typu kdy jí každý ví, ale zároveň si ze srdce přeje aby to něčím takovým nepokazili... A oni pokazí. Po psychologicky-mystickém úvodu nastává akčně-dramatické finále toho nejhoršího a nejsmutnějšího střihu. Scénář je slaboulinký, se špatně napsanýma postavama. Aspoň že herci dokázali těm zoufale jednorozměrným a většinou i zbytečným postavám vtisknout něco více. I režisér se snaží seč to jde zamaskovat slabiny scénáře, ale ono to prostě nelze a tak zbývá po všech stránkách průměrná záležitost. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý thriller, ktorý sa celý odohráva v lietadle, ale nie je ani na chvíľu nudný. Nie je to film pre milovníkov akcie, lebo tej je vo filme naozaj málo. Ale ako raz povedal Robert De Niro aj pohyb očí môže byť poriadna akcia, nemusí sa hneď strieľať. Celý film držia nad vodou skvelí herci na čele s ako vždy fantastickou J. Foster. 60%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nezvládnuté, nemá to smysl ani jako psychologicko-duchařské bláznění, ani jako akční thriller. Snad ještě ta "mystičtější" polovice zásluhou Jodie Fosterové ke koukání je, ale při velkém twistu se zbláznil scénárista a společně s příběhem jde do kopru celý film. To, že v závěru troubí tuš sborově všechna blbost Hollywoodu už ani nebolí, protože Letovému plánu daly beztak mé sympatie v polovině valé, a tak nezbylo než se bavit křečí všech zúčastněných. Na tom nic nezmění ani fakt, že Robert Schwenke zvládá udržet režii přinejmenším na lehce nadprůměrné úrovni. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velice slabé. Dějových chyb a kiksů je ve scénáři, jako děr v ementálu, nehledě na druhou polovinu filmu, která se dá nazvat jedním megaklišé. Herci naprosto nevýrazní a ani Jodie Foster mě tentorkáte tak úplně nepřesvědčila. První polovička filmu je ještě docela koukatelná. Potěší příjemně realistické pojetí chodu letiště a jistých zaběhnutých pravidel v letecké dopravě, které jsou občas vyzdvižena v popředí. Avšak všechny snahy o "realistický" thriller hatí připitomělý scénář. Technicky film překvapivě nic moc. Vnitřek letadla je naaranžovaný krásně, avšak venkovní záběry jsou přímo tragické. Jak by mohlo být letadlo černé? Bez jediného potisku té oné společnosti ? Těch nedostatků je opravdu pořádný zástup. Závěrečná scéna výbuchu je technicky zprasená a počítač je z toho přímo cítit (a není to poprvé). Kdepak toto opravdu ne. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Herec Assaf Cohen, který ve filmu představuje jednoho z podezřelých arabských cestujících muslimského vyznání, je ironií osudu v osobním životě naopak židovského původu. Také tento fakt byl jedním z argumentů četných kritiků nesouhlasících s vyzněním celého snímku. (curfew77)
  • Scény z berlínského letiště se ve skutečnosti natáčely v Lipsku. (curfew77)
  • Režisér německého původu Robert Schwentke se díky úspěchu snímku posunul o něco výše na hollywoodském žebříčku. U nás ho mohou diváci znát jako scénáristu seriálu Místo činu. (imro)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama