Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nezvládnuté, nemá to smysl ani jako psychologicko-duchařské bláznění, ani jako akční thriller. Snad ještě ta "mystičtější" polovice zásluhou Jodie Fosterové ke koukání je, ale při velkém twistu se zbláznil scénárista a společně s příběhem jde do kopru celý film. To, že v závěru troubí tuš sborově všechna blbost Hollywoodu už ani nebolí, protože Letovému plánu daly beztak mé sympatie v polovině valé, a tak nezbylo než se bavit křečí všech zúčastněných. Na tom nic nezmění ani fakt, že Robert Schwenke zvládá udržet režii přinejmenším na lehce nadprůměrné úrovni. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Huh, tohle bylo něco. Trailer mě celkem navnadil a začátek vypadal docela nadějně, studené pohledy kamery, jakoby fincherovské průlety letadlem, dobře hrající Jodie. Jakmile se však scénář začíná zaplétat/rozplétat, postupně zjišťujeme, kdo je kdo a jaké jsou jeho pohnutky, a zváštěpak nesmyslnou překombinovanost záměru zlosynů a neskutečné díry ve scénáři, nezbývá než poslat film do vod nechtěných parodií. Když se tak zamyslím, je skoro škoda, že tam hraje Jodie Fosterová a že hraje tak dobře, být na jejím místě méně talentovaná (=přehrávající) kolegyně, mohla z toho být velice dobrá komedie. Ovšem i tak jsem se druhou polovinou filmu prořehtal a dostal se do stavu, kdy už mi přišlo směšné skoro všechno, nejvíce pak poselství, že tvrdá emerická žena staví tvrdá emerická letadla a nepřejte si ji nasrat. Ten výstup z kouře po výbuchu, pohledy do tváří těch, kterí nevěřili, podání tašky, omluva kapitána, to se musí vidět. Jinak má film slušnou kameru a režie taky není k zahození, kde však chybí alespoň trochu uvěřitelný a logický scénář, ani smrt nebere. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film začína rozvíjať svoje thrillerové vlatnosi až druhú polovicu. Prattovej hľadanie svojej dcéry v prvej polke je síce kvalitne spracované, no celkovom vyznení to vyznie príliš rozťahane. Naopak, druhá polka filmu je skvelá a výborne zapadá s prvou do seba. Dobré je aj spracovanie lietadla a skombinovanie s konštruktérkou. Škoda, že sú rozvité postavy, ktoré absolutne nezasahujú do deja. 65%. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Jako každý musím konstatovat, že první půlka je skvělá, druhá pouze tuctová. Největším nedostatkem je scénář, který nám v druhé polovině předvádí neuvěřitelně překombinovaný únoscův plán, který vychází jen kvůli skutečně nepředvídatelným náhodám, jako například že tu holku před únosem nikdo z pasažérů a posádky neuvidí. Což je totální píčovina! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý thriller, ktorý sa celý odohráva v lietadle, ale nie je ani na chvíľu nudný. Nie je to film pre milovníkov akcie, lebo tej je vo filme naozaj málo. Ale ako raz povedal Robert De Niro aj pohyb očí môže byť poriadna akcia, nemusí sa hneď strieľať. Celý film držia nad vodou skvelí herci na čele s ako vždy fantastickou J. Foster. 60%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Režisér německého původu Robert Schwentke se díky úspěchu snímku posunul o něco výše na hollywoodském žebříčku. U nás ho mohou diváci znát jako scénáristu seriálu Místo činu. (imro)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama