Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu ano, není to tak šarmantní jako Veberova francouzská předloha, je to jí spíše jen inspirováno než coby ryzí remejk, je to prostě jiné - americké - a je to dobré! I když má film pár slabých a zbytečných scének a místy je děj tak trošku >na houpačce< , scénář je promyšlený a zbytečně se nepodbízí, herci hrají v mezích žánru výtečně civilně a jestli dát americkým diváckým >blbcům< komedii s pointou, tak d.m.s.n. právě takto. . . . A ty mausí >mrtvé obrazy< ? Geniální! Za ně ta čtvrá hvězda... - - - - - (Poprvé viděno v lehce stádněsvátečním dobrém rozmaru 8.5.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 3249., komentář zde dvěstědesátý - 9.5.2013) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hodnotiac to oddelene od francúzskeho originálu to síce je hollywoodska komédia s ponaučením presne podľa schémy, no ja som sa bavil, humor mi vyhovoval, herecké obsadenie bolo výborné a film obsahuje najlepší dialóg o kozách v histórii kinematografie; jay roach sa (s výnimkou nepodarenej "kampane", čo bol krok mimo) stáva obľúbeným režisérom mojich guilty pleasure hovadín; ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Podle mě si ten film tak strašný opovržení nezaslouží i když uznávám, že když se film snaží hrát na vážnou notu tak osciluje mezi jednou a dvěma hvězdama... Jinak originál jsem neviděl, nemohu srovnávat. Také jsem čekal, že ona večeře zabere víc času. Jinak nehodnotím poselství filmu, které se snaží poukázat na to, že být "normální" je relativní... bla... bla.... i s dementem se dá kámošit bla.... bla... bla... ale v momentech kdy se opravdu zaměřují na to ukázat jaký je to idiot jsem se bavil a nejvíc mě rozesmál Morgan Freeman. Prostě ty figurky dementů jsou podle mě srandovní a smát se jejich idiocii je v pořádku. Ale jak se film začne brát vážně tak končí... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totálně zprasený remake francouzské klasiky s tunou špatných a trapných vtipů a Stevem Carellem ve své nejhorší roli vůbec. Uznávám, že závěrečná večeře byla místy docela vtipná a pár dobrých okamžiků se u ní objevilo. Předešlých 90 minut naprostého utrpení, u kterých jsem měl mnohdy nutkání film vypnout, ale jedna dobrá scéna a dobře hrající Paul Rudd nezachrání. A Chris O´Dowd by měl radši zůstat u ajťáků v Británii, než brát podobně trapný a zoufalý role. Akorát si zkazí kariéru a pošpiní si s nima i svojí kultovní postavu. 30% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak a položme si pár otázek: Co má tento remake společného s originálem? Je to vykrádačka? Jak daleko má k originálu? Stal se tento film trapnou záležitostí? Jaké dojmy tento film budí? A teď si na ty otázky odpovězme: Společné s originálem má pouze smysl zápletky v první polovině, tudíž to naštěstí není vykrádačka originálu, za co jsem velice rád. Co se týče kvality, tak k francouzskému originálu to má velice daleko, ale přesto jsem byl příjemně překvapen, že film nespadl do trapností. Celkový dojem z filmu je tedy velice dobrý. Především jsem rád, že došlo i na večeři, to jistě přidalo filmu na atraktivitě. A ani délka téměř 2 hodiny mi vůbec nevadila. Mé závěrečné hodnocení je nadprůměrné, a to hlavně z důvodu, že jsem čekal daleko horší výsledek, takže spokojenost. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)
  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)

Reklama

Reklama