Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (405)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snaha o schizofrenii hlavní postavy se moc nezdařila a film je průhledný jako zápltka erotického filmu. Všichni by měli v očekávání co přijde okusovat své nehty a doufat, že hlavní hrdinka na všechno přijde a vše dobře skončí, ale místo toho na film jen tak koukáte a čekáte, kdy si ona uvědomí co vy už dávno víte. Velká škoda nevyužitého potenciálu.Bohužel letadlo samo o sobe je velmi omezený prostor, na který pro mě už doplatil Noční let. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

*** Spoilery! *** Letový plán najviac pripomína Výkupné Rona Howarda. Zatiaľ čo Výkupné však stavalo "iba" na silnom zvrate, ktorý film rozdeľoval na dve samostatne i spolu fungujúce polovice, Letový plán chce zajsť ďalej, silný zvrat mu nestačí a pojíma ho ako veľkú pointu. Bezcitný a mätúci prechod prvej, psychologickej roviny filmu do tej druhej, akčnej, ale vyžaduje od diváka 10-minútové zorientovávanie sa v deji, po ktorom mu naservíruje už iba dávku amerického heroizmu. Letový plán je technicky precíznou, atmosféricky i psychologicky dobre predexponovanou drámou, ktorá sa zmení v ženské Air Force One. Škoda. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Epilóg je zadosťučinením pre diváka, ktorý potrebuje počuť nevypovedané. „Našla ju, bola tam, nevzdala sa..“ Nechýba záverečné ospravedlnenie od kapitána „prepáčte, že som vám neveril..“ Ako gesto zmierenia podáva Arab matke tašku. Jednoduché „prepáčte“ z úst hlavnej predstaviteľky by bolo na mieste. Vážené dámy a páni, ďakujeme, že ste leteli s našou leteckou spoločnosťou. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Vynikající Jodie Foster v roli zoufalé matky ztracené dcery, v pozici, kdy musí sama obhajovat svoji příčetnost. Skličující atmosféra omezeného prostoru letadla a beznaděj, jak přesvědčit posádku, která ve jménu své vlastní jistoty odmítá tu její. Bohužel, poslední půl hodina razantně změnila tajemné kouzlo filmu a posunula hodnocení mezi 3-4 *, ale protože Jodie nadržuji a navíc mám v živé paměti jinou matku hledající své ztracené dítě „Zloději paměti“.Hodnotím (s čistým svědomím) za 4*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako vynikající thriller s (jako vždycky) bezchybným výkonem Jodie Foster. Dostal mě dokonce do stavu, kdy jsem začal pochybovat, která z obou možností je ta správná. Když se ovšem ukázalo, jak to vlastně bylo, film najednou přestal být zajímavý a přepnul se do polohy standardního thrilleru, jakých vidím ročně desítky, což je rozhodně škoda. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Erika Christensen (Fiona) nenávidela topánky na vysokých opätkoch, ktoré jej postava musela nosiť, pretože ju poriadne boleli nohy. Na všetkých záberoch, na ktorých je natočená len od pása nahor, chodí bez topánok. (Arsenal83)
  • Krátce po premiéře snímku se zdvihla vlna odporu mezi personálem letišť, k ignorování filmu vyzvali zejména různé profesní organizace, které sdružují palubní personál. Ten je totiž ve filmu vykreslený negativně. (imro)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama