Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Reisman je pověřen velením projektu Amnestie, jehož cílem je likvidace elity německého velení na zámečku nedaleko Paříže. K úkolu, který je považován za sebevražedný, si po pečlivém zvážení vybere dvanáct vojáků, odsouzených na smrt nebo doživotí. Ti, kteří přežijí, dostanou milost. Navzdory všeobecné nedůvěře je major odveze do lesa k výcviku. Jeho metody jsou sice drsné, nicméně se zdá, že přinášejí výsledky. Když jednotka úspěšně projde zkouškou během manévrů v Devonshiru, má povoleno vyrazit do akce. Nepozorovaně přistanou poblíž zámečku a proniknou dovnitř. V nejméně vhodnou chvíli jsou však prozrazeni. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Matty 

všechny recenze uživatele

V širším slova smyslu anti-autoritářský komentář k vojenské pakárně jako takové, v užším provokativní interpretace působení americké armády ve Vietnamu (psychopati vedení magory své oběti zapalují po desítkách). Na každý pád nekonformní mačo zábava, která věci říká na rovinu a násilí ukazuje bez ostychu (byť zatím ještě převážně bez krve). Aldrich vždy rád střílel bez varování – s tímhle námětem a obsazením se mohl realizovat vydatněji, než kdy jindy. 85% Zajímavé komentáře: mm13 , janklvac, gudaulin, marlon ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by ma tieto staré, hviezdne obsadené, dlhočizné, farebné vojnové filmy preplnené dobovými hviezdami v princípe bavili, určite by som pridal na hodnotení. Tucet špinavcov sa k tým zopár výnimkám nepridá. Ide skôr o western prezlečený za vojnový film, kde protivník nie je braný ako človek, ale ako len figúrka na zabitie, viď vražda nemeckej ženy tým najviac veriacim členom zoskupenia. Ale možno som iba nedocenil sebareflexiu tvorcov a ich komentár k realite 60. rokov. Každopádne jádro pudla je práve v mojej neobľube tohto typu filmov z tejto doby. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Výborná akční komedie z vojenského prostředí. Na filmu nejvíce oceňuji, co všechno tvůrci do příběhu dokázali vmáčknout a pak také zajímavost úkolů. Hlavní postavy si ihned zamilujete a konec vás i celkem zamrzí. Největší slabostí zůstávají efekty a ten divadelní způsob umírání, kdy se voják v křečích dramaticky kácí dobrých 30 sekund. Každopádně dílo hodnotím velice kladně, neboť jsem ho včera viděl už druhé a stále baví. 75% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Všude jsem furt jenom četl jaký, že to je geniální a kultovní válečný film. Tak jsem se k tomu jednou konečně dostal a dostavila se celkem brutální nuda. Postavy sice obsazený hereckou elitou tehdejší doby, ale žádná z nich mě výrazněji nezaujala. film má slabý tempo, je moc dlouhej. Já se prostě nudil, co nadělám.30% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Jak udělat z 12 odepsaných existencí brilantní vojenskou jednotku. Filmu nechybí humor i spousta známých tváří. Konflikty, napětí, drama, legrace, toho všeho si ve filmu divák užije dosyta a ani si nevšimne, že u obrazovky strávil více než 2 hodiny. (Scéna s větracími šachtami do úkrytu Němců a benzínem se mi ale dost nelíbila.) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Nejvýděleční film studia MGM v roce 1967. (Karlos80)
  • Joseph Wladislaw (Charles Bronson) prohlásí, že jeho otec byl horníkem ve Slezsku, což platí i o otci představitele. Bronsonův otec skutečně doloval uhlí, s tím drobným rozdílem, že ne ve Slezsku, ale v Litvě. (Karlos80)
  • Francouzský zámek postavil speciálně pro produkci William Hutchinson a jeho pětaosmdesátičlenný štáb. Stavba měla 240 stop (73 metrů) napříč a 50 stop (15 metrů) na výšku. Zahradníci obklopili budovu 5 400 čtverečními metry vřesu, 400 kapradinami, 450 keři, 30 smrky a šesti vzrostlými smutečními vrbami. (Marek06)

Související novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (více)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (více)

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

17.12.2019

David Ayer hodlá poslat partu nejhorších kriminálníků na sebevražednou misi. Ne, nechystá další Suicide Squad, tu má momentálně v péči režisér James Gunn (Strážci galaxie). Ayer místo toho napíše a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno