Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tajomný let mohol byť tajomnejší, keby ostal viac pri mysterióznej stránke a nevydal sa jednoznačne stránkou akčnou, thrillerovou. Pôvodná atmosféra sa pomaly stráca a následne už len sledujeme nemožné úteky v neexistujúcom lietadle a kapitána, ktorý kašle na lietadlo, opustí kabínu a ide prehľadávať stroj. Veľa vecí pritiahnutých za vlasy, ale keď už sa dostanete do toho, že o nič viac ako akciu nepôjde, tak si na to aj zvyknete. O skutočnom zmiznutí so zápletkou sa odporúča Hitchcockovo Zmiznutie starej dámy. Tak nabudúce možno asi to. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Epilóg je zadosťučinením pre diváka, ktorý potrebuje počuť nevypovedané. „Našla ju, bola tam, nevzdala sa..“ Nechýba záverečné ospravedlnenie od kapitána „prepáčte, že som vám neveril..“ Ako gesto zmierenia podáva Arab matke tašku. Jednoduché „prepáčte“ z úst hlavnej predstaviteľky by bolo na mieste. Vážené dámy a páni, ďakujeme, že ste leteli s našou leteckou spoločnosťou. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jodie Foster, hodně dobrá atmosféra, tísnivé prostředí, zápletka -o něco slabší akční druhá část, divák si občas říká, "tady to mohli udělat jinak"/// Na Tajemný let jsem byl hodně zvědav, už jen proto, že jsem ho chtěl srovnávat s filmem Noční let, který vyšel ve stejnou dobu jako tento. Nakonec musím říct, že oba jsou super, ten druhý ještě o něco víc. U tohoto jsem se však vůbec nenudil a od začátku jsem byl zvědav jestli tvůrci přijdou s něčím jiným než já sám předpokládám a to je možná na tom to nejlepší. Jestli vás film dokáže vtáhnout do děje, jestli vás ohromí nebo dokonce ochromí svojí atmosférou. U mě se mu to povedlo a já odcházím ze sedačky spokojen a objednávám si další let./// Celkem 76%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průměrné dílko, které nicméně začíná (bohužel jen začíná) jako rafinovaný thriller!! Snímek, na kterém se opět ukázala jedinečnost Jodie Foster (divím se, že si dvojnásobná oscarová herečka vybírá projekty nižší svítivosti!!), slušný výkon režiséra Roberta Schwentkeho a i průměrnost scénáristů. Je mi jasné, že do tohohle letadla už na podruhé nenasednu, ale jeden let má přesto své kouzlo. Jedno se navíc musí nechat. Tajemný let umí nalákat na originalitu a schopnost vybudit divákovu zvědavost. Škoda několika dějových zlomů, které jen maskují tvůrčí nemohoucnost. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý thriller, ktorý sa celý odohráva v lietadle, ale nie je ani na chvíľu nudný. Nie je to film pre milovníkov akcie, lebo tej je vo filme naozaj málo. Ale ako raz povedal Robert De Niro aj pohyb očí môže byť poriadna akcia, nemusí sa hneď strieľať. Celý film držia nad vodou skvelí herci na čele s ako vždy fantastickou J. Foster. 60%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Herec Assaf Cohen, který ve filmu představuje jednoho z podezřelých arabských cestujících muslimského vyznání, je ironií osudu v osobním životě naopak židovského původu. Také tento fakt byl jedním z argumentů četných kritiků nesouhlasících s vyzněním celého snímku. (curfew77)
  • Diváci lačnící po Jodie Foster, která se předtím v amerických kinech objevila naposled v hlavní roli ve filmu Úkryt (2002), zanechali během úvodního víkendu (23. – 25. 9. 2005) pokladnám 24,6 mil. dolarů, přičemž během následujícího měsíce se výdělek ztrojnásobil. (imro)
  • Režisér německého původu Robert Schwentke se díky úspěchu snímku posunul o něco výše na hollywoodském žebříčku. U nás ho mohou diváci znát jako scénáristu seriálu Místo činu. (imro)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama