Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podle mě jde o velmi zdařilou parodii, které se směju i po několikátém shlédnutí. Bohužel dabovaná verze, která šla u nás v televizi, zabila dobrou polovinu vtipů oproti originálu, který se jen hemží slovními hříčkami a narážkami na všechno možné. Rozhodně bych netvrdila, že tímhle filmem začal upadat humor Mela Brookse. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, legrační, originální, zábavné skeče a hlášky. Naprosto unikatní komedie, parodie. Trefné hlášky, ujetý král Jan a jeho cestující piha, slizský šerif a bláznivě zamilovaná čarodejnice. K tomu všemu doplňky typu nafukovacích bot, velmi odolný pás cudnosti a aparát ve tvaru gilotiny k vykonávání obřízky. Spousta vtipných drobností, slov, gest, frází parodující věci ze skutečnosti a z jiných filmových děl. Skvělá kombinace spolu s velmi sympatickým představitelem Robina Hooda. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kokotina jak prase, ale místy vcelku zábavná. Vůbec mi nevadilo, že Robina Hooda pojali jinak – do toho jsem taky šel, jen mi místy vadila až neuvěřitelná trapnost některých skečů – jsem se až styděl za samotné tvůrce. Našla se tu ale i celá řada srandovních momentů – zvláště pak pás cudnosti a sbíječka + slepý sluha (ten típek byl nejlepší na celém filmu). Na hercích bylo vidět, že se bavili – já to pojal jako oddechovku před obědem a svůj účel to splnilo. Že bych to musel někomu doporučovat, to asi ne, ale ztráta času to taky není. Asi nejvíc mě bohužel iritovaly ty zpívající sekvence – to byla hrůza. Amy Yasbeck  byla ale pěkná ženská, to se mu uznat. I za ní dám nakonec o jednu hvězdu víc, než jsem měl původně v plánu. Šedý průměr 50%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

vím že jsem to viděl. dokonce si pamatuju, že ten černoch se jmenoval hepčík a všichni mu přáli nazdraví. nejvíc mi ale utkvěla v hlavě role Mela Brookse, cestujícího prodejce obřízek, který má takovou malou gilotýnku. nevím proč, ale ještě dnes mám při pohledu na guillotinu špatný pocit. ale kromě tohohle si vůbec nepamatuju, o čem to bylo. a to se mi nestává ani po deseti letech. ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Čirá lolkovina, Mel Brooks u mě má další zářez. Vír úžasných skečů, jehož vrcholem je sluha Mrkal, šerif z Lotringemu, maur Hepčik, a rabín. Hlášky jako: "Však to znáte, tenhle provaz není pro vás" nebo: "Hej Mrkale!" "Říkals mej Hrkale?" měly skutečně říz. a ačkoliv tomu hodnocení ostatních uživatelů nenapovídá, tento film patří skutečně do zlaté síně parodií. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Gag s Robinovým přízvukem (protože já nemluvím jiným akcentem, na rozdíl od jiných Robinů Hoodů), je opět odkazem na Costnerova Hooda. V německém dabingu se tento gag změnil na "Because I -- unlike some other Robin Hood -- do not cost the producers 5 million" ("Protože produkce nestojí 5 milionů, na rozdíl od jiných Robinů Hoodů"), ve francouzském a italském dabingu to je zase "Because unlike other Robin Hoods, I do not dance with the wolves" ("Protože netancuji s vlky, jako jiný Hoodové") což je odkaz na Costnerův film Tanec s vlky. (viperblade)
  • Scéna, kdy šerif (Roger Rees) spadne skrz střechu k Latríně (Tracey Ullman) a ona se ho následně pokusí svést, byla kompletně improvizovaná. (viperblade)
  • Don Giovanni byl pojmenován podle hlavní postavy stejnojmenné opery od Mozarta. (viperblade)

Reklama

Reklama