Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Naprosto brutální dehonestace velmi zdařilého francouzského originálu. Parádní konverzační komedie se překroutila v cosi obludného. Nazval bych to morálním poučením po americku, prostřednictvím potrhlé hry ad absurdum. Můj dojem z průběhu filmu byl tak na 2 hvězdy, ale samotný akt večeře byl opravdový vrchol nevkusu a urážka diváka. Takže asi tak. 15% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hodnotiac to oddelene od francúzskeho originálu to síce je hollywoodska komédia s ponaučením presne podľa schémy, no ja som sa bavil, humor mi vyhovoval, herecké obsadenie bolo výborné a film obsahuje najlepší dialóg o kozách v histórii kinematografie; jay roach sa (s výnimkou nepodarenej "kampane", čo bol krok mimo) stáva obľúbeným režisérom mojich guilty pleasure hovadín; ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Takhle to vypadá, když Američani něco nepochopí. Zatímco francouzská verze je sociálně kritická (v rámci žánru komediální frašky), americká verze je o ….. všeobjímajícím přátelství?!? Tvůrci vážně nepochopili náladu ani záměr, a tak se příběh zvrhává v pitvořivé přehrávání a dětinské pošťuchování. Dost často je to trapné. A končí v rozčvachtaném sentimentu, až je stydno. Jediné, na co stojí se podívat, jsou scenérie sestavené z vycpaných myší. SHRNUTÍ: Pro srovnání s francouzskou verzí a pak ještě pro preparátory s úchylným vkusem. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která svého předchůdce vyloženě nevykrádá, spíše se jím inspiruje a to je dobře, navíc nápad s myšma je vydařený a mě nejednou pobavil. Původní verze je ještě o prstík zábavnější, ale tahle jí rozhodně ostudu nedělá, takže musím dát za čtyři a hned se jdu překliknout na originál a zvýšit jeho hodnocení ze čtyř na plnej počet. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Francouzský jsem neviděl, zato tohle nemá úroveň. Herecké obsazení je výtečné, samotní herci ale nemají prostor vyniknout. Má to být komedie, já jsem se ale pořádně nezasmál ani jednou. Zkrátka - jediné pozitivum, a důvod proč dávám hodnocení jaké dávám, je to, že i když to má skoro dvě hodiny, uběhlo to relativně rychle. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)
  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)

Reklama

Reklama