Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je prvního dubna a Sylvie se dopouští osudové chyby. Opuštěná a sklíčená se vydává do ulic velkoměsta vybojovat si svou lásku zpět. Překonává jednu překážku za druhou a doufá, že svůj vztah zachrání. Netuší, že se řítí k fatální kolizi. Tenhle den, by raději začala znovu. Celovečerní absolventský film Restart vznikl v koprodukci mladé pražské společnosti Axman Production, FAMU a finské Univerzity umění a designu v Helsinkách. Restart vypráví o jednom dni v životě mladé Sylvie (Lenka Krobotová). O dni, ve kterém se její život rozpadne jako domek z karet. O dni, který by raději začala znova.

Moderní a originální vizuální styl filmu Restart je výsledkem spolupráce českého režiséra Julia Ševčíka a finského kameramana Kasimira Lehta. Subjektivně pojaté vyprávění nabízí pohled na okolní svět Sylvinýma očima. Expresivní obrazy vtahují diváka hluboko do nitra hlavní hrdinky.

Restart je osobité, experimentální drama ze současnosti. Česko-finský štáb natáčel film v průběhu roku 2004 na lokacích po celé Praze: v klubech Radost FX a Roxy, v reálných bytech a fast-foodech, v nákladných dekoracích, které postavil architekt Henrich Boráros. Post-produkční práce včetně střihu, zvukového designu a realizace speciálních efektů probíhala ve Finsku. Film byl natočen na formát Super 16mm a následné zvětšen na promítací formát 35mm (1:1,85). Soundtrack filmu obsahuje skladby od The Nihilists a housové tracky Ecsona Waldese. Původní hudbu k filmu vytvořila kapela Khoiba. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

To byla kravina non plus ultra, prý česká Lola, to jo... Krobotová je hnusná jak cesta do práce, Polívková dtto a námět? Stupidita, hudba děsná, s bídou za tu jednu, kousek od odpadu ...

tre-SKA

tre-SKA (hodnocení, recenze)

praveze mne bola hlavna hrdinka velmi sympaticka, asi je to vec vkusu a nazoru.

Efik_CZme

Efik_CZme (hodnocení, recenze)

Tenhle film není pro každého. Josu lidé, kteří takto žijí... Znám takové. Jsou mezi nimi mí nejbližší přítelé. Praha je pro česko kolébkou dekadence. Restart je jejím poodhalením. Hlavní hrdinka není simpatická, ale když víte jak. Dokážete ji pochopit.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Zcela vážně: pochopil někdo, co se té princezně honí v druhé polovině hlavou??

bebsie

bebsie (hodnocení, recenze)

jsem proti ní nějak zaměřená, nebo je ta holka STRAŠLIVĚ nesympatická doopravdy?

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

choze: Dobrej trailer uděláš ze sebehoršího filmu... To nám kolegové ze zámoří dokazují téměř denně :-)

Fary

Fary (hodnocení, recenze)

Taky jsem tu reklamu nikde nevidel. O tom filmu jsem se dozvedel az mi o nem rekl kamos. Trailer vypada zajimave, ale jestli je ten film sracka ... 71% co tady dostal neni tak zly, myslim ...

choze

choze (hodnocení, recenze)

K té propagaci českých filmů - dlouho jsem si myslel že čeští filmaři neumí udělat dobrý trajler, ale problém je spíš v tom, že o ni neumí udělat dobrý film.

 (hodnocení, recenze)

Lenka Krobotová byla super, ale scénář naprosto podprůměrný a děj příliš průhledný. Ještěže to trvalo jen 85 min a bylo dost popcornu.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

MALKOVITCH: Takové velké plakáty na kterých je nasprejováno Martine, vra se a pak reklama na MHD...

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Reklama na tento snímek je snad všude - to už je pomalu jak Doblba!

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama