Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že som očakával maximálnu hrôzu, lacný humor, ktorý ťaží len z toho, ako sa skupinka hercov hrá na idiotov, ale musím sa priznať, že som sa kráľovsky bavil. Dokonca si nepamätám komédiu, pri ktorej by som sa v poslednej dobe takto nasmial. Scenár možno nie je nejak prevratný (francúzsky originál som nevidel, takže neviem povedať, nakoľko sa americký tvorcovia inšpirovali) a neraz som si aj hovoril, že nebyť geniálneho Steve Carella, naozaj by to mohla byť katastrofa. Steve sa však v The Office naučil, ako z trápnej situácie vydolovať komediálne zlato a ako zahrať idiota ľudsky, takže zachraňuje aj slabšie scény. Samozrejme, zvyšné obsadenie na tom takisto nie je vôbec zle; Paula Rudda snáď nikto nemôže nemať rád, Zach Galifianakis a Jemaine Clement sú obaja neskutočne vtipní, ale Steve proste svieti. Po zhliadnutí filmu som si ho musel konečne pridať k obľúbeným hercom, kam v podstate už aj tak nejaký ten rok patril. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

15% - Recept na takový remake: Vezměte brilantní francouzskou konverzační komedii, kde se téměř celý děj odehrává v jediném bytě, oddělte hlavu a předstírejte, že tam nikdy žádná hlava nebyla. Místo hlavy přišijte sbírku dějových i hereckých klišé rodinných komedií. Výsledek hoďte do mikrovlnky a delikatesa je téměř hotova. Teď už jen upravit humor. Zvolte strategii "každý musí všechno pochopit, nebudeme nic riskovat". Jak na to? Každý vtip, který v původní komedii končí náznakem a je na divákovi, aby s ním dál pracoval sám, se musí nejen dovést do jasné pointy, ale pointa se musí opakovaně VYSLOVIT a pro obzvláště náročné konzumenty, kteří se stále ještě nezačali smát, přidat pár grimas navíc - jen tak, bez důvodu. Odkryjte skryté, a vyslovte nevyslovené. Moc jsem si nepochutnal, asi mám radši konvenční stravu. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Francouzský jsem neviděl, zato tohle nemá úroveň. Herecké obsazení je výtečné, samotní herci ale nemají prostor vyniknout. Má to být komedie, já jsem se ale pořádně nezasmál ani jednou. Zkrátka - jediné pozitivum, a důvod proč dávám hodnocení jaké dávám, je to, že i když to má skoro dvě hodiny, uběhlo to relativně rychle. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem snímek ohodnotil dvěma kousky a po dnešní repríze jsem šel s hodnocením ještě níž, protože mě to prostě nebavilo. Vzhledem k reakcím těch uživatelů, které mám zařazené mezi oblíbenými, jsem ochoten připustit, že je chyba na mé straně, protože jsem se na film nedokázal naladit. Faktem ale zůstává, že mi valná většina humorných situací nepřišla vtipná (pobavil mě snad jen slepý šermíř v podání Chrise O'Dowda; ve chvíli, kdy zhasnul, aby vyrovnal šance, jsem se opravdu smál nahlas), často jsem se cítil nepříjemně až trapně (a to jsem to sledoval sám) a úplně nejhorší bylo to, že jsem se dost často nudil. A to považuji u komedie za zásadní problém. Jakoby těch záporů bylo málo, tvůrci se rozhodli prohodit děj příběhu i nějakými těmi klišoidy a bonusem na závěr byla patetická scéna jako od Rosamunde Pilcher. Tohle pro mě byla fakt jen ztráta času. / Poučení: Vzrušuje tě taxidermie? Mě ne. ()

dee-key

všechny recenze uživatele

Nenávidět Ameriku je dneska celkem v módě a ti aktivnější mají celou škálu důvodů, proč jí pohrdají. Od války v Iráku přes všeljaké mocenské a politické machinace atd. Já Ameriku nesnáším, protože bere kvalitní Evropské a Asijské filmy a dělá z nich vlastní filmy, často tupé, debilní a nízké. Proto se na tento film nikdy nepodívám a proto ho nikdy nebudu hodnotit. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)

Reklama

Reklama